-->
Ratchet & Clank Trilogy Oyun İnceleme

Ratchet and Clank: Trilogy ilk üç oyunun sadece ölçeklendirme bakımından yeniden boyutlandırılmasından çok daha fazlasına sahip. Oyun “HD” vurgusunu yaparken bunu sadece boyut anlamında değil gerçek anlamda da hissettiriyor. Oyunun kaplamalarından başlamak üzere tüm çevre detaylandırılması, karakter modellendirmeleri elden geçirilmiş ve ismine yakışır bir şekilde yüksek çözünürlüğe getirilmiş. Zaten oldukça renkli bir görsellik içinde ve […]

07.12.2012 | ulasufuk

Ratchet and Clank: Trilogy ilk üç oyunun sadece ölçeklendirme bakımından yeniden boyutlandırılmasından çok daha fazlasına sahip. Oyun “HD” vurgusunu yaparken bunu sadece boyut anlamında değil gerçek anlamda da hissettiriyor. Oyunun kaplamalarından başlamak üzere tüm çevre detaylandırılması, karakter modellendirmeleri elden geçirilmiş ve ismine yakışır bir şekilde yüksek çözünürlüğe getirilmiş. Zaten oldukça renkli bir görsellik içinde ve aşırı detaylı bir dünyada geçen oyun yüksek çözünürlük sayesinde çok daha keyifli bir hale bürünmüş. Özellikle keskinliğin arttırılması ile tüm objeler çok daha gerçekçi bir görüntüye sahip olmuş. Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de böylesine bir dünyayı 3 boyutlu deneyimlemek insanın içinde tarif edilemeyen heyecanlar yaşatıyor. Kendinizi adeta çok hareketli bir karnavalın içerisinde hissedebilirsiniz.
 

 
PS3 ve yeni nesil ile birlikte gelen en önemli yeniliklerden biri elbette ki online oyun oynamanın aşırı derecede yaygınlaşması ve kolaylaşmasıdır. Bu durum Ratchet and Clank: Trilogy için de bulunmaz bir nimete dönüşüyor. Artık o hayranlıkla oynadığımız serinin ilk üç oyununu PSN üzerinden online olarak büyük bir keyifle oynayabiliyoruz. Ayrıca Trophy listemizde bulunuyor. Yapımın online oynanışı tekil oynanıştan kat be kat keyifli olmuş belirtmeliyim. Arkadaşlarınızla eski bir dostu yeniden oynamanın keyfi yaşı benim gibi biraz ilerlemiş oyuncular için paha biçilemez…
 

 
Ratchet and Clank: Trilogy aynı zamanda bir onuncu yıl kutlaması olması nedeniyle aslına bakarsanız serinin hayranları tarafından bir çok bonus içerikle donatılmış olmalıydı sızlanmalarına da muhattab kalabilir. Ancak samimiyetimle söylemek gerekirse yukarıda bahsettiğim özelliklerinin yanı sıra bazı ufak yenilikleri bünyesinde barındıran oyun “Sahip olunması gereken koleksiyonlar” listesinde yerini çok sağlam bir şekilde almayı hak ediyor.
 
 



Popüler Haberler


GTA 5’te hileler, oyunu daha eğlenceli hale getirmenin bir yolu. Araba hileleri, oyunculara anında belirli arabalara erişim imkanı sunarak onlara zaman kazandırır ve oyunu daha heyecanlı hale getirir.


Nixxes Software tarafından PC platformuna portlanan Horizon: Forbidden West için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Netflix’in popüler fantastik dizisi The Witcher, 5. sezonuyla final yapacak!


Bilim kurgu gerilim oyunu Deliver Us The Moon, 4 yıl önce iptal edilmesinin ardından Switch’e geri dönüyor!