-->
Little Big Planet Karting Oyun İnceleme

Oyunumuz sackboyların karting arabalarına binip, orayı burayı patlatarak, etraftaki objeleri toplayarak sonuca ulaşmasından ibaret sanıyorsanız yanılıyorsunuz. LBPK (Little Big Planet Karting) düz mantık bir ilerleyişin aksine her an dinamik bir oynanış sistemine sahip. Yarış alanınız fantastik bir evren olduğunda yapabileceklerinizin ve düşüncenizin sınırı olmuyor. Bazen etrafa saçılmış olan birkaç objeyi kullanarak kendinize özel bir kestirme […]

20.12.2012 | ulasufuk

Oyunumuz sackboyların karting arabalarına binip, orayı burayı patlatarak, etraftaki objeleri toplayarak sonuca ulaşmasından ibaret sanıyorsanız yanılıyorsunuz. LBPK (Little Big Planet Karting) düz mantık bir ilerleyişin aksine her an dinamik bir oynanış sistemine sahip. Yarış alanınız fantastik bir evren olduğunda yapabileceklerinizin ve düşüncenizin sınırı olmuyor. Bazen etrafa saçılmış olan birkaç objeyi kullanarak kendinize özel bir kestirme yol oluşturuyorsunuz ya da aynı yöntemle rakiplerinizin yollarını kesebiliyorsunuz. Rakipler demişken hemen belirteyim bu oyunun hakkı çoklu oyuncu seçeneğidir. Dostlarınızla birlikte girişeceğiniz kıyasıya rekabet ile eğlencenin tavan yapacağı garantisini verebilirim.
 

 
Yapabileceklerinizin sınırsızlığından bahsetmişken oyunun oynanış dinamiklerinin derinliklerine de girebiliriz. Herkesin tahmin edeceği üzere kahramanlarımız birbirinden neşeli kostümleri ve bir o kadar ilginç araçları ile pistlerde yerlerini aldıklarında işin ne boyutlara gideceği de belli olmaya başlıyor. Ancak tüm bu şamata yetmezmiş gibi yapımcıların oyunun kreması olarak (ya da çileği mi desek:) kullandıkları silah sistemi devreye girince kızılca kıyamet kopuyor. Akıllara Crash serisinin o mükemmel zevkli oynanış sistemi geliyor ve içimizi bir hüzün kaplıyor. Ama sackboylar hemen bizleri kendimize getiriyor. Oyunda yer alan silahlar derken Twisted Metal dozunda bir vahşet beklemeyin zaten bu işin kimyasına aykırı. Ancak eğlenceyi katmerli hale getiren ve adeta adrenalini zirve yaptıran bir mühimmat çeşitliliği söz konusu. Bunların arasında sevimli roket atarlar, şirin lav silahlar ve devasa objeler bulunmakta. Adlarından da anlaşılacağı gibi oldukça masumane olan bu ekipmanlar sayesinde rakiplerinizi yarışın gerisine düşürmenizin verdiği mutluluk ölçülemez büyüklükte.
 

 
Peki oyundaki tüm amacımız rakiplerimizle mi uğraşmak. Elbette ki tek amacımız bu değil. Bu kısım işin eğlence yönü. Aslolan bir de puan toplamak ve verilen görevi başarı ile bitirmek. Tüm bu ciddi sorumlulukları yerine getirirken yönteminizi kendiniz özgürce belirleyebilirsiniz. İsterseniz ben kimseye karışmam işime ve yoluma bakarım arkadaş der ve sol şeridi kapatarak yolunuza koyulursunuz, isterseniz de önüme geleni dağıtır, arkama bile bakmam asfaltı ağlatırım dersiniz. Tercih size kalmış. Ancak unutmayın ki siz uslu dursanız bile rakipleriniz asla uslu durmayacaktır. Bulabildikleri her türlü silahla size saldıracak, yetmediği durumlarda da yanınıza gelip suratınızın orta yerine seyir halindeyken tekmeyi basacaklardır.
 



Popüler Haberler


Outcast – A New Beginning, klasik bir oyuna modern bir dokunuşla yeniden hayat veriyor, derin hikayesi ve etkileyici grafikleriyle unutulmaz bir macera sunuyor.


Kıyamet sonrası Moskova’nın dehlizlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Artyom’un hikayesi Metro serisinde devam ediyor.


VSYNC, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilecek bir teknolojidir. Bu yazıda, VSYNC’nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve oyun


Marvel Games ve NetEase iş birliğiyle geliştirilen Marvel Rivals, Marvel evreninin sevilen karakterlerini karşı karşıya getiren ücretsiz