-->
Puppeteer İnceleme

Her Kafadan Ayrı Bir Yetenek… Oldum olası platform türü oyunlar ilgimi çekmiştir. Belki de bunun en büyük nedeni her oyun severin olduğu gibi benim de ilk oyun dünyasına girdiğim dönemlerde oldukça yaygın bir tür olmasıydı. Son yıllarda oldukça ender sayıda platform macera türünde yapım piyasaya çıksa da her daim oyun dünyasının en keyifli türlerinin başında […]

10.10.2013 | ulasufuk

Her Kafadan Ayrı Bir Yetenek…

Oldum olası platform türü oyunlar ilgimi çekmiştir. Belki de bunun en büyük nedeni her oyun severin olduğu gibi benim de ilk oyun dünyasına girdiğim dönemlerde oldukça yaygın bir tür olmasıydı. Son yıllarda oldukça ender sayıda platform macera türünde yapım piyasaya çıksa da her daim oyun dünyasının en keyifli türlerinin başında gelmektedir. Little Big Planet gibi efsaneleşen yapımların sayesinde dönem dönem parlayan ve kendini hatırlatan platform türünün Journey gibi eğlendirirken sizi mistik yolculuğa çıkartan yorumları da söz konusudur. Ancak bu incelmemizin başrolündeki Puppeteer’ın amacı saf eğlence…

Puppeteer tema olarak oldukça dikkat çekici bir hikaye ve kurguya sahip. Oyundaki ana karakterimizi olan Kutaro kendi halinde biri iken çocukların rüyalarına giren ve onların ruhlarını çalarak birer kuklaya dönüştüren kötü karakterimiz Ayı Kral tarafından kafasız bir kuklaya dönüştürülür. Herkese korku salan ve gün geçtikçe kötü namına nam katan bu Ayı Kralı al aşağı etmek ve intikamımızı almak için Kutaro yollara düşer. Ancak bu yolculuk sandığımızın çok ötesindedir.
 
Puppeteer-inceleme1
 
İlginç hikayesini yine ilginç oynanış dinamikleri ile süsleyen yapımın en belirgin özelliği eğlenceyi oyunun merkezine oturtması. Kutaro’nun başsız bir kukla olmasını oyunun en önemli olaylarından biri olan “kafa seçme” sistemi ile entegre etmesi bile Puppeteer’ın ne denli yaratıcı bir zekanın ürünü olduğunu göstermeye yeter. Kutaro ilk başta başından yoksun olarak maceraya atılsa da tüm yolculuğumuz boyunca bulacağımız yüzün üzerindeki kafalar sayesinde oyundan aldığımız zevk de katlanıyor. Çünkü her kafanın kendine özgü özellikleri ve yetenekleri mevcut.

Macera dolu yolculuğunda Kutaro elbette yalnız ve donanımsız değil. Her başarılı kahramanın yanında bir o kadarda başarısız yan figür olur mantığından hareketle yanımıza Ying Yang isimli bir kedicik tasarlanmış. Başarısız sözü elbette ki şaka amaçlı söylendi. Zira bu ufak kediciğimiz oldukça yetenekli ayrıca oyunun move desteği sayesinde kediciği move ile kontrol etmek de oldukça keyifli ve kolay. Ancak en büyük eğlence kafaları bulmaya başladığımızda ortaya çıkıyor. Her biri farklı özelliklerle süslenmiş bu kafaları elde ettiğinizde aklınıza şu soru gelebilir “Bu neyin kafası arkadaş”…
 
Puppeteer-inceleme2
 
Kutaro’nun tek yardımcısı bu kafalar ya da kedicik değil. Yanımızda taşıdığımız ve sihirli özelliklerle donatılmış büyük makasımız da bir çok engeli aşmada en önemli yardımcımız oluyor. Oyunun tamamına yakını bir çok engellerle dolu tiyatro sahnesi şeklinde tasarlandığından dolayı etraftaki her objeyi incelemeniz bulabileceğiniz kafa sayısının artmasına yardımcı oluyor. Tüm bu yardımcılar size yetmediyse bir de yeteneklerimize bakalım o zaman.
 



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!