-->
Civilization V: Brave New World (İnceleme)

Brave New World en başta dediğim gibi bir ek paketten fazlasını sunuyor. Şimdiye kadar anlattıklarım sadece birkaçı. Önemli bir yenilik de yeni uygarlıklar olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda toplam 9 yeni ırk söz konusu. Bunlar Brezilya, Fas, Endonezya, Asur, Portekiz, Zulu, Polonya, Venedik ve Şoşonlar (ismi biraz garip ama oyuna etkileri önemli) bu farklı ırkların her […]

12.07.2013 | ulasufuk

Brave New World en başta dediğim gibi bir ek paketten fazlasını sunuyor. Şimdiye kadar anlattıklarım sadece birkaçı. Önemli bir yenilik de yeni uygarlıklar olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda toplam 9 yeni ırk söz konusu. Bunlar Brezilya, Fas, Endonezya, Asur, Portekiz, Zulu, Polonya, Venedik ve Şoşonlar (ismi biraz garip ama oyuna etkileri önemli) bu farklı ırkların her birinin kendine özgü bonus özellikleri söz konusu, kimisi turizm konusunda daha baskın etkilere sahipken kimisi ise savaş başarısı yönünden ön plana çıkıyor. Bu nedenle seçeceğiniz stratejiye göre uygarlık tercihiniz şekilleniyor.
 

 
Brave New World görsellik bakımından ana oyunun teknik alt yapısını kullandığı için çok büyük yenilik getirmiyor ancak oyunda bulunan yeni dünya harikası yapıların sunmuş olduğu göz kamaştırıcı zarafet kendisini fazlasıyla hissettiriyor. Kimi zaman bu muazzam yapılara bakakalıyorsunuz. Oyunun işitsel öğeleri de fazlasıyla tatmin edici. Zaten ana oyunun tema müziğinden tutunda menü müziklerine kadar oyunun dokusuyla birebir örtüşen ezgiler söz konusuydu. Bu bağlamda ek pakette de kulağa hoş gelen tınılar duyuyoruz.
 

 
Son sözlere gelecek olursak, Brave New World bir ek paket olarak parasının hakkını sonuna kadar veriyor. Sadece birkaç yeni obje ve uygarlıktan çok daha fazlasını bünyesinde barındırmasının yanı sıra oyunun temel dengelerini batan tasarlayarak üçüncü yılındaki oyunun yeniden canlanmasını ve sizlere adeta yeni bir oyunu oynuyormuş hissini vermeyi başarıyor. Bu nedenle bir önceki ek paketten bir adım daha öteye giden Brave New World her türlü övgüyü hak ediyor.
  



Popüler Haberler


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!


Ubisoft’un son Assassin’s Creed oyunu Mirage, 30 Nisan’a kadar ücretsiz deneme sürümüyle sizleri bekliyor!