-->
Dünya çapındaki PlayStation 4 satışları 2.1 milyon birimi aştı

Oyun dünyasında büyük heyecan yaratan PlayStation 4 (PS4), dünyada satış rekorları kırıyor. Sistemin Avrupa, Avustralasya ve Latin Amerika’daki lansmanlarının ardından satış rakamları 2,1 milyon birimi aştı. Sony Computer Entertainment Inc., PlayStation 4 (PS4) yeni nesil eğlence konsolunun dünya çapındaki toplam satışlarının 1 Aralık 2013 tarihi itibariyle 2,1 milyon birimi aştığını açıkladı. Satışlar, Avrupa, Avustralasya ve […]

06.12.2013 | ulasufuk

Oyun dünyasında büyük heyecan yaratan PlayStation 4 (PS4), dünyada satış rekorları kırıyor. Sistemin Avrupa, Avustralasya ve Latin Amerika’daki lansmanlarının ardından satış rakamları 2,1 milyon birimi aştı.

Sony Computer Entertainment Inc., PlayStation 4 (PS4) yeni nesil eğlence konsolunun dünya çapındaki toplam satışlarının 1 Aralık 2013 tarihi itibariyle 2,1 milyon birimi aştığını açıkladı. Satışlar, Avrupa, Avustralasya ve Latin Amerika’daki lansmanların ardından bu seviyeye ulaştı. 15 Kasım itibariyle Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da, 29 Kasım itibariyle de Avrupa, Avustralasya ve Latin Amerika’da piyasaya sürülen PS4 sistemi halen küresel olarak 32 ülkede sunuluyor.

Sony Computer Entertainment Inc. Başkan ve Grup CEO’su Andrew House konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Kuzey Amerika’da PlayStation tarihinin en iyi lansman sonuçlarını elde eden PS4’te, bu başarılı başlangıcı Avrupa, Avustralasya ve Latin Amerika’da sürdürdü.  Her ne kadar halen güçlü bir şekilde süren talepler tedariki ciddi ölçüde zorlamaya devam ediyorsa da, tatil dönemi boyunca artan talepleri karşılamak ve perakende ortaklarımıza ek PS4 birimleri sunmak için büyük bir titizlikle çalışıyoruz. PlayStation hayranlarına tutkularından ve desteklerinde ötürü teşekkür ederiz.”

PS4 kullanıcıları, aralarında Ustream ve Twitch üzerinde canlı yayın, Facebook  ve Twitter üzerinden içerik paylaşımı imkanlarının da bulunduğu PS4 sisteminin sunduğu kapsamlı sosyal yetenekleri kısa sürede benimsedi. PS4 sahibi oyun severlerin özel bir ilgi gösterdiği DUALSHOCK 4 Kablosuz Kontrol Cihazı üzerindeki yeni “PAYLAŞ” düğmesi ile 6,5 milyonun üzerinde paylaşım yapıldı.

Dünya çapındaki oyunseverler, Activision’dan Call of Duty : Ghosts, Ubisoft Entertainment’ten Assassin’s Creed  IV: Black Flag, 2K’dan NBA  2K14, Electronic Arts’tan Battlefield 4, FIFA 14, Madden NFL 25 ve Need for Speed Rivals gibi satış rekorları kıran oyunların yanı sıra SCE Worldwide Studios (SCE WWS) tarafından sadece PlayStation için piyasaya sürülen Knack™, Killzone:Shadow Fall ve Resogun™ gibi dünyanın en iyi geliştiricilerinden bazıları tarafından piyasaya sürülen 20’yi aşkın oyundan PS4 oyunlarına yoğun bir ilgi gösteriyor.

PS4 sisteminin oyun portföyü 2014 yılında, SCE WWS’den büyük bir heyecanla beklenen inFAMOUS™: Second Son ve MLB 2014: The Show’un yanı sıra Activision’dan Destiny™, Ubisoft Entertainment’ten Watch_Dogs™ ve SCE WWS’den The Order 1886 ve #DRIVECLUB gibi yepyeni oyunlar ile genişlemeye devam edecek. Tüm bu oyunlar, PS4 sisteminin gücünü nefes kesen grafikler ve çığır açan oyun oynama deneyimleri ile gözler önüne seriyor.

PS4 sistemi 2014 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde hayata geçirilecek olan PlayStation’ın bulut oyun oynama hizmetleri yoluyla evrimini sürdürecek. Gaikai Inc.’in bulut tabanlı teknolojisine dayanan hizmet kullanıcıların eleştirmenlerden övgü alan çok sayıdaki PlayStation 3 (PS3 ) oyununa önce PS4 ve PS3 sistemlerinden, ardından da PlayStation Vita sisteminden erişebilmesine imkan verecek.

Tüketicilere yapılan perakende satışlarının sayısı SCEI’nin tahminlerine dayanmaktadır.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!