-->
BioShock Infinite Oyun İnceleme

Aslına bakarsanız oyunun teknik detayları her şeyi anlatıyor. Sadece mükemmele yakın görsel detaylar değil konu olan. İşin mutfak kısmında neredeyse her detay kusursuzca hazırlanmış. Özellikle müziklere bittim. Anlatılmak istenen kurguyu muhteşem ezgiler ve fonlarla süslemişler. Ancak teknik açıdan aslan payını elbette ki grafiksel detaylar alıyor. Oyunun renk paleti inanılmaz genişliğe sahip. Bulutların üzerindeki şehir ışıklandırma, […]

27.03.2013 | ulasufuk

Aslına bakarsanız oyunun teknik detayları her şeyi anlatıyor. Sadece mükemmele yakın görsel detaylar değil konu olan. İşin mutfak kısmında neredeyse her detay kusursuzca hazırlanmış. Özellikle müziklere bittim. Anlatılmak istenen kurguyu muhteşem ezgiler ve fonlarla süslemişler. Ancak teknik açıdan aslan payını elbette ki grafiksel detaylar alıyor. Oyunun renk paleti inanılmaz genişliğe sahip. Bulutların üzerindeki şehir ışıklandırma, renklendirme, efektler, kaplamalar ve gölgelendirmeler bakımından muazzam bir kalitede resmedilmiş. Karakterlerin modellemeleri de kusursuz derecede detaylandırılmış. Benim gözüme çarpan tek olumsuzluk ise silahlı çatışma anlarındaki mermi izlerinin aşırı derecede uçuk vurgulanması oldu. Oyunun genel kimyası ile gayet uygun olabilir ancak yoğun çatışma anlarında biraz bayağı bir durum ortaya çıkıyor.
 
Bioshock-infinite-inceleme5
 
Oyun sadece hikaye bazlı tek kişilik bir oynanış sunuyor. Son yıllarda çok karşılaşmadığımız bir durum. Ama benim gibi hikaye ve sunuma önem verenler için ise her şeyden daha değerli bir tutum. Yapımcıların bu yolu seçmeleri oldukça manidar. Aslına bakarsanız oyunun anlatmak istediği hikayeye de bir vurgu yapılıyor gibi. Bazı şeylerin değeri daha iyi anlaşılsın istenilmiş olabilir. Çünkü BioShock Infınite buram buram emek, özveri ve yaratıcılık kokuyor. Sırf yapmış olmak için çoklu oyuncu modu yapmak yerine tüm enerji ana hikaye üzerine odaklandırılmış. Ve çok da iyi yapılmış.
 
Bioshock-infinite-inceleme6
 
İnanın bıraksalar onlarca sayfa yazı yazmak isterim BioShock Infinite hakkında. Hatta Irrational Games kabul ederse yapımcıları ofise kahve içmeye bile davet edebilirim. Böylesine bir şaheser ortaya çıkardıkları için ne kadar teşekkür etsem azdır çünkü. Biliyorum bu cümleler bir editörün azından pek çıkmaması gereken sözler ancak mizacım gereği başarıyı aşırı derecede ödüllendirme taraftarıyımdır. Çünkü yapılmış olan şey oyun dünyasının temellerini etkileyecek türden. Bu yüzden belki de hiç yapmadığım bir şeyi yapıp bu oyunu her oyuncunun mutlaka ama mutlaka alması tavsiyesinde bile bulunuyorum. O kadar iddialıyım…
   



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!