-->
Ratchet & Clank Trilogy Oyun İnceleme

Sevimli Dostlarımız Hiç Olmadığı Kadar HD… Sony’nin oyun dünyasına kazandırdığı birçok kahraman sayabiliriz. Bunlardan bazıları Kratos gibi öfkeli ve güçlü, bazıları Nathan Drake gibi karizmatik ve yakışıklı, bazıları Sackboy’lar gibi eğlenceli olsa da hiç biri Ratchet ve Clank kadar hareketli değildir. Oyun dünyası ile buluşmalarının üzerinden 10 yıl geçtikten sonra Sony, bu sevimli dostları yeni […]

07.12.2012 | ulasufuk

Sevimli Dostlarımız Hiç Olmadığı Kadar HD…

Sony’nin oyun dünyasına kazandırdığı birçok kahraman sayabiliriz. Bunlardan bazıları Kratos gibi öfkeli ve güçlü, bazıları Nathan Drake gibi karizmatik ve yakışıklı, bazıları Sackboy’lar gibi eğlenceli olsa da hiç biri Ratchet ve Clank kadar hareketli değildir. Oyun dünyası ile buluşmalarının üzerinden 10 yıl geçtikten sonra Sony, bu sevimli dostları yeni nesil oyun severlere daha iyi gösterebilmek için bir üçleme ve hd çözünürlükle yeniden boyutlandırma çalışmasına girişti. Serinin ilk üç oyunu olan Ratchet ve Clank, Ratchet ve Clank: Going Commando ve Ratchet ve Clank: Up Your Asenal oyunlarını bünyesinde barındıran bu onuncu yıl özel serisi aynı zamanda 1080p çözünürlük ve 3D oynanış desteği ile serinin bağımlılarını da heyecanlandırıyor. Bize de bu heyecana ortak olmak düşüyor.
 

 
İlk Ratchet and Clank oyunu Insomniac Games tarafından Playstation 2 için geliştirildiğinde takvimler 2002’yi gösteriyordu ve o zamanlar oyun dünyası bu ne olduğu anlaşılmayan kahramanımıza (Ratchet) ve yanında dolaşan mini robotumuza (Clank) alışmaya çalışıyordu. Hızlı ve hareketli oynanışı, etrafı yıkıp dökmesi ile Sonic’i anımsatsa da renkli dünyası, farklı oynanış sistemi ve hikaye kurgusu ile kendine özgü bir tür olacağını belli ediyordu. Bu sevimli kahramanlarımızın hikayesi oyun severler tarafından ilgi ile izlenmeye başlamıştı. Yapım hayranları ile öylesine güçlü bir bağ kurmuştu ki, mobil platformlar dahil olmak üzere günümüze kadar on üç oyunluk bir maceraya dönüşmeyi başarmıştı. İncelememize konu olan “Üçleme” ise serinin ilk üç oyununu bizlere yüksek çözünürlük ve 3D oynama fırsatı veriyor. Bunun haricinde yeni neslin tüm nimetlerinden de faydalanıyoruz.
 

 
Seriyi yakından takip edenleri sıkmamak adına ve incelemeyi aşırı derecede uzatmamak adına her oyunun hikayesini ve detaylarını ayrı ayrı incelemeyeceğim. Sonuçta hikayesel açıdan ve oynanış bakımından her şey aynı bırakılmış. Asıl yenilikler görsel kalitenin yüksek çözünürlüğe yükseltilmiş olması ve online yapının günümüz şartlarına uygun hale getirilmiş olması.
 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!