-->
Zone Of The Enders Hd Collection Oyun İnceleme

Kojima’nın Uzay Sevdası… Oyun yapımcıları arasına Hideo Kojima’nın yeri çok özeldir. Bunun elbette ki en büyük nedeni Metal Gear efsanesini bizlere sunmasıdır. 1987 yılında ilk Metal Gear oyunu bizlerle buluştuğunda bir çok okurumuz henüz dünyaya gelmemişti. O dönem de Kojima Metal Gear’ın hem yönetmeni, hem senaryo yazarı hem de tasarımcısı koltuğunda oturuyordu. Daha sonra serinin […]

17.12.2012 | ulasufuk

Kojima’nın Uzay Sevdası…

Oyun yapımcıları arasına Hideo Kojima’nın yeri çok özeldir. Bunun elbette ki en büyük nedeni Metal Gear efsanesini bizlere sunmasıdır. 1987 yılında ilk Metal Gear oyunu bizlerle buluştuğunda bir çok okurumuz henüz dünyaya gelmemişti. O dönem de Kojima Metal Gear’ın hem yönetmeni, hem senaryo yazarı hem de tasarımcısı koltuğunda oturuyordu. Daha sonra serinin kazandığı büyük başarının ardından 3. oyun ile birlikte yapımcılık unvanını da eline geçirecek olan Kojima patronluğa terfi ediyordu. Ancak her oyun tasarımcısı gibi Kojima da mutfaktan çıkmak istemiyor, hayalindeki uçuk kaçık fikirleri dijital ortama aktarmak istiyordu. İşte bu uçuk kaçık fikirlerden biri de 2001 yılında yapımcılığını ve geliştiriciliğini üstlendiği Zone Of The Enders oyunuydu.
 
Zone-Of-The-Enders-HD-Collection-İnceleme1
 
Fantastik uzay makinelerinin savaşlarını konu alan yapım ne oynanış mekanikleri, ne hikayesi ne de diğer özellikleri değil içeriğinde Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty oyununun demosunu barındırması ile ün yapıyordu. Hatta o dönemlerde oyunu satın alanlar “Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty’nin demosunu satın alana Zone of The Enders asındaki oyun bedava” tarzında espriler yapıyorlardı. Bu satış stratejisi Kojima’nın öyle hoşuna gitmiş olacak ki yeni çıkan ve bu incelememizin konusunu oluşturan Zone Of The Enders Hd Collection’un içine Metal Gear Rising: Revengeance’ın demosunu sıkıştırmış. Bu demo incelemesine buradan http://s4y.da8.mywebsitetransfer.com/2012/12/metal-gear-rising-revengeance-demo-inceleme/ ulaşabilirsiniz.

Biz konumuza dönelim. Kojima’nın yıllar önce piyasaya sunduğu Zone Of The Enders (ZOTE) serisi 2001 ve 2003 yıllarında Playstation 2 için geliştirilen iki oyundan doluşuyor. O dönem Japon popüler kültüründe çok büyük kitlesi bulunan anime ve robotik uzay savaşları olgusunu çok iyi bir şekilde harmanlayan ZOTE, özellikle genç kuşak oyun severlerin büyük beğenisini kazanmayı başarmıştı. Yapım oldukça etkileyici bir hikayesi olmasına rağmen kendi yapımcısı Kojima’nın baş yapıtı Metal Gear Serisinin gölgesinde kalmaktan kurtulamamıştı. Özellikle ikinci oyun olan The 2nd Runner hızlı oynanışı, o döneme göre başarılı animasyonları, fütüristik mekan tasarımları ile göz doldurmayı başarıyordu. Neyse ki Kojima bu başarılı ve farklı seriyi üvey evlatlıktan çıkarmayı akıl edebildi. Ama yine de içeriğine bir Metal Gear oyunu demosu sıkıştırarak göz bebeğinin ne olduğunu da tekrar vurgulamayı ihmal etmedi.
 
Zone-Of-The-Enders-HD-Collection-İnceleme2
 
Her iki oyunun da hikayesini uzun uzadıya anlatarak sayfaları doldurmak istemiyorum. Zaten kendine özgü bir oyuncu kitlesine sahip olması nedeniyle yapımın tüm detayları en ince ayrıntısına kadar ezbere biliniyor. Ama yine de genel kurgudan biraz bahsetmek istiyorum. Yakın gelecek zamanda insanoğlu kendisine dar gelen Dünya’dan farklı gezegenlere doğru yayılma planını uygulamaya geçirir ve yakın gezegenlerde koloniler kurmaya başlar. Bu kolonilere yerleştirdikleri robotlar ve hizmetkarlar ise zamanla kontrolden çıkmaya başlar. Bu durum nihayetinde koloniler ile insanlığın savaşına dönüşür. Bizim bu savaştaki yerimiz ise kontrol ettiğimiz Leo isimli kahramanımız ile Jehuty adındaki bir robotu yönetmek ve bizler oyun boyunca komutlar veren Ada isimli bilgisayarın yardımı ile kolonilere karşı başlatılan büyük mech savaşlarına katılmaktır.
 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!