-->
Lenovo, Helix ve Horizon ile CES’te Oyunun Kurallarını Değiştiriyor!

Las Vegas’taki dünyanın en büyük teknoloji şovu CES’te Masa Bilgisayarı başta olmak üzere en yeni modellerini sergileyen Lenovo, mobil oyunun kurallarını yeniden tanımlıyor…  Dünyanın en büyük PC üreticilerinden Lenovo CES fuarında, dönüştürülebilir (convertible) serisinin en yeni ürünleri ve Windows 8 işletim sistemli dokunmatik ürünleriyle göz dolduruyor. Bu yıl 20.yaşını kutlayan ThinkPad ailesinin yeni üyesi “ThinkPad […]

09.01.2013 | ulasufuk

Las Vegas’taki dünyanın en büyük teknoloji şovu CES’te Masa Bilgisayarı başta olmak üzere en yeni modellerini sergileyen Lenovo, mobil oyunun kurallarını yeniden tanımlıyor… 

Dünyanın en büyük PC üreticilerinden Lenovo CES fuarında, dönüştürülebilir (convertible) serisinin en yeni ürünleri ve Windows 8 işletim sistemli dokunmatik ürünleriyle göz dolduruyor.

Bu yıl 20.yaşını kutlayan ThinkPad ailesinin yeni üyesi “ThinkPad Helix”, fuarın hiç kuşku yok ki en gözde ürünlerinden biri. Ekranı çıkarılıp tablet olarak da kullanılabilen ve tasarımıyla profesyonellerin ihtiyacını karşılamaya yönelik üretilen Helix, dört farklı kullanıcı modu sunarak tüketicilere gerçek anlamda mobil özgürlük ve çeşitliliği aynı anda sağlıyor.

MASA BİLGİSAYARI “HORİZONEV EĞLENCESİNE RENK KATACAK

Lenovo’nun fuarda öne çıkan ürünü “IdeaCentre Horizon Tablet PC”. Pazardaki en geniş ekrana sahip ilk “kişilerarası bilgisayar” olan Horizon, çoklu kullanıcı özelliği ve dokunmatik desteğiyle ev kullanıcılarının yanı sıra, oyun tutkunları ve profesyonelleri de hedefliyor.

Bir masa bilgisayarı olan Horizon, herhangi bir zemin üzerine düz olarak yatırılabiliyor. Böylece iki ya da daha fazla kişinin, ekranı aynı anda kullanmaları mümkün olurken, interaktif oyunlar da çok sayıda oyuncu tarafından dokunmatik olarak oynanabiliyor. Horizon, Windows 8 ve dokunmatik fonksiyonu sayesinde, Electronic Arts ve Ubisoft gibi firmalardan özel oyunları, kullanıcıların hiç görmedikleri ve deneyimlemedikleri bir biçimde sunuyor.

Horizon aynı zamanda, 27 inç’lik güçlü bir masaüstü bilgisayara da dönüşebiliyor. Bu genişlikte bir ekranın sunabileceği inanılmaz çoklu kullanıcılı eğlence deneyimlerini açığa çıkaran ürün aynı zamanda, Lenovo’nun gelecekteki “masa bilgisayarı” alanındaki iddiasını da ortaya koyuyor.

PC PLUS ÇAĞININ EN YENİ MODELİ

Horizon özellikle evlerin yeni eğlence merkezi olmaya aday. Cihaz, NVIDIA GeForce grafik kartları, içeriğin muhteşem görünümü, düzgün ve kusursuz video oynatma imkânının yanında Dolby Home Theatre® v4 ses efektleriyle ev eğlencesine yeni bir deneyim sunuyor. Bu denli bir performansı desteklemek adına cihazda, Intel® Core™ i7 işlemci kullanılıyor.

Horizon’la ilgili olarak Lenovo Ürün Grubu başkanı Peter Hortensius “Horizon sayesinde artık birden çok kullanıcı, aynı ekran üzerinde, farklı fotoğrafların, müziğin ve videoların keyfini çıkarabilecek. Fiziksel ve dijital etkileşimleri harmanlayan özel aksesuarlarla oyun oynanabilecek. Horizon, Lenovo’nun PC Plus çağını tanımlayacak en yenilikçi ürünler arasında” yorumunda bulunuyor.

4 AYRI KULLANIM MODU TEK CİHAZDA: THINKPAD HELIX

Ultrabook cihazlarının tüm özelliklerine sahip olan ThinkPad Helix’in 11.6 inçlik tableti tabandan sökülerek, güçlü bir Windows 8 tablet bilgisayara dönüşebiliyor. Bu sayede vPro destekli ince, tam fonksiyonel Intel® 3. nesil Core™ tablet bilgisayar haline gelen Helix, bu moddayken 835 gram ağırlığıyla piyasanın en hafif tableti olmayı da başarıyor.

Diğer dönüştürülebilir cihazlardan farklı olarak bu yenilikçi “sök ve çevir” ekranı 180 derece döndürerek ve tabana tekrar takarak, Helix’i mini bir sinema ekranına ya da sunum merkezine dönüştürmek de mümkün. Bu noktada kullanıcılar, ekranı aşağıya doğru katlayarak, tablet kullanımına geri dönebiliyor.

 

Helix

 

 

MOBİLİTEDE SINIR TANIMIYOR

Cihazın yeni cam “ClickPad” klavyesi, 10 noktadan çoklu dokunma desteği sunarken, dijital kalem sayesinde kullanımı kolaylaşıyor.

ThinkPad Helix’te ayrıca, piyasada hâkimiyetini kurmaya başlayan ve cihazların sadece birbirine dokundurularak eşleştirilmesini sağlayan Near Field Communications (Yakın Alan İletişimi – NFC) desteği de bulunuyor. Böylece ister tablet ister dizüstü modunda olsun, verileri cihazla hızlı ve kolayca paylaşmak mümkün.

Helix’in güçlü performans özellikleri içerisinde, 3’üncü nesil Intel Core işlemci, Windows 8 işletim sistemi, 8GB’a kadar çıkarılabilen, DDR3 1600 MHz bellekler ve 256GB’a kadar çıkarılabilen SSD depolama aygıtları bulunuyor. Tüm bunlara ek olarak, tablet tabanla birleştirildiğinde Helix, üstün mobil üretkenlik için 10 saatten fazla dayanan bir pil ömrü sunuyor.

 

BASIN BÜLTENİ



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!