-->
Microsoft, Xbox One Üzerindeki Oyun Paylaşımına Dair Tüm Sınırlamaları Kaldırdı

Tüketicilerin sesine kulak veren ve görüşlerini dikkate alan Microsoft, yeni nesil Xbox One oyun ve eğlence platformu üzerinde oyun takası, ikinci el oyun satışı, internet bağlantısı ve bölge kilidine dair tüm sınırlamaların kaldırıldığını duyurdu. Microsoft, Xbox One konsolu üzerinde daha önce açıkladığı oyun takası ve paylaşımı, ikinci el oyun alışverişi, en az 24 saatte bir […]

21.06.2013 | ulasufuk

Tüketicilerin sesine kulak veren ve görüşlerini dikkate alan Microsoft, yeni nesil Xbox One oyun ve eğlence platformu üzerinde oyun takası, ikinci el oyun satışı, internet bağlantısı ve bölge kilidine dair tüm sınırlamaların kaldırıldığını duyurdu.

Microsoft, Xbox One konsolu üzerinde daha önce açıkladığı oyun takası ve paylaşımı, ikinci el oyun alışverişi, en az 24 saatte bir internet bağlantısı zorunluluğu ve bölge kilidi dahil olmak üzere bütün sınırlamaların kaldırıldığını duyurdu.

Alınan karar eşliğinde yapılan değişiklikler şöyle:

İnternet Bağlantısı: Xbox One oyunlarını çevrimiçi oynamak için internete bağlı olmak gerekmeyecek. Xbox One konsolunu ilk satın aldığınızda internet bağlantısı üzerinden yapacağınız sistem kurulumunun ardından, disk üzerinde dağıtılan oyunları oynamak için herhangi bir şekilde internete bağlanmak zorunda kalmayacaksınız. Tıpkı Xbox 360’da yaptığınız gibi, internet olsun veya olmasın Xbox One konsolunu dilediğiniz yere taşıyarak eğlenceye devam edebileceksiniz.

 

 

Oyun Takası ve İkinci El Oyun Alışverişi: Herhangi bir sınırlama olmadan disk üzerinde dağıtılan oyunları tıpkı bugün olduğu gibi serbestçe ödünç verebilecek, takas edebilecek, ikinci el olarak satabilecek veya satın alabileceksiniz. Oyunlar üzerinde herhangi bir bölge kodu yer almayacak. Bu, dünyanın herhangi bir bölgesinden satın alacağınız Xbox One oyunlarının tüm Xbox One konsollarında çalışacağı anlamına geliyor.

Ayrıca oyunları dilerseniz disk üzerinde satın almak yerine çıktıkları günden itibaren Xbox One konsolunuz üzerinden satın alarak indirebileceksiniz. Doğrudan konsola indirdiğiniz oyunları oynamak için de internet bağlantısı gerekmeyecek.

Microsoft Etkileşimli Eğlence Bölümü Başkanı Don Mattrick, bu kararın oyunculardan ve tüketicilerden gelen geri bildirimler ve istekler doğrultusunda alınmış bir karar olduğunu ve Microsoft olarak dijital geleceği şekillendirirken tüketicilerden gelen geri bildirimlere son derece önem verdiklerini açıkladı.

Açıklamanın tamamını http://news.xbox.com/2013/06/update adresinde bulabilirsiniz.

 

BASIN BÜLTENİ



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!