-->
WWE 13 Oyun İnceleme

Koca Adamların Sahne Zamanı… Amerikan Güreşleri kültürü ülkemizde son yıllarda gitgide artsa da hala çoğu kesim için işin şov tarafının baskın olması nedeniyle gereken saygınlığa ulaşamadı. Ama işin şov tarafının eğlence ve dayanıklılıkla ne denli mükemmel harmanlandığının farkında olanlar için Amerikan Güreşi demek bir spor dalından, bir eğlenceden çok daha fazlası demektir. Bu büyük organizasyonu […]

15.11.2012 | ulasufuk

Koca Adamların Sahne Zamanı…

Amerikan Güreşleri kültürü ülkemizde son yıllarda gitgide artsa da hala çoğu kesim için işin şov tarafının baskın olması nedeniyle gereken saygınlığa ulaşamadı. Ama işin şov tarafının eğlence ve dayanıklılıkla ne denli mükemmel harmanlandığının farkında olanlar için Amerikan Güreşi demek bir spor dalından, bir eğlenceden çok daha fazlası demektir. Bu büyük organizasyonu belli bir senaryo ve kurgu üzerinden ilerlemesini sağlayan WWE organizasyonu tüm dünyada büyük bir ilgi ile takip ediliyor. En çok takip edilen spor ve eğlence organizasyonları arasında da önemli bir yere sahip. Bu organizasyonun dijital oyun dünyasındaki uyarlaması ise her yıl geleneksel olarak THQ tarafından gerçekleştiriliyor. Elbette her yıl tekrarlanan bir yapımdan bahsediyorsak aklımıza iki soru geliyor. Bu yıl yeni olarak ne var ve acaba kendini tekrarlıyor mu? Bu soruların cevabı ise incelemede yatıyor.

Hemen ilk soruyu cevaplayarak başlayayım çünkü bu yıl yeni olarak neler var sorusunun cevabı oldukça uzun. Öncelikle hemen dövüşçü listesinden başlayalım. Bildiğiniz gibi WWE serisi oyuncu sayısını her yıl kar topu etkisi gibi arttırarak ilerliyor. Geçen sene dlclerle birlikte 70’in üzerinde olan oyuncu sayısı bu yıl 100’lü rakamlara ulaşmış bulunuyor. Bu kadar zengin oyuncu kadrosu içinde yeni isimlerin yanı sıra efsaneler de yer alıyor. Kısacası oynanabilir oyuncular açısından WWE 13 serinin en dolu yapımı olmuş.

 

 
Thq bu yıl seriye önemli bir yenilik daha ekliyor WWE Live sistemi. Bu sistemi online içerikle ilgili bir yenilik olarak düşünmeyin. Sistem tam olarak kelime anlamı gibi Gerçekçilik üzerine kurulu. Bir Amerikan Dövüşü arenasında en yakın yerdeki koltukta otursanız ne hissedersiniz. İşte yapımcılar Live sistemi ile bu hissi yaşatmak istemişler. Tamamıyla ambiyans ve ses efektleri üzerine yoğunlaşan Live sistemi, serinin daha önceki oyunlarında eksik kalan eş zamanlı seyirci tepkileri, çevre etkileşiminde kullanılan objelerin, kırılan sandalyelerin yarattığı efektleri en gerçekçi şekilde yansıtmaya çalışmış. Benim gördüğüm kadarıyla bu konuda oldukça başarılı bir yapım olmuş. Özellikle seyirci efektleri gerçeğe oldukça yaklaşmış.
 

 
WWE 13 en büyük yeniliği ise Attitude Era modu ile yapıyor. Hatırlayanlar bilir Amerikan Güreşi denildiğinde akla Pazartesi Gecesi Savaşları gelir. Televizyonlarda fenomen haline gelen ve birbirinden meşhur dövüşçülerin sahne aldığı bu muhteşem şov, yeni oyunumuzla birlikte kullanımımıza sunulmuş bulunuyor. Bu modda belli sayıda dövüşçü ile mücadele ediyorsunuz. Daha önceki oyunda yer alan Road to Wrestling modunun yerini Attitude Era modu alıyor. Bir nevi efsanelerle buluşma olarak düşünebileceğimiz bu mod sayesinde bir çok kilitli objeyi de açabiliyorsunuz. Bir dönemlerin efsaneleşen Pazartesi Gecesi Savaşlarına tekrar dönüş yapmak Amerikan Dövüşü hayranları için devrim niteliğinde bir yenilik. Zaten yapımcıların WWE 13 için kullandıkları ana tanıtım vurgusu da Devrim üzerineydi. Bunun ilk bombası da Attitude Era modu ile sağlanmış oluyor.
 



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!