-->
Metal Gear Rising: Revengeance Oyun İnceleme

Oyunun oynanış sistemi ile ilgili bir diğer unsur da gelişim sistemi. Oyunda öldürdüğünüz düşmanlardan elde ettiğiniz ganimeti (puan ve cephane) kullanmak çok keyifli. Bu ekipmanları birbiri ile kombine edebiliyor olmanız da güzel düşünülmüş detaylar. Ayrıca belli sayıda düşman öldürdüğünüzde devreye giren “İnce İşçilik” diye çevirdiğim Blade Mode var ki sormayın gitsin. En usta şeflere nazire […]

02.03.2013 | ulasufuk

Oyunun oynanış sistemi ile ilgili bir diğer unsur da gelişim sistemi. Oyunda öldürdüğünüz düşmanlardan elde ettiğiniz ganimeti (puan ve cephane) kullanmak çok keyifli. Bu ekipmanları birbiri ile kombine edebiliyor olmanız da güzel düşünülmüş detaylar. Ayrıca belli sayıda düşman öldürdüğünüzde devreye giren “İnce İşçilik” diye çevirdiğim Blade Mode var ki sormayın gitsin. En usta şeflere nazire yaparcasına Raiden karşısındaki düşmanı milimetrik ebatlarda dilimleyip servise hazır hale getiriyor. Bu sekanslarda aksiyon tavan yapıyor.

Raiden karizmatik kişiliğine çok önem veren bir kahraman. Bu nedenle Devil May Cry serisindeki Dante ile kıyaslanması gayet normal. Tabi Raiden henüz kariyerinin başında. Ancak o da Dante gibi giyim kuşam konusunda hassas. Bu nedenle oyunda kazandığınız deneyim puanları ile zengin kıyafet içeriğinizi geliştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
Metal-Gear-Rising-Revengeance-inceleme5
 
Oyunun hikayesi ve oynanışı üzerine yeterince kelam ettiysek sıra teknik detaylara gelmiş demektir. Oyun bir Kojima eseri olunca görsel olarak da beklenti bir seviye yükseliyor. Tamam kimse muhteşem bir görsellik beklemiyor ama bulunduğu neslin hakkını da vermesi gerekiyor. İşte Metal Gear Rising: Revengeance işte tam da bu noktada bulunuyor. Yani dengeli bir noktada. Oyunun görsel detayı çok yoğun değil. Zaten çok yoğun olması pek de mümkün değil. Bu hızlı oynanışta yapımcılar detaylı bir görsellikten ziyade göze hoş gelen atmosferi tasarlamayı yeğlemişler. Gayette iyi yapmışlar. Zaten oyun boyunca şöyle bir durayım da etrafı seyreyleyeyim diyebileceğiniz bir an bile olmuyor. Başlıyoruz aksiyon, bitiriyoruz aksiyon. Yalnız oyun içi videolarda kalite biraz düşük göründü bana. Çok daha iyi olabilirmiş. Bunun yanı sıra ana karakter tasarımları gayet yeterli.
 
Metal-Gear-Rising-Revengeance-inceleme6
 
Ses ve işitsel konuda ise tatminkar bir durum söz konusu. Ne muhteşem bir yapım diyebileceğim bir durum söz konusu değil. Ancak heavy metal tarzından hoşlananların kulaklarının pası silinecek. Bu konuda fazlasıyla bonkör olan yapım karakter seslendirmelerinde biraz basite kaçmış gibi.

Artık sadede gelecek olursak; Metal Gear Rising: Revengeance serinin devamı gibi görünen ama kesinlikle çok farklı olan bir yapım olmuş. Bunu zaten biliyorduk diyebilirsiniz. Ancak sadece seri açısından değil genel oyun dünyası açısından da değerlendirildiğinde çok farklı bir yapım olmuş. Daha önce görmediğimiz bir hız söz konusu. Ancak meşhur bir sloganda olduğu gibi “kontrolsüz hız felakettir.” işte bu açıdan bakıldığında kontrollü ve muhteşem bir hız bizleri bekliyor. Son dönemde en akıcı şekilde oynadığım ender oyunlardan olan yapımı herkesin denemesini tavsiye ederim.
  



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!