-->
DmC: Devil May Cry Oyun İnceleme

Tüm dövüş sistemi oldukça hızlı kombolar üzerine kurulu. Sağlı sollu saldıran düşmanlarımıza kilitlenmek gibi bir durum olmadığı için oldukça dikkatli ve hızlı olmak durumundayız. Kaldı ki tek düşmanlarımız karadan gelmiyor. Havadan saldıran ne idüğü belirsiz kanatlı yaratıkların da icabına bakmamız gerekiyor. İşte bu durumda yine Osiris ve Arbiter imdadımıza yetişiyor. Tek hamle ile zincirli bir […]

01.02.2013 | ulasufuk

Tüm dövüş sistemi oldukça hızlı kombolar üzerine kurulu. Sağlı sollu saldıran düşmanlarımıza kilitlenmek gibi bir durum olmadığı için oldukça dikkatli ve hızlı olmak durumundayız. Kaldı ki tek düşmanlarımız karadan gelmiyor. Havadan saldıran ne idüğü belirsiz kanatlı yaratıkların da icabına bakmamız gerekiyor. İşte bu durumda yine Osiris ve Arbiter imdadımıza yetişiyor. Tek hamle ile zincirli bir yakalayıcıya dönüşen silahlarımız sayesinde karadaki ve havadaki düşmanlarımızı bir anda yanı başımıza çekip icabına bakabiliyoruz. Ama dikkatli olun kalkanlı düşmanları tek hamlede etkisiz bırakmak imkânsız.
 
DmC-Devil-May-Cry-inceleme5
 
Yeni oyunumuzda kombo çeşitliliği düşman çeşitliliği ile doğru orantılı olarak oldukça arttırılmış. Bu komboların gelişimi de öldürdüğümüz düşmanlardan elde ettiğimiz puanlar sayesinde sağlanıyor. Tabi yol boyunca sayısız düşmanla karşılaştığınız için gelişim çok sorun olmuyor. Karakterimizi geliştirebilmek için yeşil fenerli heykelleri bulmamız gerekiyor. Bir de o esnada düşman bulunmaması gerekiyor. Bu noktalarda ayrıca alış veriş de yapabiliyoruz. Tabi çok kısıtlı şeyler bulunuyor.

Oyunun görsel yönleri şaheser noktasına oldukça yaklaşıyor. Belli başlı kusurları olmasa tam puan alabilecek kalitede bir görsellik söz konusu. Ancak bu kusurlardan biri kamera dengesizliği olunca puan kırmamak imkansız oluyor. Oldukça hızlı bir oynanışa sahip oyunun kamera akışı da o kadar hızlı ve uygun olmak zorundadır. Ama bazen o kadar uyumsuzluk oluyor ki boş yere hata yapmış oluyorsunuz. İşin iyi yanı bu durumun istisna olması. Bunun haricinde görsellik olarak söylenebilecek negatif fazlaca bir şey yok.
 
DmC-Devil-May-Cry-inceleme6
 
Devil May Cry serinin en son oyunu olarak hikâyeyi baştan alıp bir çok soru işaretini cevaplandırdığı için serinin hayranları tarafından mutlaka oynanacaktır. Ancak yıllardır “Nedir bu Devil May Cry, Dante, Beyaz Saç” gibi buhranlarda olan, içi içini kemiren ama bir yerden başlayamamış olan oyun severler için ise işte o “Bir Yer” olmayı vaat ediyor. Aksiyon türünden zevk alan herkesin mutlaka deneyimlemesi gereken bir macera bizlere sunulmuş. Hem de hiç olmadığı kadar başarılı bir şekilde…
  



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!