-->
Resident Evil Revelations HD İnceleme

Oynanış olarak daha önceki oyunlara benzer yönleri bulunmasının yanında tüm oyunların karması şeklinde bir yapı söz konusu. Yine kamera açımız karakterimizin omzundan hizalanıyor ve nişan alma anında ise oldukça hareketli bir kameraya sahip oluyoruz. Yakın dövüş anlarında da kameramız oldukça efektif bir şekilde işliyor. Bunun yanı sıra oyun boyunca bizimle beraber olan partnerimiz yer yer […]

23.05.2013 | ulasufuk

Oynanış olarak daha önceki oyunlara benzer yönleri bulunmasının yanında tüm oyunların karması şeklinde bir yapı söz konusu. Yine kamera açımız karakterimizin omzundan hizalanıyor ve nişan alma anında ise oldukça hareketli bir kameraya sahip oluyoruz. Yakın dövüş anlarında da kameramız oldukça efektif bir şekilde işliyor. Bunun yanı sıra oyun boyunca bizimle beraber olan partnerimiz yer yer kamera açısında dezavantaj yaratacak konumlanmalarda bulunuyor. Zaten kendisinin pek bir hayrını da göremiyoruz. Böyle olunca da gölge etme başka ihsan istemem diyesiniz geliyor.

Oyunun envanter sistemine değinmek gerekirse bu konuda yapımcılar ne bizleri şaşırtacak derecede yeniliğe girişmişler ne de klişe yapıyı kullanmışlar. Kullanış açısından envanter sisteminin olumsuz yönlerini tırpanlamışlar ve daha rahat ulaşılır bir hale dönüştürmüşler. Oyundaki silah çeşitliliğine de değinmek gerekirse, öncelikle ilerleyiş anında sadece 3 farklı silaha sahip olabiliyoruz. Ancak oyundaki silah çeşitliliği hayli fazla. Ayrıca bu silahlarımızı belli bölgelerde ve belli ekipmanlar sayesinde geliştirebiliyoruz da.
 
Resident-Evil-Revelations-hd-inceleme3
 
Resident Evil: Revelations sonuçta belli bir platformun yapımı olan oyunun HD grafiklere geliştirilmiş hali. Dolayısıyla görsel anlamda gözle görülür bir gelişme söz konusu. Karakter tasarımlarında tutun da mekanların ışıklandırmalarına kadar her şey gözden geçirilmiş ve fazlasıyla keyifli bir görüntü ortaya çıkmış. Açıkçası benim gibi bir çok Resident Evil hayranı için görsellik her zaman arka planda kalmıştır. Ancak bu demek değil ki Revelations görselliği arka plana atmış. Bilakis karanlık ve gölge oyunları açısından mükemmel bir ambiyans sunulmuş. Ses ve müzikler açısından da durum aynı. Gerilim ve korku oldukça başarılı vurgulanırken aksiyonun tavan yaptığı anlarda yükselen müzik sizi hayli havaya sokuyor. Bulmaca anlarında dinginleşen ve konsantrasyonunuzu arttıran soft müzikler gayet başarılı.
 
Resident-Evil-Revelations-hd-inceleme4
 
Genel olarak bakıldığında kemikleşmiş Resident Evil hayranları açısından Revelations bulunmaz bir nimet. 10 saatin üzerinde hikâye modunun yanı sıra başarılı çoklu oyuncu moduyla da gönülleri fethedecek olan yapım beni eski günlere döndürmeyi başardı. Tek dileğim yapımın layık olduğu ilgiyi görmesi ve Capcom’a biz oyun severlerin aslında nasıl bir Resident Evil istediğimizi duyurması. Yoksa Capcom’un başka türlü bizleri duyacağını sanmıyorum…
  



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!