-->
Splinter Cell: Blacklist (İnceleme)

Macera Kaldığı Yerden Devam Ediyor… Oyun dünyasının kendine özgü serileri her daim ilgimi çekmiştir. Adeta kemikleşmiş hayran kitlesine sahip olan bu tür seriler karakteristik özelliklerinden ödün vermeden ilerlemenin bir nevi ödülünü alıyorlar. Aynı şekilde bu durum hayran kitlesinin her ne kadar rafineleşmesine yol açsa da hayranları ile kurulan bağı iyice sağlamlaştırıyor. Günümüzde ne yazık ki […]

28.08.2013 | ulasufuk

Macera Kaldığı Yerden Devam Ediyor…

Oyun dünyasının kendine özgü serileri her daim ilgimi çekmiştir. Adeta kemikleşmiş hayran kitlesine sahip olan bu tür seriler karakteristik özelliklerinden ödün vermeden ilerlemenin bir nevi ödülünü alıyorlar. Aynı şekilde bu durum hayran kitlesinin her ne kadar rafineleşmesine yol açsa da hayranları ile kurulan bağı iyice sağlamlaştırıyor. Günümüzde ne yazık ki bu özelliklere sahip oyun sayısı git gide azalıyor. Modern dünyanın istekleri karşısında çaresiz kalan yapımcılar popüler isteklere kayıtsız kalamıyorlar. Bu kaçınılmaz bir durum elbette. İşte Splinter Cell serisi de özüne sadık kalan ender yapımlardan biri. Her ne kadar Conviction ile oyunun ana unsuru olan gizlilik teması bir nebze de olsa kenara atılmış olsa da genel kimya bozulmamıştı. Bu değişim elbette ki oyunun sıkı fanları tarafından yadırganmış ancak diğer yandan popüler oyunlardan hoşlanan genel oyuncu grubu tarafından takdir edilmişti. Yapımcılar da bu iki zor seçeneğin arasında kalmaktansa her iki kesimi de mutlu edecek bir yapım yapmaya karar vermiş olacaklar ki karşımıza serinin en ilgi çekici oyunlarından biri olacak olan Blacklist çıktı.
 
Splinter-Cell-Blacklist-inceleme1
 
Gerçekten de genel oynanış sistemi bakımından klasik Splinter Cell olgusu olan gizlilik teması ile aksiyonun harmanlandığı bir yapım bizleri karşılıyor. Böylelikle adeta ne şiş yansın ne kebap durumu söz konusu. Ama öncelikle oyunun hikayesine kısaca bir göz atalım.

Sam Fisher ismi sanırım serinin sıkı takipçilerinin asla unutamayacağı bir isimdir. Kendisi oldukça yetenekli bir ajan olmasının yanı sıra başarılı da bir takım lideridir. Oyunun ana hikayesi kahramanımızın gizli bir görevdeyken The Engineers kod adlı terörist grubun saldırmasıyla şekilleniyor. Bu grubun amacı tahmin edebileceğiniz üzere Amerika şehrini yok etmek. Tabi bu sadece onların hayali de olabilir. İşte bu aşamada silahları kuşanıyoruz ve Sam Fisher’in hikayesine tanık oluyoruz.
 
Splinter-Cell-Blacklist-inceleme2
 
Az önce de belirttiğim gibi oyunun genel ilerleyişi yer yer gizlilik yer yer de bolca aksiyon şeklinde geçiyor. Bunda bölüm tasarımları ve oyuncunun oynayış tarzının da etkisi olduğunu belirtmeliyim. Kimi zaman sizin tarzınıza göre sadece sessiz bir şekilde bölümleri geçmenize izin verilmişken bazı bölümlerde ortalığı barut kokusunun kaplaması kaçınılmaz oluyor. Bu hareket serbestliği olmasaydı herhalde serinin geleceğinden kuşku duyuyor olurduk.

Oyunun zorluk seviyesine bağlı olarak değişen bir yapısı olduğunu belirtmeliyim. Bu nedenle serinin sıkı takipçilerinin en zor seviyede oynamasını tavsiye ediyorum. Böylelikle sınırlı cephane ile görevinizi tamamlamanız gerekiyor. Bu durumda da daha iyi stratejiler ve taktikler geliştirmeniz zorunlu bir hale geliyor.
 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!