-->
God Of War: Ascension Oyun İnceleme

Seslendirmelerdeki ekibin başarısı gayet yerindeyken teknik konularda yer yer sıkıntı yaşandığını duyabiliyorsunuz. İnişli çıkışlı ses yapısı, ana karakterlerin müziğin arkasında kalan konuşmaları, efektlerin yer yer seslendirmeyi bastırması gibi. Ancak bunun oldukça olağan bir durum olduğunu belirtmeliyim. Oyun firmaları Türkçe seslendirmeye daha fazla önem verdikçe bu başarının daha da artacağı aşikar. Ayrıca isteyen oyuncuların oyunu orijinal […]

29.03.2013 | ulasufuk

Seslendirmelerdeki ekibin başarısı gayet yerindeyken teknik konularda yer yer sıkıntı yaşandığını duyabiliyorsunuz. İnişli çıkışlı ses yapısı, ana karakterlerin müziğin arkasında kalan konuşmaları, efektlerin yer yer seslendirmeyi bastırması gibi. Ancak bunun oldukça olağan bir durum olduğunu belirtmeliyim. Oyun firmaları Türkçe seslendirmeye daha fazla önem verdikçe bu başarının daha da artacağı aşikar. Ayrıca isteyen oyuncuların oyunu orijinal sesleri ve Türkçe alt yazı seçeneği ile de oynayabileceğini belirtmeliyim.

God Of War Ascension serinin geçmişine gittiğine göre Kratos’un öfkesinin de yeni filizleniyor olması gayet normal. Yapımcı Santa Monica Stüdyoları bunu çok iyi düşünmüş. Oyuncular için daha az öfkeli Kratos’u görmek ne denli hoşlarına gider bilinmez ancak hikayenin bütünlüğü adına yapılan bu cesur hamleyi tebrik etmek gerek. Bu durum bizlere en çok dövüş anlarında düşen tempo olarak yansıyor. Kratos yeteneklerini yeni yeni geliştiriyor. Bu nedenle üçüncü oyundaki gibi coşkulu, dağı taşı parçalayacak derecede öfkeli bir Kratos beklememek gerek. Tabi bu demek değildir ki Kratos süt dökmüş kediye dönmüş. Elbette ki Hayır. Ancak bizle beraber Kratos da gelişiyor ve daha güçleniyor.
 
God-Of-War-Ascension-inceleme3
 
Dövüş sistemine eklenen yeni bazı detaylar da bu sistemi belli eder cinsten. Misal olarak daha önceki oyunlarda gerek duymadığımız bir özellik bizi karşılıyor. Kratos sahip olduğu ölümcül silahların yanı sıra etrafta bulduğu mızrak, kalkan gibi silahları kullanabiliyor. Tabi buna ne hacet var diyebilirsiniz. Ben de pek ihtiyaç duymadım ancak düşünce olarak hoş bir detay olmuş.

Oynanış ile ilgili getirilen önemli bir yenilik ise öfke barı olmuş. Aslına bakarsanız görece düşük kalan savaş dinamiklerinin dengelenmesi için düşünülen bu öfke barı tam dolduğunda, serinin daha önceki oyunlarından daha hiddetli bir çarpışma gerçekleştirebiliyorsunuz. Kombo sistemi de önceki oyunlara göre biraz daha uzatılmış. yaklaşık %30’luk bir süre artışı var. Böylelikle çok yüksek kombo rakamlarına ulaşabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra God of War serisinin olmazsa olmazı haline gelen quick time event olgusunun aynen devam ettiğini de belirtmeliyim. Hatta şöyle iddialı bir söylemde bulunup bu olayın en çok God Of War serisine yakıştığını belirtiyorum.
 
God-Of-War-Ascension-inceleme4
 
Serinin diğer oyunlarında giderek dozu azaltılan bulmaca ve macera öğeleri bu kez biraz daha ön plana çıkarılmış. Açıkçası çok da iyi düşünülmüş. Tabi bunda macera ve platform öğelerinin giderek yükselen bir trend yakalamış olması da oldukça etkili olmuş olabilir. Malum Uncharted serisinin yakaladığı başarı, Tomb Raider’ın yöneldiği oynanış sistemi ortada. Kratos’u daha önceki oyunlardan çok daha fazla bulmaca çözerken ve bir oraya, bir buraya zıplarken görüyoruz.
 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!