-->
Call of Duty: Ghosts (İnceleme)

Hayalet Askerler Gördüm Sanki… Hayat su, toz, toprak, ateş elementlerinden oluştu, Savaş da yukarıdaki dört elementten. Peki ya modern zamanda savaş ne hal aldı. İşte bunun cevabını oyun dünyası ilk Call Of Duty Modern Warfare oyunu ile vermeye çalıştı. Activision modern dünyada çıkması muhtemel bir süper güçler savaşının tüm insanlığın felaketi olacağını, taş üstünde taş kalmayacağını […]

12.11.2013 | ulasufuk

Hayalet Askerler Gördüm Sanki…

Hayat su, toz, toprak, ateş elementlerinden oluştu, Savaş da yukarıdaki dört elementten. Peki ya modern zamanda savaş ne hal aldı. İşte bunun cevabını oyun dünyası ilk Call Of Duty Modern Warfare oyunu ile vermeye çalıştı. Activision modern dünyada çıkması muhtemel bir süper güçler savaşının tüm insanlığın felaketi olacağını, taş üstünde taş kalmayacağını o kadar iyi anlattı ki,dallandı, budaklandı.

Savaş; insanoğlunun dünya nimetlerini paylaşamamasının, açgözlülüğüne gem vuramamasının dışa vurumu olsa gerek. İsmi bile bu kadar soğuk geliyorken insanlığın bu durumla her an karşı karşıya kalmasını anlamak mümkün değil. Amacım içiniz karartmak ya da savaşlar üzerine bir deneme yazmak değil. Ancak dünyanın en istenmeyen durumunun her alanda nasıl yansıma bulduğunu anlatmak. Beyazperde, edebiyat ve diğer sanatlar derken oyun dünyası da var olduğundan beri savaşları ilgi alanlarının en üst sırasına yerleştirmiştir. Bundan yıllar önce farklı oyunlar bu olguyu anlatmaya çalışmışken günümüzde iki büyük yapımcı bu olguyu büyük bir rekabet içinde anlatıyorlar. Adeta onlar bile savaşı anlatırken bile kendi aralarında savaşıyorlar. Bir yanda Electronic Arts’ın Battlefield anlatımı, diğer yanda Activision’un Call Of Duty sunumu. Bu incelememizde Activision cephesinin son bombası olan Call of Duty Ghost tanıtacağız.
 
Call-of-Duty-Ghosts-inceleme1
 
Bildiğiniz üzere her sene sonu yeni bir Call of Duty oyununa alıştık ama her sene sonu yeni nesil bir Call of Duty’e alışmış değiliz. Artık sinema filmi gibi bölüm bölüm hikâyesine alıştığımız seri yine kasım ayının başlarında, bizimle buluştu.

Modern Warfare serisi üçleme ile noktalanırken, Black Ops serisi ise iki oyun ile tamamlandı. Bu süreç içerisinde Call of Duty oyunlarında ikinci ve üçüncü dünya savaşı, günümüz savaşları, siber savaşlar, Vietnam savaşına kadar birçok savaşa tanık olduk. Ortada hikâye kalmadı, seri tamamlandı derken, yeni nesile Call of Duty: Ghosts ile giriş yaptık.
 
Call-of-Duty-Ghosts-inceleme3
 
Öncelikle incelemenin detaylarına geçmeden evvel şöyle bir açıklama yapma gereği hissediyorum. Call Of Duty serisi oyun dünyası içinde apayrı bir yere sahiptir. Eminim ki oyun âleminin kapılarını ufacık bile aralayan birisi Call of Duty serisinin bir oyunu ile karşılaşmıştır. Ancak hayatında hiç Call of Duty oynamamış ve seriye Call of Duty: Ghosts ile başlayacak olan çok sınırlı sayıdaki oyun severlere diyeceğim ilk söz “Elinizdeki oyun muhteşem bir başyapıtın sadece bir parçasıdır.” Neden böyle bir şey söyleme gereği hissettim. Çünkü bazen biz oyun siteleri bu oyunları sadece seriyi en başından beri takip eden oyun severlerin oynadığını düşünerek incelemelerimizi kaleme alıyoruz. Biz de incelemenin genelinde öyle yapacağız ve bir önceki oyunlara göre ne gelişmiş, ne gerilemiş buna bakacağız. Ancak seriyi hiç oynamamış ve ilk kez tanışan oyun severleri de unutmamak lazım…
 



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!