-->
Army of Two: The Devil’s Cartel Oyun İnceleme

Doyasıya Adam Öldürmece… Oyun dünyasının en önemli esin kaynaklarından birinin de beyazperde olduğunun en güzel kanıtıdır Army Of Two serisi. Aslına bakarsanız çok uzun bir geçmişi olmayan, kendi halinde bir oyun olarak bildiğimiz Army Of Two en belirgin özellik olarak aynı ekrandan bölünmüş bir şekilde iki kişi oynayabilme tadına sahipti. Bunun yanı sıra aksiyon dolu […]

14.04.2013 | ulasufuk

Doyasıya Adam Öldürmece…

Oyun dünyasının en önemli esin kaynaklarından birinin de beyazperde olduğunun en güzel kanıtıdır Army Of Two serisi. Aslına bakarsanız çok uzun bir geçmişi olmayan, kendi halinde bir oyun olarak bildiğimiz Army Of Two en belirgin özellik olarak aynı ekrandan bölünmüş bir şekilde iki kişi oynayabilme tadına sahipti. Bunun yanı sıra aksiyon dolu oynanışı da serinin en çok sevilen yönüydü. İlk oyunu 2008 yılında çıktığında çok ses getiremememiş olsa da neredeyse her konsol sahibinin koleksiyonunda kendine yer edinmiştir. Kim dostları ile birkaç el aksiyonun dibini bulmak istemez ki. Neyse biz konumuza dönecek olursak,  yakın zamanda bizlerle buluşan serinin üçüncü oyunu olan Army Of Two: The Devil’s Cartel serinin gidişatını ne yönde etkilemiş biraz bunlara bakalım.
 
Army-of-Two-The-Devil's-Cartel-inceleme1
 
Öncelikle herkesin yakından bildiği gibi oyunumuz kıyasıya aksiyon odaklı bir yapıya sahip. Bu serinin daha önceki oyunlarında da bu yöndeydi. Bu konuda değişen bir şey yok. Ancak hikaye bakımından da vasatın üzerine çıkamama konusunda da değişen hiçbir şey yok. Gerçekten oldukça sıradan bir hikayemiz var. Meksika sokaklarında görevini yapmaya çalışan iki kiralık askeri yönetiyoruz. Amacımız ise çok önemli değil. Yapmamız gereken hareketli her nesneyi vurmak. Hikaye açısından derinlik namına hiçbir şey yok. Oldukça klişe ve bayağı. Tabi böylesi bir oyunda hikaye ne denli önemli o da ayrı bir tartışma konusu. Zaten serinin hikayeyi ana merkezine almadığı bir gerçek. Ama yine de biraz daha mesai harcanarak ve özenilerek dişe dokunur bir kurgu yaratılabilirmiş.

Hikaye ve kurgu açısından elimizde pek bir şey bulunmayınca biz de olan biteni düşünmek yerine aksiyona dalıyoruz. Ve oynanış açısından en gibi yenilikler var buna bakıyoruz. Öncelikle gözüme çarpan ilk şey oyunun silah ve çatışma sistemini oldukça genişletmesi olmuş. Bu silah çeşitliliği ile sınırlı değil. Farklı bölümlerde farklı silahları etkin kullanma ile alakalı. Senaryo düzleminde ilerlenen bölümlerde karşımıza çıkan bir çok farklı silahı hem zorunluluktan hem de keyfiyetten doyasıya kullanabiliyoruz. Bu nedenle oyuncuların silaha ve barut kokusuna doyacağını belirtmeliyim.
 
Army-of-Two-The-Devil's-Cartel-inceleme2
 
Silah çeşitliliğinin yanı sıra genelde ufak çapta yenilikler göze çarpıyor. Bunlardan oynanışı en çok etkileyenlerden biri de Overkill adı verilen yüksek güçlü saldırı özelliği oluyor. Adından da anlaşılacağı üzere karakterimiz yoğun çatışmaya girip düşmanlarını bir bir indirdikçe yavaş yavaş dolmaya başlayan bir bar görüyoruz. Bu bar tamamen dolduğunda gözü dönmüş bir savaşçıya dönüşen karakterimiz Kratos gibi önüne geleni indirebiliyor. Bu özellik ekstra aksiyon anlamına geliyor.
 



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!