-->
XCOM: Enemy Within Ön inceleme

Oyunun belki de en önemli yeniliği ise Meld adı verilen yeni materyalin keşfi ile başlıyor. Oldukça yenilikçi olan bu materyal sayesinde daha önce hiçbir Xcom oyununda olmayan bir deneyimi tecrübe ediyoruz. Artık birlikleriniz üzerinde yapılan genetik geliştirmeler sayesinde Sibernetik Laboratuarınızda MEC adı verilen bir teknolojiye erişebiliyorsunuz. Bu teknoloji sayesinde birimlerinizi yarı insan yarı robot formatına […]

31.10.2013 | ulasufuk

Oyunun belki de en önemli yeniliği ise Meld adı verilen yeni materyalin keşfi ile başlıyor. Oldukça yenilikçi olan bu materyal sayesinde daha önce hiçbir Xcom oyununda olmayan bir deneyimi tecrübe ediyoruz. Artık birlikleriniz üzerinde yapılan genetik geliştirmeler sayesinde Sibernetik Laboratuarınızda MEC adı verilen bir teknolojiye erişebiliyorsunuz. Bu teknoloji sayesinde birimlerinizi yarı insan yarı robot formatına geliştiriyorsunuz. Gözlerine, kollarına, bacaklarına ve diğer birçok uzvuna müdahale ederek onları bir nevi süper asker haline getiriyorsunuz. Bu geliştirmeleri yapabilmek için oyun boyunca Meld materyallerini toplamanız lazım. Geliştirilmiş MEC Trooper sınıfı birimler sayesinde adeta ölümsüz hale geliyorsunuz. Oldukça güçlü hale gelen birimler büyük uzaylı yaratıkları indirmek için biçilmiş kaftan.

 
XCOM Enemy Within on inceleme1
 
Oyunun genel oynanış sistemine dokunulmadan yeni 40 civarı harita ve yeni taktiksel görevler oyuna eklenmiş. Zaten yeni teknoloji ve gelişim sistemi sayesinde bu haritalarda oynamak bir hayli zamanınızı alacak. Eskiden gizlilik esaslı ilerleyişle geçtiğiniz bölümleri yeni gelişmiş birimleriniz sayesinde çoğu zaman ortalığı toza dumana katarak ilerlemek isteyeceksiniz. Ayrıca oyunun yeni çoklu oyuncu haritaları ve yeni eklenen yetenekler sayesinde oynanış süresinin ciddi anlamda artacağı bir gerçek.
 
XCOM Enemy Within on inceleme3
 
Xcom serisi Enemy Unknown sayesinde farklı bir boyuta geçmişti. Yeni gelecek olan ek paket sayesinde hem serinin etki alanı genişleyecek hem de kendinizi fazlasıyla oyunun içinde hissedeceksiniz. Kasım ayının ortasında çıkması planlanan Enemy Within sahip olduğu yenilikçi ve geliştirici özellikler sayesinde oldukça başarılı bir geliştirme paketi olmayı başarmış. Ana oyunu tamamlayıcı yönleri de düşünüldüğünde yapımcıların çok detaylı ve kapsamlı bir iş çıkardıklarını söylemek gerekir.

 

 



Popüler Haberler


Predator Helios 16 PH16-71: Güçlü donanımı ve etkileyici ekranıyla oyun deneyimini bir üst seviyeye taşıyor! Keşfet ve maceraya hazır ol!


Ario’ya adım atın ve heyecan verici bir maceraya hazır olun! Görsel şöleni, akıcı oynanışı ve etkileyici hikayesiyle sizi bekliyor!


Son yılların en iyi bilim kurgu- aksiyon filmlerinden, 6 Oscar Ödüllü, küresel hit “Mad Max: Fury Road”


Sony, PlayStation Store’da Mart 2024 ayında en çok indirilen oyunları resmen açıkladı!