-->
Need for Speed: Rivals Oyun İnceleme

Ana hikayesizliği ile boşlukta kalan Need for Speed: Rivals en büyük kozunu çoklu oyuncu modunda oynuyor. Oyunun oldukça gelişmiş olan çoklu oyuncu modu sayesinde adrenalin zirve yapıyor. Her şeyden önce oyunun ana haritası çok güzel tasarlanmış. Sokakların tasarımı, engeller, yan yollar, otobanlar v.s. kısacası her detay ustalıkla düşünülmüş. Bu durum en güzel etkisini de oyunun […]

03.12.2013 | ulasufuk

Ana hikayesizliği ile boşlukta kalan Need for Speed: Rivals en büyük kozunu çoklu oyuncu modunda oynuyor. Oyunun oldukça gelişmiş olan çoklu oyuncu modu sayesinde adrenalin zirve yapıyor. Her şeyden önce oyunun ana haritası çok güzel tasarlanmış. Sokakların tasarımı, engeller, yan yollar, otobanlar v.s. kısacası her detay ustalıkla düşünülmüş. Bu durum en güzel etkisini de oyunun çoklu oyuncu modunda gösteriyor. Aslına bakarsanız geneli itibariyle Need for Speed: Rivals online odaklı bir yapım olmuş. Oyunda en çok arananlar listesi kurgulansa da asıl amaç oyuncuların kendi en çok arananlar listesini zamanla oluşturması olmuş. Oyun boyunca karşınıza çıkan birçok etkinliği kendi arkadaşlarınız arasında rekabete dönüştürebiliyorsunuz. Mesela belli bir bölgedeki kamerada en hızlı geçme rekorunu ele geçirme gibi bir etkinliğe girişebiliyorsunuz. Ana senaryosuyla sınıfta kalan yapım çoklu oyuncu modlarının gelişmişliği ile durumu kurtarıyor.
 
Need-for-Speed-Rivals-İnceleme3
 
Şimdiye kadar kurgu ve oynanışla ilgili serzenişte bulunduğum Need for Speed: Rivals, teknik detaylar bakımından kesinlikle çok fazla övgüyü hak ediyor. Herkesin tahmin edeceği üzere bu kısımda aslan payı oyunun grafiklerine gidiyor. Görsel anlamda Need for Speed serisinin en iyi oyunu olan Rivals bu neslin sınırlarını da zorluyor. Frostbite 3’ün gücünü arkasına alan oyun, grafik motorunun hakkını fazlasıyla vermiş.  Zaten oyunun tanıtım videoları da bunu hissettiriyordu. Açıkçası kişisel olarak en çok hoşuma giden konu ise araç modellemeleri ve ışık efektleri oldu. Bu konuda adeta simülasyona yaklaşan bir gerçekçilik söz konusu. Her ne kadar oyunun kamera açıları çok ama çok kısıtlı olsa da özellikle asfaltla aynı seviyeye inen kamera açısındaki gördüğünüz detaylar muhteşem. Ayrıca başarı ile yansıtılan gece gündüz ve mevsim döngüsü de oyunun görsel olarak iddialı olan yönlerinden birisi.
 
Need-for-Speed-Rivals-İnceleme4
 
Yukarıdaki başlıkta da belirttiğim gibi mükemmel bir NFS oyunu yapmak için elimizde tüm malzemeler var ama bir şeyler eksik. Nedir o eksik olan şey derseniz belki ruh, belki hikâye, belki de var olan her şeyin eski tadı yok derim. Öncelikle NFS denildiğinde bizi en çok etkileyen yönü, her zaman yenilikçi olarak bizleri şaşırtması ve adeta istediğimizin ne olduğunu bilip onu karşılamasıydı. Serinin son halkası Need for Speed: Rivals bu efsaneyi ne kadar uyandırır bilemem ama son hayal kırıklıklarından sonra iyi gelecektir.
  



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!