-->
League of Legends Türkiye Şampiyonası 4. Sezonu 1 Aralık 2013’de Başlıyor!

League of Legends Türkiye Şampiyonası 4. Sezon’da çıkacak olan yenilikler, e-spor severlere keyifli bir sezon deneyimi yaşatacak. Lig sistemleri ve turnuva takvimi de belirlendi. 5. Sezon da ise LoL tutkunlarını, Amerika ve Avrupa bölgelerindekine benzer bir League of Legends lig deneyimi bekliyor! League of Legends Türkiye Şampiyonası’nın önümüzdeki sezonlarında tüm sihirdarların ilgisini çekecek turnuvalar, Şampiyonluk […]

03.10.2013 | ulasufuk

League of Legends Türkiye Şampiyonası 4. Sezon’da çıkacak olan yenilikler, e-spor severlere keyifli bir sezon deneyimi yaşatacak. Lig sistemleri ve turnuva takvimi de belirlendi. 5. Sezon da ise LoL tutkunlarını, Amerika ve Avrupa bölgelerindekine benzer bir League of Legends lig deneyimi bekliyor!

League of Legends Türkiye Şampiyonası’nın önümüzdeki sezonlarında tüm sihirdarların ilgisini çekecek turnuvalar, Şampiyonluk Ligi ve Yükselme Ligi ile ilgili detaylar ve Türkiye Şampiyonası’na dair akıllardaki tüm sorular ve merak edilen her şey için artık bir de eSpor sitesi var: http://www.lolespor.com

Şimdilik beta aşamasında olan bu site, sezon boyunca güncellenerek League of Legends Türkiye Şampiyonası 4. Sezonunda eSpor için başlıca bilgi kaynağı olacak.

Yeni Ligler

Şampiyonluk Ligi, Türkiye’nin en iyi 8 takımının sene boyunca birbiriyle mücadele ettiği, rekabetin zirve yaptığı lig olacak. 1 Aralık (Türkiye Şampiyonası 4. Sezon başlangıcı) tarihinden itibaren bu ligdeki takımlar her hafta birbirleriyle karşılaşacak. Lig fikstürü üzerinden her hafta sonu düzenlenecek bu maçlarda takımlar galibiyet başına para ödülü kazanıyor olacak.

Yapılan haftalık karşılaşmalarda elde edilen G(alibiyet)/M(ağlubiyet) (W/L) oranı üzerinden ilk altıya giren Şampiyonluk Ligi takımları, iki ayda bir gerçekleşecek Mevsim Finallerinde yer alma hakkı kazanacak. Bu ligin son iki sırasında bulunan takımlar ise Yükselme Ligi’nden geçecek iki takımla Şampiyonluk Ligi’nde kalma mücadelesi verecek.

Yükselme Ligi ise her hafta CGT ve HKT turnuvalarının olduğu, katılan takımların bu turnuvalardan puan kazanacağı bir lig sistemi. Her 2 aylık sezon sonunda ise ödüllü Yükselme Ligi finalleri yapılacak. Ayrıca, katılan takımlardan finale kalan iki takım ise Şampiyonluk Ligi’ne yükselme fırsatı yakalayacak.

Yükselme Ligi’ne dahil olmak için sistemimize kayıt yaptırmış olmanız yeterli. Şampiyonluk Ligi takımları Yükselme Ligi turnuvalarına katılamayacak. Yükselme Ligi Finalleri de Şampiyonluk Ligi Finalleri gibi iki ayda bir olup, Şampiyonluk Ligi Finallerinden hemen önce gerçekleştirilecektir.

Yükselme Ligi finaline, özel turnuvalardan elde edilen puanları toplayarak sıralamada ilk beşe giren takımlar çıkacak. Bu beş takıma Yükselme Ligi finalinde eşlik edecek takımlar ise Dereceli Takım Elemesinde başarılı olacak iki takım ile çevrimiçi elemeyi kazanacak takım olacak.

Yeni lig sistemi, sezon takvimi ve Türkiye Şampiyonası 4. Sezonu hakkında tüm ayrıntılar için: http://www.lolespor.com

Sezon 5 ve Türkiye League of Legends Ligi

4. Sezon Türkiye Şampiyonası, yurt dışında League of Legends için standart haline gelmiş olan, oyuncuların ve takımların maddi anlamda düzenli destek aldığı profesyonel bir yapı ile seneye sizlerle olacak.

5. Sezonda düzenlenecek bu lige, Türkiye Şampiyonası 4. Sezon finalinde 1. ve 2. olan takımlar doğrudan katılma hakkı kazanacak.

Riot Games, oyuncularının haftalık olarak gerçekleştirilecek maçlarda en üstün performansı sergilemesine yardımcı olmak adına takımlara destek verecek.

Oyuncular, yurt dışında görülen örneklerde olduğu gibi bu işe tam zamanlı odaklanabilecekler. Yani oyuncular lige dahil oldukları sürece para kazanacak. Türkiye’de ilk defa hayata geçecek olan bu özel lig hakkında daha fazla bilgi, 4. Sezon sonlarına doğru duyurulacak.

 

BASIN BÜLTENİ



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!