-->
PES 2014 (İnceleme)

Pes 14 sadece bu yeniliği bünyesinde barındırmıyor. True Ball teknolojisi de adından çokça söz ettirecek bir yenilik. Özellikle oyunu bol ara paslı ve defans arkası hızlı koşularla oynamak isteyen oyun severlerin oldukça işine yarayacak görünüyor. Çünkü bu yenilik sayesinde nokta tesirli paslar atabileceğiniz gibi, yıldız oyuncuların topla buluşma anlarındaki etkili hareketlerini ve hızlı top kullanmalarını […]

07.10.2013 | ulasufuk

Pes 14 sadece bu yeniliği bünyesinde barındırmıyor. True Ball teknolojisi de adından çokça söz ettirecek bir yenilik. Özellikle oyunu bol ara paslı ve defans arkası hızlı koşularla oynamak isteyen oyun severlerin oldukça işine yarayacak görünüyor. Çünkü bu yenilik sayesinde nokta tesirli paslar atabileceğiniz gibi, yıldız oyuncuların topla buluşma anlarındaki etkili hareketlerini ve hızlı top kullanmalarını da lehinize çevirebileceksiniz. Örneğin topun Ronaldo’nun ayağına geldiğindeki özellikleri ile sıradan bir oyuncunun ayağına geldiğindeki özellikler çok fark ediyor. Ayrıca artık frikiklerde yardımcı çizgimiz daha bir üç boyutlu görünüyor. Kimilerinin hoşuna gidecek, kimilerini ise memnun etmeyecek bu değişiklikte kişisel görüşüm olumlu yönde.
 
pes2014-inceleme3
 
Bu yıl Pes serisi görsel olarak baştan aşağı değişiyor. Uzun zaman aradan sonra değişen grafik motoru oyun çıkmadan önce merakımızı bir hayli çekmişti. Fox Engine grafik motorunu kullanan yapım baştan aşağı cilalanmış. Yıllardır üvey evlat muamelesi gören seyircilerimiz bu yeni grafik motoru sayesinde biraz da olsa elden geçirilmiş gibi. Ayrıca futbolcuların karakter tasarımları da biraz olsun iyileştirilmiş. Genel olarak yeni grafik motorunun iyi bir iş çıkardığını söyleyebilirim. Yapımın işitsel öğeleri açısından ise her yıl ki çizginin aynen korunduğunu belirtebilirim.

Pes serisinin olmazsa olmaz sıkıntılarından biri de kuşkusuz lisans sıkıntısıdır. Bu yıl da bu sıkıntı aynen devam ediyor. Ayrıca bu sorun bu kez ülkemizi yakından etkiliyor. Zira ligimizden bir tek Galatasaray oyunda yer alıyor. Diğer takımlarımızın olmaması gerçekten üzücü. Gerçi bu makus kaderi sadece bizim takımlarımız değil Almanya liginin bir çok takımı da yaşıyor. Yıl olmuş 2013 hala lisans sorunları ve garip anlaşmazlıklar nedeniyle oyuncuların bu zevklerden mahrum bırakılması kabul edilebilir gibi değil.
 
pes2014-inceleme4
 
Genel olarak her yıl aynı oyunun fazla yenilik yapılmadan ısıtılıp ısıtılıp önümüze sürülmesinden bıkmıştık. Bu yıl yüksek tutulan beklentiler daha önceki yıllara göre gerçekten bir hayli fazla ancak her yeniliğin bazı kişiler tarafından yadırganacağı da bir gerçek. Oyunun değişen oynanış dinamiğine alışmak biraz zaman alacağa benziyor. En yakın rakibinin izinden giden ve oynanışta gerçekçiliği ön plana çıkaran Konami’nin bu radikal kararı bakalım nasıl sonuçlanacak. Benim nazarımda takdiri toplayan Konami’nin mükemmelliğe giden yolda daha çok çalışması da bir gerçek…
 
 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!