-->
CRYTEK, Homefront’un Tüm Haklarını Satın Aldı

Stüdyo, Homefront 2 ile oyunculara birinci sınıf bir deneyim sunmaya kararlı Crytek, THQ’ya ait değerlerin ihalesi sonucunda Homefront serisine ait fikri mülkleri satın aldığını duyurdu. Crytek’in Homefront markası ile ilişkisi, 2011 sonbaharında serinin ikinci oyununu THQ ile birlikte geliştireceğini duyurmasıyla başlamıştı. THQ’nun yakın zamandaki iflas kararının ve bunu takiben yayıncıya ait değerlerin ihaleye çıkarılmasının ardından […]

25.01.2013 | ulasufuk

Stüdyo, Homefront 2 ile oyunculara birinci sınıf bir deneyim sunmaya kararlı

Crytek, THQ’ya ait değerlerin ihalesi sonucunda Homefront serisine ait fikri mülkleri satın aldığını duyurdu. Crytek’in Homefront markası ile ilişkisi, 2011 sonbaharında serinin ikinci oyununu THQ ile birlikte geliştireceğini duyurmasıyla başlamıştı. THQ’nun yakın zamandaki iflas kararının ve bunu takiben yayıncıya ait değerlerin ihaleye çıkarılmasının ardından Crytek, en yüksek teklifi vererek Homefront serisine ait hakları güvenceye almış oldu.

CRYTEK CEO’su Cevat Yerli konu hakkında yaptığı açıklamada, “Homefront 2’yi geliştirmek üzere anlaşmaya vardığımız ilk zamandan bu yana serinin hem heyecan verici hem de hayranlık uyandırıcı bir potansiyele sahip olduğuna inandık. THQ ile daima olumlu bir işbirliğimiz oldu. Geçtiğimiz iki sene boyunca THQ’nun bize gösterdiği desteğe teşekkür ediyoruz ve yakın zamanda yaşanan olaylardan etkilenen herkesin duygularını paylaşıyoruz” dedi.

Homefront 2’nin geliştirilmesi CRYTEK ‘in İngiltere Nottingham’daki stüdyolarında devam edecek. CRYTEK’in Oyunlardan Sorumlu Genel Müdürü Nick Button-Brown da konuyla ilgili olarak “Daha ilk günden başlayarak Homefront 2’ye inanmış ve kendini bu projeye adayarak oyunu bambaşka boyutlara taşıyabilecek, Crytek ile özdeşleşmiş kalite ve yenilikçiliğe ulaştıracak azimli bir takım çalışmasına şahit olduk. Oyunun geliştirilmesine yönelik hiçbir değişiklik olmayacak. Biz oyunu tamamlayıp oyun severlerle paylaşacağımız günü iple çekiyoruz” dedi.

 

BASIN BÜLTENİ



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!