-->
Trials Evolution Gold Edition Ön İnceleme

Atraksiyon, Çılgınlık, Adrenalin ve Bol Miktarda Eğlence… Oyun dünyasının eğlenceli yapımları her dönem kendine layık olan ilgiyi görüyor. Son 5 yıllık süreçte eğlence ağırlıklı oyunlar genelden özele doğru bir indirgenme içine girdi. Yani daha önceleri neredeyse herkes tarafından oynanan aksiyon-eğlence temalı oyunlar artık daha azınlıklı bir kitle tarafından oynanır hale geldi. Hardcore oyuncu kavramı ile […]

27.02.2013 | ulasufuk

Atraksiyon, Çılgınlık, Adrenalin ve Bol Miktarda Eğlence…

Oyun dünyasının eğlenceli yapımları her dönem kendine layık olan ilgiyi görüyor. Son 5 yıllık süreçte eğlence ağırlıklı oyunlar genelden özele doğru bir indirgenme içine girdi. Yani daha önceleri neredeyse herkes tarafından oynanan aksiyon-eğlence temalı oyunlar artık daha azınlıklı bir kitle tarafından oynanır hale geldi. Hardcore oyuncu kavramı ile birlikte oyun dünyası çok farklı bir noktaya ilerledi. Dolayısıyla bu tarz yapımlar mobil platform oyunları şeklinde kendilerine yer buldu. Trials Evolution bizlere bu türün yeni nesille entegre edildiğinde ne şekilde mükemmel yapımlar ortaya çıkabileceğini kanıtlar nitelikte.
 
Trials-Evolution-Gold-Edition-ön-inceleme1
 
Elimize ulaşan ön inceleme sürümünü test ederken daha önceleri xbox live üzerinden edinilen ve çıktığı dönem milyonlarca satış rakamına ulaşmış bir oyunun pc platformuna Özellikle görsel zenginlik ve oynanabilirlik konusunda nasıl entegre edileceğini merak ediyordum. İlk etki gayet olumlu oldu. Oyunun en belirgin özelliği kesinlikle çılgın yapısı. Oynanabilirlik bakımından ortaya çıkan kurgu resmen “neyin kafası bu” dedirtecek cinsten. Hatırlayanlar Joe Danger oyununu bilirler. Onda da motor üzerinde ilerleyen akrobasi pilotunun marifetlerini seyrediyor ve gırla eğleniyorduk. Bu sefer ise kahramanımız ciddi giyimli bir motokros pilotu. Kullandığımız motor da çok gerçekçi hatta oyunun fizik motoru daha önceki bir çok motor oyunundan çok daha gerçekçi ama oyunun parkur, eğlence, hikaye kurgusu olabildiğince absürt.

Oyunda ana amacımız en hızlı şekilde parkurun sonuna ulaşmak. Tabi parkur dediğimiz zaman profesyonel motokros parkuru beklemeyin. Oyunun mekan tasarımları da ana kurgusu gibi uçuk. Nasıl bir dünyada olduğunuzu anlamanız zaman alabiliyor. Oyunun xbox 360 versiyonunu oynayanlar ne demek istediğimi çok iyi anlayacaktır. Bunun haricinde oynanış dinamikleri de çok ilgi çekici. Oyun iki boyutlu arcade yapı ile 3 boyutlu interaktif kamera sisteminin harmanlanması şeklinde tasarlanmış. Kamera geçişleri hem görsel olabileceği gibi parkur içinde de boyut geçişleri yaşanıyor. Bu mükemmel bir oynanış deneyimi yaşamanızı sağlıyor.
 
Trials-Evolution-Gold-Edition-ön-inceleme2
 
Oyunun amacı hızlı bir şekilde parkur sonuna varmak üzerine kurulu, bunu belirtmiştim ama sanmayın ki sonunda büyük bir mutluluk var. Yapımcıların fantastik hayal güçleri burada da devreye girmiş ve bölüm sonları ilginç sürprizlerle tasarlanmış. Oyunun genel incelemesini daha sonra yapacağımız için sadece belli dinamikler üzerinde duruyor ve karşılaştığımız bazı teknik sıkıntıları şimdilik görmezden geliyoruz. Sonuçta hala gelişim aşamasında olduğu için tolerans payı var. Söyleyeceklerim görsel ve teknik detaylardan ibaret oluyor. Bu açıdan bakıldığında bizleri muhteşem bir eğlence bekliyor diyebilirim. Zaten oyunun xbox 360 versiyonun elde ettiği başarı aşikar. Pc versiyonunda bu zevkin tavan yapacağını ön görmek için müneccim olmaya gerek yok. Önemli olan pc oyuncusunun bu türe ilgisinin hala canlı olup olmadığını görmek.

Eğlence, fantezi, makara, aksiyon istiyorsanız birazcık daha sabredin. Oyun çok yakında parmaklarınızın ucunda olacak. O ne kafama düşen şey koca bir vagon mu?
  



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!