-->
Türkiye’de İlk Defa, Dijital Oyun Dünyası İçin Yepyeni Bir Ödeme Çözümü; PaybyMe Kart

550 milyon TL’ye ulaşan Türk oyun endüstrisinin en büyük ortaklıklarından biri gerçekleşti ve sektörün inovasyonda öncü bankalarından DenizBank ve Türkiye’nin lider ödeme sistemleri firması PaybyMe’nin ortak projesi PaybyMe Kart, 19 Şubat 2013 tarihinde düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Yenilikçi ürün ve hizmetleriyle farklılaşan DenizBank, PaybyMe ile yaptığı işbirliğiyle, sosyal medya ve internette oyun oynayan kart […]

19.02.2013 | ulasufuk

550 milyon TL’ye ulaşan Türk oyun endüstrisinin en büyük ortaklıklarından biri gerçekleşti ve sektörün inovasyonda öncü bankalarından DenizBank ve Türkiye’nin lider ödeme sistemleri firması PaybyMe’nin ortak projesi PaybyMe Kart, 19 Şubat 2013 tarihinde düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı.

Yenilikçi ürün ve hizmetleriyle farklılaşan DenizBank, PaybyMe ile yaptığı işbirliğiyle, sosyal medya ve internette oyun oynayan kart sahiplerini güvence altına alıyor ve oyun keyfini katlıyor. PaybyMe, oyuncuların oyun içi ihtiyaçlarının güvenli şekilde karşılanacağı ve oyuncuların daha fazla kazanç sağlayacağı yepyeni bir ödeme çözümünü, Denizbank güvencesiyle ceplere koyuyor. PaybyMe Kart, Türkiye’de bu alanda bir ilk olma özelliğini de taşıyor. DenizBank ve Türkiye’nin lider ödeme sistemleri firması PaybyMe’nin ortak projesi PaybyMe Kart, 19 Şubat 2013 tarihinde İstanbul’da düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Basın toplantısına DenizBank Perakende Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk ve PaybyMe kurucu ortaklarından Emre Gürsoy, sektörün önde gelen oyun firmalarından Crytek adına Serhat Bekdemir ve Oyun Stüdyosu adına Tunga Sanalp katıldılar.

“Oyun içi harcamalar daha güvenli ve rahat”

DenizBank Perakende Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, basın toplantısında yaptığı konuşmada,  “Bankacılık dünyası için yeni bir açılım olan oyun harcamaları, bizlere bambaşka bir pazarın kapılarını açıyor. PaybyMe Kart ile oyun harcamaları daha güvenli ve rahat bir biçimde yönetilecek” dedi. “PaybyMe kartın oyun harcamalarının yanında tüm fiziki pos cihazlarında ve sanal ödemelerde de kullanılabileceğini” belirterek, “Bankacılık ile tanışmamış, daha önce hiç kart kullanmamış tüketicilerin de bu ön ödemeli kart sayesinde kartlı ödeme sistemi ile tanışacağını ve tüm harcamalarını güvenli ve kolay bir şekilde gerçekleştireceğini” ekledi. Çok yakında birçok oyun için, oyuna özel tasarlanmış PaybyMe Kart çıkarmayı planladıklarının da müjdesini veren Ertürk, “Böylece oyuncu, kartı ile, oynadığı oyunun kahramanlarını ve görsellerini her an yanında taşıyabilecek” diye konuştu.

Toplantıda konuşma yapan PaybyMe kurucu ortaklarından Emre Gürsoy ise, “Bugün Türk oyun dünyası önemli bir virajı dönüyor. Oyuncular için özel olarak tasarlanan PaybyMe Kart,  oyuncuların bugüne kadar yaşadıkları sıkıntılar göz önünde bulundurularak özel olarak hazırlandı. PaybyMe Kart, oyuncunun cebindeki paranın değerini artıracak; daha önce harcamış oldukları tutarlarla %10-%50 arasında daha fazla oyun içi satın alım yapacaklar. PaybyMe Kartı kullanmak kolay, güvenli ve hızlı” dedi.

Ön ödemeli kart özelliği

Son yıllarda hızla büyüyen sanal oyun endüstrisinde oyuncuların oyun içi harcamalarını güvenli ve hızlı şekilde yapabilmeleri için geliştirilen PaybyMe Kart, ön ödemeli kart olma özelliği ile kullanıcılarına kontrollü harcama yapma olanağı sunuyor. PaybyMe kart, bir kredi kartı olmadığı için kart sahibi ile bir kredi ilişkisi kurulmuyor. Kart sahipleri PaybyMe Kart’a uygun gördükleri tutarları yüklüyor. Kart üzerine yüklenen tutar kadar harcama yapılması, kart sahiplerinin harcamalarını bütçeleri dâhilinde gerçekleştirmelerini sağlıyor ve ailelere de çocuklarının harcamalarını takip edebilme imkânı veriyor. Bu sayede aileler çocuklarının oyunlara ne kadar para harcadığını ve harçlıklarından geriye ne kadar kaldığını da takip edebiliyor.

Sanal kartlar PaybyMe internet sitesi üzerinden kolaylıkla alınabilirken, fiziki kartlar ve 10, 25, 50 TL’lik değerlerle Türkiye’nin en yaygın satış ağına sahip mağaza ve marketlerde müşterilere sunulacak. Kartlar, başka hiçbir işleme gerek kalmadan PaybyMe anlaşmalı bir sanal sitede ilk kez kullanıldıklarında aktif hale gelecek. Kartla satın alım yaparken ise sadece kartın üzerinde her karta özel PID numarasını girmek yeterli olacak. Karta bakiye yüklemek de ona ulaşmak ve onunla alışveriş yapmak kadar rahat ve hızlı. Kullanıcılar, tüm DenizBank ATM’leri ile PaybyMe logosu görülecek her yerden kartlarını doldurabilecekler.

 

PBM_Kart_Demo_Image

 

BASIN BÜLTENİ



Popüler Haberler


GTA 5’te hileler, oyunu daha eğlenceli hale getirmenin bir yolu. Araba hileleri, oyunculara anında belirli arabalara erişim imkanı sunarak onlara zaman kazandırır ve oyunu daha heyecanlı hale getirir.


Nixxes Software tarafından PC platformuna portlanan Horizon: Forbidden West için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Netflix’in popüler fantastik dizisi The Witcher, 5. sezonuyla final yapacak!


Bilim kurgu gerilim oyunu Deliver Us The Moon, 4 yıl önce iptal edilmesinin ardından Switch’e geri dönüyor!