-->
NBA 2K14 (İnceleme)

Oyunun genel oynanış dinamikleri bir kaç rötuş dışında tamamıyla aynı diyebilirim. Bu dinamiklerden belki de bir tek pas sistemi bütünüyle elden geçirilmiş. Eskiye nazaran çok daha etkili ve etkileyici paslar çıkarabiliyorsunuz. Basketbol oyununun en önemli unsuru olan hızlı paslaşma ve hızlı hücuma çıkma konuları bakımından yapılan bu iyileştirmelerin oynanışa olumlu etkisi gözle görülür cinsten. Ayrıca […]

22.10.2013 | ulasufuk

Oyunun genel oynanış dinamikleri bir kaç rötuş dışında tamamıyla aynı diyebilirim. Bu dinamiklerden belki de bir tek pas sistemi bütünüyle elden geçirilmiş. Eskiye nazaran çok daha etkili ve etkileyici paslar çıkarabiliyorsunuz. Basketbol oyununun en önemli unsuru olan hızlı paslaşma ve hızlı hücuma çıkma konuları bakımından yapılan bu iyileştirmelerin oynanışa olumlu etkisi gözle görülür cinsten. Ayrıca serinin bir önceki oyununda eklenen bir diğer yenilik olan oyuncunun özel hartek yapmasını sağlayan sisteme de yeni bir kaç hareket eklenmiş ancak bu konudaki yenilik oldukça kısıtlı.
 
NBA-2K14-inceleme3
 
Sanırım yapımcılar bu yıl kendilerini fazla kasmadan hazırlanmış. Bir yandan da bunu zaten hakkediyorlar diyebilirim. Zaten bütünüyle kusursuza yakın bir yapım olan seriyi daha da iyi yapmak için ufak bazı değişiklikler yeterli oluyorken neden tüm kimyayı bozacak radikal ve riskli değişikliklere girişelim diye düşünmüş olabilirler. Ancak yıllardır beklenti haline dönüşen görsel detaylar konusunda hala ciddi gelişme görülmemesi hatta bu konuda ışık bile olmaması düşündürücü.
 
NBA-2K14-inceleme4
 
Tüm yönleri ile değerlendirildiğinde yine rakipsiz ve kusursuza yakın bir basketbol oyunu ile karşı karşıyayız. Devrim niteliğinde hiçbir yenilik sunmasa da yapımın kendisinin devrim olması nedeniyle NBA 2K14 parkelerin tozunu dumana katmak için paha biçilmez bir fırsat. Yukarıda bir kısmını sıraladığım yenilikler de eklendiğinde tadından doyum olmayan bir deneyim bizleri bekliyor. Bu pilavı her yıl yiyen sadık oyuncuların ufak yenilikler için bu oyunu güncellemeleri konusunda birazcık kararsız olsam da eşsiz basketbol keyfine adım atmak isteyen oyun severlerin gözü kapalı dalmaları gerektikleri bir dünyaya merhaba demelerini tavsiye ediyorum…
  



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!