-->
Fifa 14 (inceleme)

Oyunda yer alan diğer yeniliklerden de bahsetmek gerekirse özellikle “Saf Şut” olarak adlandırılan yeni akıllı şut sistemi gerçekçilik bakımından oldukça önemli görünüyor. Oyuncunun fiziki konumuna, kaleye olan uzaklığına, hızına ve diğer unsurlara bağlı olarak çektiğiniz şutun etkisi, öldürücülüğü etkileniyor. Futbolcunun diğer kriterlerine de bağlı olarak değişen bu sistem sayesinde bol gollü maçlar yerine daha gerçekçi […]

04.10.2013 | ulasufuk

Oyunda yer alan diğer yeniliklerden de bahsetmek gerekirse özellikle “Saf Şut” olarak adlandırılan yeni akıllı şut sistemi gerçekçilik bakımından oldukça önemli görünüyor. Oyuncunun fiziki konumuna, kaleye olan uzaklığına, hızına ve diğer unsurlara bağlı olarak çektiğiniz şutun etkisi, öldürücülüğü etkileniyor. Futbolcunun diğer kriterlerine de bağlı olarak değişen bu sistem sayesinde bol gollü maçlar yerine daha gerçekçi skorlar ortaya çıkmasını sağlıyor. Tabi ki Messi, Cristiano Ronaldo gibi büyük oyuncuların pek böyle dertleri olmuyor. Kaldı ki kendileri zaten gerçek dünyada da iğne deliğinden gol atabildikleri bu durum da gerçekçi duruyor.

Fifa denildiğinde akla gelen en vurucu unsurlardan biri olan Ultimate Team kendini geliştirerek yoluna devam ediyor. Bu modda on farklı lig bulunuyor ve oyuncu sayısı da artırılmış. Oynanış süresi de bir hayli artırılan bu mod sayesinde Fİfacılar yine keyifli anlar yaşayacak. Online rekabetin tadı hakikaten mükemmel.
 
fifa14-inceleme3
 
Görsellik futbol oyunlarında ilk planda olan unsurlardan biri değil elbette de. Oynanış varken pek fazla dikkat edilmez. Ancak belli bir kalitede her zaman tercih edilir. Fifa serisinden gidersek serinin daha önceki yapımlarında olduğu gibi bu sene de belli bir kalite devam ediyor. Özellikle oyuncu tasarımları konusunda rakibine karşı üstün görünen Fifa, bu sene daha çok ambiyansa odaklanmış. Yıllardır şikayet edilen tek tip ve duygusuz taraftar modellemelerinde biraz da olsa iyileştirmeler yapılmış. En azından her pozisyona aynı tepki verilmiyor. Statların genel tasarımları da gerçekten çok hoş. Oyunun ses ve müzikleri de serinin genel çizgisini korumuş. Bu konuda başarılı olan yapım yoluna aynı şekilde devam ediyor.
 
fifa14-inceleme4
 
Bu sene Fifa mı Pes mi tartışmaları artık umarım son bulur. İlla bir tarafı tutmak zorunda hissetmemize gerek yok. En güzeli iki deneyimi de test etmek. Emin olun her iki oyunun da mükemmele yakın ve kusursuz yönleri var. Fifa tarafından bakıldığında oynanıştaki gerçeklik, ambiyansın mükemmelliği, Ultimate Team modu ve dahası herkesin deneyim etmesi gereken güzellikler. Kişisel görüşüm bu sene Fifa bir önceki oyunun bir gömlek daha üstünü olmuş. Kısacası en başarılı Fifa oyunu ile karşı karşıyayız. Topun keyfini çıkarın…
  



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!