-->
Metal Gear Rising: Revengeance Demo İnceleme

Raiden hız konusunda Sega’nın ele avuca sığmaz kahramanı Sonic ile yarışsa bahsimi Raiden’a yatırabilirim. Metal Gear Rising: Revengeance oynanış bakımından her şeyden önce inanılmaz hızlı bir oyun olmuş. Bunu demonun başındaki kısa ısınma turunda hemen fark ediyorsunuz. Sahip olduğumuz en büyük silahımız belki de oyun dünyasının en keskin kılıcı olan elektro kılıcımız. Düşmanları adeta salatalık […]

13.12.2012 | ulasufuk

Raiden hız konusunda Sega’nın ele avuca sığmaz kahramanı Sonic ile yarışsa bahsimi Raiden’a yatırabilirim. Metal Gear Rising: Revengeance oynanış bakımından her şeyden önce inanılmaz hızlı bir oyun olmuş. Bunu demonun başındaki kısa ısınma turunda hemen fark ediyorsunuz. Sahip olduğumuz en büyük silahımız belki de oyun dünyasının en keskin kılıcı olan elektro kılıcımız. Düşmanları adeta salatalık doğrar gibi doğrayabilen bu gelişmiş kılıcımızın keskinliği sayesinde beton bir köprünün ayaklarını bile parçalayabilirsiniz. Tabi sahip olduğumuz tek saldırı aracı kılıcımız değil. Raiden farklı türlerde bombalar da taşıyabiliyor.

Raiden baştan aşağı teknolojik savaşçı görünümüne sahip. Zaten karakterimizin ışıl ışıl ahenkle dans eden parlak saçlarından tutunda keskin kılıcına kadar tüm detaylar çağın çok ötesinde bir robotik savaşçı görünümü veriyor. Oyunumuzda görev tanımları serinin eski oyunlarındakine sadık kalınarak tasarlanmış. Yani daha önceki oyunlarda olduğu gibi yapmamız gereken görev amirimiz tarafından bize gönderiliyor, bizde verilen talimatları birer birer uyguluyoruz.
 

 
Oyunun ilk bölümleri basit sayılabilecek zorluktaki düşmanları alt etmek ile geçiyor. Demonun sonlarına doğru hem boyutları hem de dirençleri artan türlü türlü yaratıklarla savaşıyoruz. Ama tüm bunlar Raiden’ın hızına yaklaşamıyorlar bile. Belki de oyunun en önemli ana kurgusu hız ve sayısız combonun en iyi şekilde entegrasyonu üzerine kurulu. Karakterimizin yürüyüşü bile klasik Metal Gear sakinliğinden çok ama çok öte. Eski oyunlardaki ki gibi gizlice düşmana yaklaş, fark edilmemeye çalış tarzında bir oynanış asla beklemeyin. Kaldı ki yapımcılar da oyunun çok hızlı olacağını belirtmişlerdi. Buna rağmen serinin aslına bağlı kalınmak adına gizlilik göstergeleri bir kenara konulmuş. Demoda kısıtlı da olsa sinsice yaklaşıp düşmanlarımıza keskin kılıcımızın tadını tattırabiliyoruz. Ancak bu kadar hızlı bir oynanış elimizin altındayken tadını sonuna kadar çıkarmak çok daha cezp edici.
 

 
Oyunun ara yüzü oldukça sade ve bir o kadar da ergonomik tasarlanmış. İstediğiniz her türlü bilgiye çok rahat ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca anlık beliren quick time eventlerdeki tuş kombinasyonları da gözü rahatsız etmeyecek şekilde tasarlanmış. Görsellik açısından karakter tasarımının kalitesi ve detaylandırmasından başlamak üzere neredeyse tüm ayrıntılar başarılı olmuş. En çok merak ettiğim konuların başında gelen hızlı oynanış ile birlikte görselliğin nasıl etkileneceği sorusu akıcı ve bol efektli görsellikle yapımcılar tarafından giderildi. Yapımın dövüş sahnelerindeki başarısı gayet tatminkâr. Her ne kadar kesip biçme sekanslarında kocaman objelerin kağıt gibi çizgisel bir şekilde ayrılması garip kaçsa da bu garipliği Raiden’ın doğa üstü kılıcına veriyorum.

Metal Gear Rising: Revengeance serinin efsane oyunları arasına girer mi bilinmez ama oynanış bakımından serinin en hızlı, en kanlı, en keskin oyunu olacağı kuşkusuz bir gerçek. Raiden’ın başrol oyunculuğuna soyunduğu yapım önümüzdeki yılın en hareketli yapımlarından biri olacak hissini damarlarınıza kadar hissettiriyor.



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!