-->
Lego The Lord Of The Rings Oyun İnceleme

Orta Dünya Böyle Eğlence Görmedi… J.R.R Tolkien Yüzüklerin Efendisi üçlemesini kurgularken ne kadar uzun süre harcadı bilinmez ancak Yapımcıların bu muhteşem kurguyu Lego dünyası ile birleştirip şamataya dönüştürmeyi düşünmelerinin çok uzun sürmediği aşikar. Başlıktan da anlaşılacağı üzere efsanevi Lego evreni kapılarını bir başka efsane için açmanın heyecanını yaşıyor. Daha önceleri ne süper kahramanlar, ne özel […]

19.12.2012 | ulasufuk

Orta Dünya Böyle Eğlence Görmedi…

J.R.R Tolkien Yüzüklerin Efendisi üçlemesini kurgularken ne kadar uzun süre harcadı bilinmez ancak Yapımcıların bu muhteşem kurguyu Lego dünyası ile birleştirip şamataya dönüştürmeyi düşünmelerinin çok uzun sürmediği aşikar. Başlıktan da anlaşılacağı üzere efsanevi Lego evreni kapılarını bir başka efsane için açmanın heyecanını yaşıyor. Daha önceleri ne süper kahramanlar, ne özel yapımlar bu şamatalı evrenin misafiri olmuştu. Artık sıra edebiyat ve sinema dünyasının en önemli baş yapıtlarından olan Yüzüklerin Efendisine gelmişti. Bu muhteşem üçlemenin Lego dünyasındaki etkisini test etmek de bizlere düşmüştü. O zaman hazırsanız o tılsımlı evrene yolculuğa başlayalım…

Gizemli ormanlar, Elfler, Hobbitler, Cüceler ve sahip olduğu diğer tüm detayları ile Orta Dünya Lego yorumu ile bizleri karşılıyor. Bu fantastik evren özünde bir çok vahşi unsuru barındırsa da hikayemiz Lego dünyasında geçtiği için daha açılış videosunda ciddiyet yerini mizaha bırakıyor. Hikayemiz kitaplasın aslına bağlı kalarak tasarlanmış olsa da tüm senaryoya Lego dünyasının ana kurgusu olan eğlence tesir etmeyi başarmış.
 

 
Lego The Lord Of The Rings az önce de belirttiğim gibi üçlemenin tüm ana hikayesini konu alıyor. Tabi ben burada uzun uzadıya tüm hikayeyi anlatmayacağım. Kaldı ki neredeyse 5 yaşındaki okurlarımız bile Yüzüklerin Efendisi dediğimizde bir yüzüğün peşinden gidenlerin serüveninden bahsedildiğini biliyordur. (Biraz fazla mı attım ne) Evet oyunumuzda da ana hikaye aynı seyirde ve sırada ilerliyor ancak oynanış açısından her zaman geniş bir serbesti sunan Lego oyunları bu özelliğini aynen devam ettiriyor. Bu serbesti sadece etrafı istediğimiz gibi yıkıp dökme açısından değil, senaryo açısından da bakıldığında yer yer ana hikayenin yanı sıra yan görevlerin sunumu şeklinde de gerçekleşiyor.
 

 
Ancak en büyük oynanış serbestliği kontrolümüze sunulan karakter sayısında kendini gösteriyor. Her bölümde birkaç tane olmak üzere toplamda oyun boyunca 70’in üzerinde karakteri kontrol edebiliyoruz. Bu kadar zengin karakter yelpazesi daha önceki Lego oyunlarını bile gölgede bırakacak kadar fazla. Bu karakterlerin hepsinin kendine özgü özelliği bulunuyor. Zaten daha önce Lego oyunlarına aşina olan oyun severler genel oynanış sisteminde karakterlerin özelliklerinin ne denli önemli olduğunu tahmin edebiliyorlardır. Daha önceki oyunlarda olduğu gibi bölümlerde ilerlerken karşımıza çıkan engelleri oyun alanında bulunan farklı özelliklerdeki karakterler arasında geçiş tuşu ile geçiş yaparak aşabiliyoruz. Diyelim ki patlatılması gereken bir engel söz konusu ama biz ateş gücüne sahip bir karakteri kontrol ediyoruz. Dert değil tek bir tuş ile karakterler arasında ışık hızı ile yolculuk yapabiliyor ve iri kıyım bir karakteri kontrol ederek engelin üstesinden gelebiliyoruz.
 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!