-->
Crysis 3 Oyun İnceleme

Madem ki senaryo modu bu kadar kısa tutulmuş biz de elimizde olan yoğunlaşalım. Yani çok kişilik oyun modlarına. Bu kısımda ilk göze çarpan yenilik nanosuitin sahip olduğu yeteneklerde gözlemleniyor. Artık gizlenme ve zırh yetenkleri birbirinden ayrıştırılmış. Böylelikle birbirlerinden götürme durumu ortadan kalkmış. Bu tarz yapılan yenilikler oyunun çoklu oyuncu modunun zorluk seviyesini de bir nebze […]

05.03.2013 | ulasufuk

Madem ki senaryo modu bu kadar kısa tutulmuş biz de elimizde olan yoğunlaşalım. Yani çok kişilik oyun modlarına. Bu kısımda ilk göze çarpan yenilik nanosuitin sahip olduğu yeteneklerde gözlemleniyor. Artık gizlenme ve zırh yetenkleri birbirinden ayrıştırılmış. Böylelikle birbirlerinden götürme durumu ortadan kalkmış. Bu tarz yapılan yenilikler oyunun çoklu oyuncu modunun zorluk seviyesini de bir nebze düşürmüş. Zaten hikaye modunda da yapay zekanın düşük kalması durumu göz önüne alındığında Cryis 3 düşmanlar bakımından başınızı pek ağrıtmıyor. Oyunda toplam sekiz adet çoklu oyuncu modu bulunuyor. Bunlar aslında daha önceki bir çok fps oyunundan aşina olduğunuz modlar (Deathmatch, team deathmatch, capture the relay gibi…) ancak haritalar bakımından harika bir iş çıkarıldığını belirtmeliyim.
 
crysis-3-inceleme5
 
Gelelim oyunumuzun teknik yönlerine kısaca değinmeye. Ben hem konsol hem de pc platformunda test ettiğim için ikiye ayırarak inceleyeceğim ancak puanlamayı konsola göre yapacağım. Öncelikle pc kanadından bakarsak şunu kesinlikle söyleyebilirim ki daha önce gördüğünüz tüm ileri düzey grafikleri unutun. Bu oyun görsel olarak tam bir devrim. Özellikle dinamik ışıklandırma ve efektler bakımından kendinizi oyunun içinde değil de girişteki sinematikte olduğunuza inandırmanız oldukça güç. İlk bölümlerdeki yağmur efektleri bu çağın çoook ötesinde. Bu durum kendisini sistem gereksinimi olarak hissettiriyor zaten. İleri sistemlerde bile ciddi bir zorlanma söz konusu. Her ayar en üst seviyede ve mükemmel bir akıcılıkla oynamak istiyorsanız sağlam bir pc’ye sahip olmanız gerekiyor. Oyunun pc görselliğine bu kadar övgüler yağdırdıktan sonra asıl konumuz olan konsol görselliğini de bir o kadar yerin dibine gönderebilirim. İnanın insanın aklına şu soru geliyor; “bu oyunu her iki platforma da yapanlar aynı kişiler olamaz” . Gerçekten Crytek pc oyuncularına görsel şöleni kepçe kepçe verirken konsol oyuncularına damıtarak vermeyi tercih etmiş. Biz de puanlarımızda bu hususu dikkate alarak oldukça ketum davrandık.
 
crysis-3-inceleme6
 
Crysis serisinin her daim başarılı olduğu bir diğer mevzu da kesinlikle işitsel öğelerdir. Bu kaide Crysis3’te de hiç bozulmadan ilerlemiş. O kadar başarılı bir müzik albümü söz konusu ki bazen oyunu oynamasam bile altta açık bırakıp ve menü müziklerini dinleyesim geliyor. Bu durum sade müziklerle kısıtlı değil. Seslendirme ve ses efektleri bakımından da gayet iyi iş çıkarılmış diyebilirim.

Sadede gelelim artık. Crysis 3 belki serinin en iyi yapımı değil, belki hikaye olarak yeterince başarılı bir kurguya sahip olamayabilir, görsel olarak konsollarda hayal kırıklığı yaratmış olabilir ama yine uzun zaman bıkmadan, sıkılmadan kendini oynatacak bir yapım olmayı bir şekilde başarıyor. Özellikle çoklu oyuncu modlarındaki kalite belki de oyunun en albenili kısmı olarak göze çarpıyor. Sonuçta Yerli kardeşler daha iyisini yapana kadar en iyisi bu diyor ve eğlencenin tadına varmanızı diliyorum…
  



Popüler Haberler


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!


Ubisoft’un son Assassin’s Creed oyunu Mirage, 30 Nisan’a kadar ücretsiz deneme sürümüyle sizleri bekliyor!