-->
Hearthstone: Heroes of Warcraft Beta İnceleme

Blizzard Son Kartını Oynayınca… İncelemeye başlamadan önce firma olarak Blizzard’a karşı karmakarışık duygular beslediğimi belirtmeliyim. Oyun dünyasında şimdiye kadar kazandırmış olduğu birbirinden mükemmel, efsane yapımlar nedeniyle gözümdeki değeri inanılmaz noktalarda olsa da, yine söz konusu yapımlar için yaptıkları ve yapmadıkları birçok şey nedeniyle de kırgınlığım bir o kadar üst noktadadır. Ama şu su götürmez bir […]

09.09.2013 | ulasufuk

Blizzard Son Kartını Oynayınca…

İncelemeye başlamadan önce firma olarak Blizzard’a karşı karmakarışık duygular beslediğimi belirtmeliyim. Oyun dünyasında şimdiye kadar kazandırmış olduğu birbirinden mükemmel, efsane yapımlar nedeniyle gözümdeki değeri inanılmaz noktalarda olsa da, yine söz konusu yapımlar için yaptıkları ve yapmadıkları birçok şey nedeniyle de kırgınlığım bir o kadar üst noktadadır. Ama şu su götürmez bir gerçektir ki, Blizzard her ne yapıyorsa adından uzun bir süre söz ettirmeyi başarır…

Eğri oturup doğru konuşmak gerek bizim beklentilerimiz çok farklı bir yapımla karşılaşmak olsa da yenilikçi ve sürprizlerle dolu bir firma olma geleneğinin bir sonucu olarak, Blizzard bizi yine afallatmayı başardı. Daha önce denemediği ve birçok firmanın da pek rağbet etmediği bir türe bodoslama giriş yaptı. Stratejik tur bazlı kart oyunu. Evet, Hearthstone: Heroes of Warcraft (HHOW) tam da böylesine bir oynanış sistemine sahip.
 
Hearthstone-Heroes-of-Warcraft-inceleme1
 
Oyunun ismi Blizzard firmasının oyunları ile haşır neşir olanlara geçmişi hatırlatabilir. Nitekim içerik olarak da birçok tanıdık öğe ile karşılaşıyoruz. Öncelikle tur bazlı ve strateji temelli bir kart oyunu demek çok farklı bir oynanış ve kurgu anlamına geliyor. Hal böyle olunca da dikkat çeken özellik eğlence ve strateji oluyor.

Kartlar Dağılsın Eğlence Başlasın…
Daha önce bu tarz kart oyunlarını oynamamış oyuncu sayısının bir hayli fazla olduğunu düşünerek bu kısıtlı beta deneme sürecinde gördüklerimi ve daha önceki tecrübelerime dayanarak hissettiklerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncelikle kart oyunu gözüyle bakıldığında fazla hareketli ve aksiyonlu bir oyun ile karşı karşıyayız. Seçtiğiniz karakterini sınıfına göre -ki bunlar Warrior, Mage, Shaman, Rouge, Hunter, Druid, Warlock, Priest ve Paladin olabilmekte- farklı özelliklere sahip olabiliyorsunuz. Amacınız ise elinizdeki kartları en doğru strateji ile kullanarak düşmanınızı yok etmek.
 
Hearthstone-Heroes-of-Warcraft-inceleme2
 
Oyunumuz bir kart oyunu olduğuna göre ana unsur kartlarımız oluyor. Öncelikle kartların çeşitliliği ve etkisinden bahsetmeden önce yapımın ana görsel unsurlarına değinmek istiyorum. Oyunun temel ilerleyişi hareketli ve bol renkli bir masa üzerinde gerçekleşiyor. Ana karakteriniz ekranın alt kısmında, düşmanınız üst kısmında yer alıyor. Kartlar ise ekranın sağ tarafında bulunuyor. Sol bölümde ise kimin hangi sıra ile kart hamleleri yaptığı belirtiliyor. Ekranın ortası ise ikiye bölünmüş. Aşağı tarafta sizin kartlarınız bulunuyor. Tüm bu tasvirden sonra genel oynanışa bakalım.
 



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!