-->
Diablo 3 Ps3 İnceleme

Cehennem Gamepad’in ucunda… Herhalde oyun dünyasının en tartışmalı serilerinden biridir Diablo serisi. Uzun soluklu aralarından tutunda rekorları alt üst eden satış rakamlarına kadar her yönüyle kilometre taşlarından biri olan yapım yaklaşık 2 yıllık aradan sonra vaadedildiği gibi konsol oyuncularının kullanımına sunuldu. Bilindiği üzere Blizzard’ın ilk konsol uyarlaması olan yapımı unvanını taşıyana Diablo 3 bu riskli […]

13.09.2013 | ulasufuk

Cehennem Gamepad’in ucunda…

Herhalde oyun dünyasının en tartışmalı serilerinden biridir Diablo serisi. Uzun soluklu aralarından tutunda rekorları alt üst eden satış rakamlarına kadar her yönüyle kilometre taşlarından biri olan yapım yaklaşık 2 yıllık aradan sonra vaadedildiği gibi konsol oyuncularının kullanımına sunuldu. Bilindiği üzere Blizzard’ın ilk konsol uyarlaması olan yapımı unvanını taşıyana Diablo 3 bu riskli adaptasyon sürecini nasıl atlatmış gelin hep beraber irdeleyelim…

Her şeyden önce Diablo serisi denildiğinde oyun dünyası ile alakası olmayan bir çok kişi bile kulak aşinalığı olduğunu söyleyebilir. Bu nedenle durum böyleyken oyunun hikayesinden tutun da karakterlere, sınıflara, yeteneklere ve oynanışa dair genel bilgiler üzerinde durmayacağım. Bu konuda eminim ki herkes birçok bilgiyi ezberlemiştir. Bu nedenle incelemenin ana sistematiği yapımın ne derece başarılı bir konsol portu olduğuna bakma üzerine kurulu.
 
Diablo-3-Ps3-inceleme1
 
Sonuçta karşımızda yüzlerce saat oynanılmış ve hala az sayıda oyuncu olsa bile oynanılan bir pc başyapıtı duruyor. Bu başyapıtın konsol platformuna adaptasyon süreci herkesin son derece merak ettiği bir konuydu. Ben konuya direk gireyim ki bir çok açıdan başarılı sayılabilecek bir oynanış sistemi bizleri karşılıyor. Konsolların ferah ve oyuncu dostu arayüzü ve kısa ulaşım opsiyonları sonuna kadar kullanılmış. Bu bakımdan iyi bir iş çıkarıldığını belirtmeliyim. Ancak iş karakterleri kontrol etme ve tuş kombinasyonu kısmına gelindiğinde oyunun sıkıntıları baş göstermeye başlıyor. Aslına bakarsanız bu sıkıntılar oynanış sisteminin öğrenerek gelişme tabanlı yapısı sayesinde zamana yayılarak çözülmeye çalışılmış anca yine de bir takım sıkıntılar hala çözümsüz duruyor.
 
Diablo-3-Ps3-inceleme2
 
Kontrollerle ilgili en belirgin sorun, tahmin edeceğiniz üzere oyunda ilerledikçe önemi daha da artan kombo sisteminin gittikçe çeşitlenmesi nedeniyle tuş kombinasyon sayısının artması. İlk başlarda uzun bir yolculuğu birkaç tuş yardımı ile başarıyla geçebilsek de karakterimiz geliştikçe artan kombolarımızı doğru ve zamanında yapabilmek dert olmaya başlıyor.

Diablo 3’ün konsol versiyonu pc versiyonuna nazaran daha akıcı bir oynanış sahip. Bunda karakterin yönlendirmesinde analog çubukların uzun soluklu iletime izin vermesi oldukça önemli. Sonuçta pc versiyonunda fare ve klavye kombinasyonlarının sürekliliği ve akıcılığı konsola nazaran daha azdı.
 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!