-->
Crytek İstanbul Lansmanı Yapıldı…

Oyun dünyasının dahi Türklerinden teknoloji yatırımı Oyun teknolojilerinin lokomotifi Crytek, Türkiye ile Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerinden sorumlu olacak İstanbul merkezini hizmete açtı. Dünya çapında taninmiş Crysis serisinin ve CryENGINE® teknolojisinin üreticileri Yerli Kardeşler, gelişmekte olan Türk oyun pazarını uluslararası piyasada hak ettiği yere getirebilmek için İstanbul merkez ofisini hizmete açtı. Crytek’in Türkiye, Ortadoğu ve […]

17.01.2013 | omeri

Oyun dünyasının dahi Türklerinden teknoloji yatırımı

Oyun teknolojilerinin lokomotifi Crytek, Türkiye ile Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerinden sorumlu olacak İstanbul merkezini hizmete açtı.

Dünya çapında taninmiş Crysis serisinin ve CryENGINE® teknolojisinin üreticileri Yerli Kardeşler, gelişmekte olan Türk oyun pazarını uluslararası piyasada hak ettiği yere getirebilmek için İstanbul merkez ofisini hizmete açtı.

Crytek’in Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerine yönelik yatırım planı, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat Ergün’ün katılımı ve Crytek‘in kurucuları Cevat Yerli, Avni Yerli, Faruk Yerli ile Crytek İstanbul Genel Müdürü Serhat Bekdemir‘in ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısı ile ilk kez kamuoyuna duyuruldu.

Çırağan Sarayı’nda gerçekleşen basın toplantısında konuşan Cevat Yerli, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinden de sorumlu olacak Crytek İstanbul, Türkiye’ye yapılacak yatırım ile bölgenin ihracat merkezi olacağını belirtti. Bu yatırım ile 150 üstün nitelikli personele istihdam sağlanacağını açıklayan Yerli, “Tersine beyin göçünü teşvik etmek” amacıyla, üretim odaklı teknolojinin geliştirilmesine öncelik verecek olan Crytek, dünyanın dört bir tarafında yer alan ofislerinde çalışan yaklaşık 50 Türk uzman ve mühendisin bilgi ve deneyimi bu konuda en değerli kaynaklardan biri olacak” dedi.

Crytek’in yaptığı yatırımın önemine değinen Serhat Bekdemir, Crytek gibi oyun teknolojilerinde sektöre yön vermiş bir şirketin Türkiye’ye yaptığı yatırımın bir dönüm noktası olacağını belirterek, “Crytek’in oluşturacağı ekosistem, yetiştireceği kalifiye insan kaynağı ve aktaracağı bilgi birikimi, Türkiye’nin oyun sektöründe dünya devleriyle yarışacak hale gelmesine yardımcı olacaktır.” dedi.

Basın toplantısında açıklama yapan T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat Ergün ise, “Türkiye‘de bilgisayar ve ona bağlı yan sanayi; programlama, eğlence, teknoloji ve bilgi-iletişim altyapısı ile ülke ekonomisinin en temel unsurlarından biridir. Ekonomik ve sosyal girdileriyle toplumu sürekli etkileyen bir yapıya sahip olan bilişim sektörü ve buna bağlı olan eğlence katmanları, üretim ve gelişim sürecinin önemli bir parçasını oluşturması ve önemli yatırımların ekonomide yarattığı etkileri açısından, ülkelerin ekonomik yapıları içinde ağırlıklı bir yere sahiptir. Bu yüzden kendi içimizden yükselen değerlerin ülkeye katkıda bulunmalarını gururla izliyor ve destekliyoruz” dedi.

Dünyanın ileri oyun teknolojileri Türkiye’ye geliyor

Crytek tarafından geliştirilen ve dünyanın en ileri teknolojisi olarak kabul edilen CryENGINE®’e Türk geliştiriciler artık daha rahat ulaşabilecek. Crytek’in yatırımı insan odaklı olacağı için, oyun geliştirme süreçlerinin düzeyini de artırarak, ülkemizden dünya çapında oyunlar çıkarılmasını sağlayacak.

Oyun ve simülasyon teknolojilerinde dünya çapında lider bir şirket olan Crytek, İstanbul merkezinde hem yeni teknolojileri, hem de bu teknolojileri inovasyonla buluşturan deneyim havuzunu da Türkiye’ye aktarmış olacak. Crytek İstanbul merkezinin açılmasıyla birlikte, küresel oyun pazarında Türkiye’nin daha aktif bir oyuncu olması hedefleniyor.

BASIN BÜLTENİ



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!