-->
WWE 2K14 Oyun inceleme

Asıl Şov Şimdi Başlıyor! Amerikan Güreşleri kültürü ülkemizde son yıllarda gitgide artsa da hala çoğu kesim için işin şov tarafının baskın olması nedeniyle gereken saygınlığa ulaşamadı. Ama işin şov tarafının eğlence ve dayanıklılıkla ne denli mükemmel harmanlandığının farkında olanlar için Amerikan Güreşi demek bir spor dalından, bir eğlenceden çok daha fazlası demektir. Bu büyük organizasyonu […]

20.11.2013 | ulasufuk

Asıl Şov Şimdi Başlıyor!

Amerikan Güreşleri kültürü ülkemizde son yıllarda gitgide artsa da hala çoğu kesim için işin şov tarafının baskın olması nedeniyle gereken saygınlığa ulaşamadı. Ama işin şov tarafının eğlence ve dayanıklılıkla ne denli mükemmel harmanlandığının farkında olanlar için Amerikan Güreşi demek bir spor dalından, bir eğlenceden çok daha fazlası demektir. Bu büyük organizasyonu belli bir senaryo ve kurgu üzerinden ilerlemesini sağlayan WWE organizasyonu tüm dünyada büyük bir ilgi ile takip ediliyor. En çok takip edilen spor ve eğlence organizasyonları arasında da önemli bir yere sahip

Bu organizasyonun dijital oyun dünyasındaki uyarlaması ise her yıl geleneksel olarak THQ tarafından gerçekleştiriliyordu. THQ’nun iflas etmesinden sonra 2K Sports, WWE oyunlarının isim haklarını satın alarak seriye nasıl ivme katacağı tüm oyun severler tarafından merakla bekleniyordu. İlk WWE oyunu THQ tarafından 2000 yılında yapıldı ve yıllarca farklı isimler altında devam eden başarılı bir seri oldu. Şimdi o serinin son oyunu WWE 2K14 ile buluşmuş bulunmaktayız. NBA serisiyle muhteşem işlere imza atan, spor oyun sevenleri ekran başına kitleyen bir 2K Sports,  WWE serisine nasıl bir güç kattığını dilerseniz hep beraber görelim.
 
w2k14-inceleme1
 
İnceleme başlamadan önce söyleceğim ilk cümle WWE 2K14 diğer oyunlardan çok daha farklı bir karaktere sahip oluşu. WWE 2K14 her şeyden önce oldukça zengin kadro ile bizleri karşılıyor. Amerikan güreşlerini takip edenlerin yakından tanıyacağı bir çok isim oyunda bizi karşılıyor Randy Orton, John Cena, Triple H ,The Rock, Stone Cold Steve Austin, Brock Lesnar, Shawn Michaels ve Dolph Ziggler gibi oyuncuların yanı sıra toplamda 83 sporcu ile oynayabilmek mümkün. Oyundaki önemli yeniliklerden biri bu gelişmiş kadro

Bir Amerikan Dövüşü arenasında en yakın yerdeki koltukta otursanız ne hissedersiniz. İşte yapımcılar bu hissi yaşatmak istemişler. Tamamıyla ambiyans ve ses efektleri üzerine yoğunlaşarak, serinin daha önceki oyunlarında eksik kalan eş zamanlı seyirci tepkileri, çevre etkileşiminde kullanılan objelerin, kırılan sandalyelerin yarattığı efektleri en gerçekçi şekilde yansıtmaya çalışmış. Benim gördüğüm kadarıyla bu konuda oldukça başarılı bir yapım olmuş. Özellikle seyirci efektleri gerçeğe oldukça yaklaşmış.
 
w2k14-inceleme2
 
Aslına bakarsanız, oyunun dövüş animasyonlarında çok ciddi değişiklikler gözlemlenmiyor, televizyonda ne görüyorsak aynısını oyuna yapıyor adamlar kaçtır, bu sebeple WWE oyunları oldukça eğlenceli oluyor, oynaması kadar izlemesi de. Animasyonlar, gördüğümüz kadarıyla biraz daha dinamikleşmiş durumda. Çok ciddi değişiklikler var gibi görünmüyor fakat en azından sinematik havayı korumayı başarıyor oyun.
 



Popüler Haberler


Predator Helios 16 PH16-71: Güçlü donanımı ve etkileyici ekranıyla oyun deneyimini bir üst seviyeye taşıyor! Keşfet ve maceraya hazır ol!


Ario’ya adım atın ve heyecan verici bir maceraya hazır olun! Görsel şöleni, akıcı oynanışı ve etkileyici hikayesiyle sizi bekliyor!


Son yılların en iyi bilim kurgu- aksiyon filmlerinden, 6 Oscar Ödüllü, küresel hit “Mad Max: Fury Road”


Sony, PlayStation Store’da Mart 2024 ayında en çok indirilen oyunları resmen açıkladı!