-->
Metal Gear Rising: Revengeance Oyun İnceleme

Efsanenin En Hızlı Hali… 2001 Yılının soğuk bir kış gününde tanıştık Raiden’la. Hideo Kojima bizlere çok farklı tanıtmak istiyordu Raiden’ı. Oyun dünyasının belki de gördüğü en efsane seri olan Metal Gear serisinin önemli bir kahramanı olacağını o zamanlar tam kavrayamıyorduk. Gözlerimiz Snake’e aşina iken bu genç, çelimsiz ve çaylak karakter de nereden çıktı şimdi diye […]

02.03.2013 | ulasufuk

Efsanenin En Hızlı Hali…

2001 Yılının soğuk bir kış gününde tanıştık Raiden’la. Hideo Kojima bizlere çok farklı tanıtmak istiyordu Raiden’ı. Oyun dünyasının belki de gördüğü en efsane seri olan Metal Gear serisinin önemli bir kahramanı olacağını o zamanlar tam kavrayamıyorduk. Gözlerimiz Snake’e aşina iken bu genç, çelimsiz ve çaylak karakter de nereden çıktı şimdi diye söylenmiştik. Meğer Kojima’nın planları kısa vadeli değilmiş. Yıllar yıllar sonrasını planlayarak bizlere “Bakın elimde bir de böyle bir karakter var. Ne dersiniz?” diyordu adeta. O zamanlar Snake’in yakaladığı şan ve şöhret o kadar üst noktadaydı ki Raiden’ın sazı eline alıp sağlam bir şekilde rol alması için yedi yıl beklemesi gerekiyordu. 2008 yılında Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots ile bir kez daha sahneye çıkan Raiden adeta serinin kaderini etkileyecek bir devrim yaratıyordu. O eski Raiden gitmiş yerine ölüm makinesine dönüşmüş bir cyborg gelmişti. Bu sefer masaya hiç olmadığı kadar sert vurmuştu yumruğunu ama Raiden’ın daha söyleyecek çok şeyi vardı ve figüran değil başrol olmak istiyordu. İşte Metal Gear Rising Revengeance böyle bir cyborgun hikayesi. Yani Raiden’ın hikayesi.
 
Metal-Gear-Rising-Revengeance-inceleme1
 
Beyaz saçlar, narin ve estetik bir vücut, çevik hatta şimşek gibi refleksler ve jilet kadar keskin kılıç. Böyle bir karışımı hangi süper kahraman istemez ki. Gerçekten Snake ile Raiden’ın özelliklerini bir araya getirdiğimizde siyahla beyaz kadar farklılıklar bulunduğunu görüyoruz. Snake ne kadar sessiz ise Raiden bir o kadar gürültücü, Snake ne kadar sakinse Raiden bir o kadar öfkeli, Snake ne kadar sabırlıysa Raiden bir o kadar aceleci. Peki bu oyunun adı ne kadar Metal Gear. Raiden ne kadar Metal Gear ise o kadar. Yani serinin geçmişinde Raiden ne kadar etkiliyse bu oyunun serinin devam oyunu olmasında da o kadar alakalı. Aslına bakarsanız yapımın Metal Gear ismi ile çıkmasına hiç mi hiç gerek yokmuş. Daha önce birçok örneğini gördük, bazı efsane serilerde zaman zaman yer edinmiş karakterlerin başlı başına yapımı yapılacağı zaman farklı bir isim altında yepyeni bir oyun olarak piyasaya çıkabiliyordu. Aslına bakarsanız bu oyunumuzda da böyle bir yöntem daha yerinde olacakmış ancak yapımcılar uyanık. Yeni bir ismi tutundurma çalışmasına girmekle uğraşmaya ne gerek var. Elimizde efsane bir marka varken oradan ilerlemek çok daha mantıklı. İşin business kısmına bakıldığında doğru ama…
 
Metal-Gear-Rising-Revengeance-inceleme2
 
E bu kadar gevezelik yeter. Kojima’nın beni dikkate alacağı olmayacağına göre biz incelememize geçelim. Bakalım Raiden eline aldığı sazın tellerine nasıl vurmuş. Daha doğrusu oyunun yapısı itibariyle eline aldığı gitarın demek gerekir. Öncelikle serinin Raiden’dan önce ve sonra diye ayrılması gerekiyor. Hatta bundan sonra Raiden’ın kendi serisini oluşturması gerekiyor. Daha önce de belirttiğim gibi her yönüyle çok farklı bir oyun karşımızda. Mesela hikayeden başlayalım. Hatta hikayenin anlatımından. Metal Gear serisinin müdavimleri iyi bileceklerdir ki hikayenin sunumu bakımından oyun dünyasındaki diğer yapımlar bir yana bu seri bir yanadır. Bir baş yapıt edasına sahipçesine ağır ve vakur bir sunum söz konusudur Metal Gear serisinde. Ancak Raiden’ın bu kadar ağır çekime vakti yok. Çünkü çok ama çok sinirli ve bir an evvel birkaç düşmanı parçalaması gerekiyor.
 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!