-->
Xbox One Ve Playstation’daki Ea Sports Fifa 14’te Futbolcular Ve Stadyumlar Canlı Gibi Olacaklar

Electronic Arts Inc. bugün EA SPORTS FIFA 14‘ün Microsoft Xbox One oyun ve eğlence sistemi ve PlayStation4’te dünya çapındaki futbolcular gibi düşünen,hareket eden ve davranan oyuncular ve hayat dolu dinamik stadyumlar ile canlı gibi hissettireceğini duyurdu. Yeni teknolojiyi en iyi çizim teknikleri, gerçek zamanlı fizik kuralları, animasyonlar, yapay zeka, hareket yeteneği ve online sistemlerle birleştiren yeni EA […]

12.06.2013 | ulasufuk

Electronic Arts Inc. bugün EA SPORTS FIFA 14‘ün Microsoft Xbox One oyun ve eğlence sistemi ve PlayStation4’te dünya çapındaki futbolcular gibi düşünen,hareket eden ve davranan oyuncular ve hayat dolu dinamik stadyumlar ile canlı gibi hissettireceğini duyurdu. Yeni teknolojiyi en iyi çizim teknikleri, gerçek zamanlı fizik kuralları, animasyonlar, yapay zeka, hareket yeteneği ve online sistemlerle birleştiren yeni EA SPORTS IGNITE motoru ile güçlendirilen FIFA 14 ödüllü oynanışını yepyeni bir seviyeye taşıyacak*.

Oyuncular ilk kez canlı bir stadyumun elektriğini iliklerine kadar hissedecek, dünyanın en önemli futbol sahnelerinin görkemini tecrübe edecekler. Futbolcular EA SPORTS FIFA’nın şimdiki neslindeki futbolculara göre dört kat daha gelişmiş karar verme yeteneğine sahip olacaklar ve tüm futbolcular insani tepkiler, sezgiler ve içgüdüler vermelerini sağlayacak Pro Instincts özelliğini kullanacaklar. Yapay zekadaki bu önemli gelişmeye, gerçek futbolcu hareketleri sunacak yenilikler eşlik edecek. FIFA 14’teki Precision Movement ile her adım anlamlı olacak, futbolcular her adımdan ve her dönüşten sonra gerçek sporcular gibi davranacak ve doğal ivmelerini koruyacaklar. Ayrıca Elite Technique sayesinde dünyanın en ünlü futbolcularının her maçta sergiledikleri hüner ve atletizm de oyunda hayat bulacak.

“Yenilik FIFA ekibimizin en çok önem verdiği şey, bu yıl tarihin teknolojik açıdan en gelişmiş ve en gerçekçi spor deneyimini yaratıyoruz,” diyor EA SPORTS FIFA serisi Baş Yapımcısı David Rutter. “Yeni nesil konsollardaki FIFA 14 insan zekası, tepki ve içgüdülerine sahip, gerçek sporcular gibi hareket edip davranan futbolcular ve elektrik ve heyecanla uğuldayan stadyumlar ile son derece canlı hissettirecek.”
FIFA 14 göz alıcı gerçekçiliğe ve görsellere sahip olacak, stad içindeki dünya 3D taraftarların sahada olanlara verdiği olumlu ve olumsuz tepkilerle hayat bulacak. Futbolcular da maçta olan biten farkında olacak ve sonuca ulaşmak için ne yapılması gerektiği bilecekler – dakikalar geçtikçe daha aceleci davranmaya başlayacak, gole ihtiyaçları varsa taç, korner ve kaleci atışlarını daha çabuk yapmaya çalışacaklar.

 

 

FIFA 14’teki futbolcular insani sezgiler ve tepkilerle son derece zeki kararlar verecekler. Sahadaki 22 futbolcu da Pro Instinct özelliği sayesinde aynı gerçek futbolcular gibi etraflarında olan biteni sezebilecek ve buna uygun tepkiler verebilecekler. Futbolcular topla daha içgüdüsel olarak hareket edecek, müdahaleleri önceden sezip çarpışmadan kurtulmak için tepki verebilecek, kollarını kullanarak savunma oyuncularını kendilerinden uzak tutabilecek veya çarpışmalara karşı kendilerini koruyabilecek, vücutlarını döndürerek temasları hafifletebilecekler. Savunma oyuncuları da rakiplerini kapatmak ve pasları kesmek için hareketleri önceden fark edebilecek, hücum oyuncularına yapışarak veya kollarını tutarak yavaşlatabilecekler.

10 kat daha fazla animasyon derinliği ve detay sunan EA SPORTS IGNITE sayesinde dünyanın en iyi futbolcularının dinamik hareketleri ve biyomekanikleri sahaya yansıyacak. Precision Movement özelliği sayesinde futbolcular her adımdan sonra ivmelerini koruyarak hareketlerine devam edebilecekler. Aslına uygun bu hareket sistemi oynanış üzerinde büyük etki yaratacak. Futbolcular yere daha sağlam basacak, daha çevik ve atletik hissedecekler, farklı ayak hareketleri ile ivmelerini kontrol altında tutarak profesyonel futbolcuların otantik hareketlerini FIFA 14’e getirecekler. Yeni konsolların güç ve hafıza özelliklerini kullanan FIFA 14’ün bir diğer özelliği olan Elite Technique yan voleler, yön değiştirmeler ve uzaktan gelişine gibi yeni şut türleri, hafif dokunuşlu, kafa üstü, falsolu ve aşırtmalı yeni pasların da aralarında bulunduğu yüzlerce yeni yetenek ekliyor. Koşu anında topa basarak durdurmak, geçilen savunma oyuncusunun panik halinde geri koşuşları, dengesiz şutlar, şut ıskalandığında verilen tepkiler yüzlerce yeni davranış da yeni konsolların arttırılmış hafıza özellikleri sayesinde mümkün olabiliyor.

EA Canada tarafından geliştirilen FIFA 14 önümüzdeki 12 ay içinde Xbox One ve PlayStation 4 için piyasaya çıkacak. FIFA 14 Microsoft Xbox 360® video oyun ve eğlence sistemi için Kinect destekli olarak, PlayStation®3 bilgisayar eğlence sistemi için PlayStation Move destekli olarak, Windows® PC, Nintendo Wii™, Nintendo 3DS™, PlayStation®Vita el konsolu eğlence sistemi, PlayStation®2 bilgisayar eğlence sistemi ve PSP® (PlayStation®Portable) sistemi için de 24 Eylül’de Kuzey Amerika, diğer ülkelerde ise 27 Eylül’de piyasada olacak. FIFA 14 mobil versiyonu iPhone®, iPad®, ve iPod® touch’a ek olarak Android cihazlar için de sonbaharda satışa sunulacak. Diğer mobil platformlar daha sonra açıklanacak.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!