-->
Total War: Rome 2 (İnceleme)

Oyunumuz daha öncede belirttiğim gibi savaşmak üzerine kurulu değil. Ana gayemiz olabildiğince genişlemek ve dünyaya hükmeden bir general olabilmek. Bu ulvi görevi başarabilmek için de güçlü bir hükümdar olmamız şart. İşte ufak bir beylik olarak başlayan hikayemizin dünya hükümdarlığına gidebilmesi için ekonomik, kültürel, sosyal ve askeri anlamda rakiplerimizden çok daha hızlı ve etkili bir şekilde […]

02.09.2013 | ulasufuk

Oyunumuz daha öncede belirttiğim gibi savaşmak üzerine kurulu değil. Ana gayemiz olabildiğince genişlemek ve dünyaya hükmeden bir general olabilmek. Bu ulvi görevi başarabilmek için de güçlü bir hükümdar olmamız şart. İşte ufak bir beylik olarak başlayan hikayemizin dünya hükümdarlığına gidebilmesi için ekonomik, kültürel, sosyal ve askeri anlamda rakiplerimizden çok daha hızlı ve etkili bir şekilde gelişmemiz şart. Tüm bu gelişimi hedeflerken de halkımızın isteklerine, sıkıntılarına kulak vermek temel gayemiz. Sonuçta başarılı generaller halkının desteği ile ayakta durabilirler.
 
Total-War-Rome-2-inceleme3
 
Biz tekrar oyunumuzda yer alan ve ilk etapta göze çarpan yeniliklere değinecek olursak, öncelikle deniz savaşlarının daha önceki oyunlardan daha etkili kullanıldığını belirtmeliyim. Gerçi Shogun2 ile bunun sinyalini almıştık. Rome 2 bu konuda gerçekten ağızları sulandıracak kadar başarılı bir deniz savaşları sistemi kurmuş. Düşmanlarımızın donanmasını yok etmek için kullanabilmenin yanı sıra stratejik hamlelerle ilerlettiğimiz deniz gücümüzü kuşatması zor bir şehrin savunma hattını delmek için de kullanabiliyoruz.
 
Total-War-Rome-2-inceleme4
 
Her ne kadar oyunun sadece savaş üzerine kurgulanmadığını belirtsem de elimde olmadan hemen o kısma kayıveriyorum. İçinde bulunduğumuz dönem teknolojik gelişmelerin zirve yaptığı bir dönem olmasa da ticaret insanoğlu var olduğu müddetçe hayati öneme haiz olan bir konu olduğuna göre oyunumuzun da can damarlarından birini oluşturuyor. Bu konuda yapılan geliştirmeler başta menüsel kolaylıklarla başlıyor. Kullanıcı dostu tasarım sayesinde karmaşık ticaret yollarını kolaylıkla kontrol edebiliyorsunuz.
 



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!