-->
Wargaming.net Kendi e-Spor Ligini Başlatıyor

Wargaming.net kendi lig sistemini kurarak, rekabete dayalı oyunlar arasında bir adım öne çıkacak. Wargaming.net yaptığı açıklamada ünlü MMO oyunu World of Tanks için Wargaming.net Ligi adı altında bir kendi lig ve turnuva sistemini kuracağını açıkladı. Bu yeni ve profesyonel e-Spor ligi oluşumuyla beraber World of Tanks, takım tabanlı strateji oyunları arasında yeni oyunculara, profesyonel eSpor […]

13.02.2013 | ulasufuk

Wargaming.net kendi lig sistemini kurarak, rekabete dayalı oyunlar arasında bir adım öne çıkacak.

Wargaming.net yaptığı açıklamada ünlü MMO oyunu World of Tanks için Wargaming.net Ligi adı altında bir kendi lig ve turnuva sistemini kuracağını açıkladı. Bu yeni ve profesyonel e-Spor ligi oluşumuyla beraber World of Tanks, takım tabanlı strateji oyunları arasında yeni oyunculara, profesyonel eSpor takımlarına ve oyun severlere yeni kapılar aralayacak ve rekabete dayalı oyun dünyasına yepyeni bir oluşum sunacak.

Ödüller milyonlarla ifade ediliyor

2013’ün ilk çeyreğinde başlayacağı duyurulan turnuvaların klasik oyun kurallarının, bölgesel turnuva standartlarının ve tanıdık play-off şemalarının dışına çıkmayacağı ifade edilirken 2013 yılında dağıtılacak ödül tutarının 2,5 milyon doları bulacağı da bildirildi.

Wargaming.net Ligi’nin World of Tanks oyuncu toplulukları arasındaki boşluğu dolduracağı ifade edilirken, birbirinden ayrı coğrafi konumlarda bulunan ve birbirleriyle yarışmaya can atan oyun severlerin küresel e-Spor kuralları çerçevesinde buluşarak sıkıca kaynaşmaları da sağlanacak.

Hem para hem de kariyer kazanma şansı bir arada

Wargaming.net Global Operasyonlar Yardımcı Başkanı Andrei Yarantsau konuyla ilgili olarak “Kendi e-Spor Ligimizi yaratmak sadece World of Tanks’e olan ilgiyi artırmayacak aynı zamanda e-Spor disiplinine ve tüm oyun severlere yepyeni bir heyecan ve vizyon da katacak” dedi. Yarantsau “Böylelikle küresel e-Spor ilgimiz benzersiz bir sürdürülebilirlik örneği de göstererek bize bağlı olan oyuncu topluluklarının verilen destek ve ödüllerle gelişmesini, güçlenmesini sağlayacak hatta profesyonel oyuncularımıza gelecekte yeni iş alanları da açacak” dedi.

World of Tanks daha önce kendi e-Spor disiplinini Çin’in Kushan kentinde WCG 2012’nin Büyük Finallerinde sunmuş ve o günden itibaren artan bir itibarla rekabete dayanan oyunların topluluklarında adından çok söz ettirmişti.

 

BASIN BÜLTENİ



Popüler Haberler


Outcast – A New Beginning, klasik bir oyuna modern bir dokunuşla yeniden hayat veriyor, derin hikayesi ve etkileyici grafikleriyle unutulmaz bir macera sunuyor.


Kıyamet sonrası Moskova’nın dehlizlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Artyom’un hikayesi Metro serisinde devam ediyor.


VSYNC, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilecek bir teknolojidir. Bu yazıda, VSYNC’nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve oyun


Marvel Games ve NetEase iş birliğiyle geliştirilen Marvel Rivals, Marvel evreninin sevilen karakterlerini karşı karşıya getiren ücretsiz