-->
VAIO Touch Ailesinde Herkes Beklediği Dokunmatik Bilgisayarını Bulacak

Sony, ilk kez Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı 2012’de görücüye çıkardığı ve her bilgisayar kullanıcısının beklenti ve ihtiyacına özel modeller tasarladığı VAIO kişisel bilgisayar yelpazesi ile “daha dokunulacak çok şey var” diyor. Windows 8’deki dokunmatik ekran desteğini geniş ürün gamı ile vitrine çıkaran ve eşsiz bir dokunmatik tabanlı bilgisayar deneyimi yaşatan yeni Sony VAIO Touch Ailesi, günümüz kişisel bilgisayar ve tablet […]

28.11.2012 | ulasufuk

Sony, ilk kez Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı 2012’de görücüye çıkardığı ve her bilgisayar kullanıcısının beklenti ve ihtiyacına özel modeller tasarladığı VAIO kişisel bilgisayar yelpazesi ile “daha dokunulacak çok şey var” diyor. Windows 8’deki dokunmatik ekran desteğini geniş ürün gamı ile vitrine çıkaran ve eşsiz bir dokunmatik tabanlı bilgisayar deneyimi yaşatan yeni Sony VAIO Touch Ailesi, günümüz kişisel bilgisayar ve tablet dünyasına yeni bir tarz ve deneyim getiriyor.

Sony, ilk kez tüketici elektroniği dünyasının Berlin’deki dev buluşması IFA 2012’de görücüye çıkardığı yeni Sony VAIO Touch Ailesi’ni, Sony Eurasia A.Ş. Pazarlama Direktörü Richard de Barbanson’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen basın toplantısında tanıttı. Windows 8’deki dokunmatik ekran desteğini vitrine çıkaran Sony VAIO Touch kişisel bilgisayar yelpazesinde her ihtiyaca ve zevke uygun bir dokunmatik VAIO modeli bulunuyor.

“VAIO Touch Ailesi’nde herkes beklediği dokunmatik PC’sini bulacak”

Basın toplantısında yaptığı açılış konuşması ile 1996 yılında doğan VAIO markasının, aradan geçen 15 yıllık süre içerisinde devrimsel ürünlerle bilgisayar pazarına öncülük ettiğini vurgulayan Sony Eurasia A.Ş. Pazarlama Direktörü Richard de Barbanson, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlk yola çıktığında sadece iki modelle, bilgisayar pazarına giren VAIO markası 2012 itibariyle farklı seviyelerdeki her bilgisayar kullanıcısına hitap edebilen 30 farklı modeli ile insanların hayatına tasarım, eğlence, performans ve mobilite getiriyor. Windows 8 işletim sistemi ile dokunma fonksiyonunu kucaklıyor; en son yenilikçi donanım tasarımlarımız, ağ hizmetlerimiz ve cihazlar arası bağlanabilirlik özelliklerinin de yardımıyla, VAIO üzerinde eşsiz bir kullanıcı deneyimi sunuyoruz. Yeni VAIO Touch Ailesi’nde, aile bilgisayarlarından mobil üretkenliğe uzanan yelpazede herkes beklediği dokunmatik PC’sini bulacak.”

En mükemmel Windows 8 ve Touch Deneyimi Sony’de

Toplantıda gerçekleştirdiği sunumda, Sony ile Microsoft arasındaki mühendislik alanında gerçekleştirilen ortaklık ve Sony’nin en son yenilikçi donanım tasarımları sayesinde tüketicilerin bu zamana kadar yaşamadığı çok yeni ve zengin bir dokunmatik tabanlı deneyim ile tanıştığını vurgulayan Sony Eurasia  A.Ş. VAIO ve Mobil Sistemler Grup Ürün Müdürü Erdem Altay, “Yeni VAIO Touch Ailesi, en mükemmel Windows 8 ve Touch deneyimini yaşatmak üzere tasarlandı. Ailedeki ürünlerimizi, bilgisayar kullanıcılarının beklentilerine göre dört ana grupta topluyoruz. Kişisel bilgisayar üretkenliği ve tabletin konforunu bir arada arayanlara, hibrit Ultrabook™ modeli VAIOTM Duo 11’i; evlere, çoklu kullanım avantajıyla yepyeni bir aile bilgisayarı konsepti yaratan VAIOTM Tap 20’yi sunuyoruz. Yüksek performans arayanlar için BRAVIA TV ile VAIO teknolojileri ve bilgi birikimini tek bir cihazda topladık ve bu beklentiye en mükemmel şekilde karşılık verebilmek için üst düzey bir bilgisayar deneyimi sunan VAIO™ L Serisi 24 modelimizi geliştirdik. Ailemizde bir de mobil hayattan vazgeçemeyenlere özel taşınabilirlikte sınır tanımayan VAIO™ T13 ve E14P modellerimiz de yer alıyor” dedi.

Hibrit VAIOTM Duo 11’de kişisel bilgisayar ve tablet tek bir gövdede

Sony’nin slider hibrit Ultrabook™ modeli VAIOTM Duo 11, kişisel bilgisayar üretkenliğini tabletin rahatlığı ile bir araya getiriyor. Güçlü VAIOTM Duo 11 kişisel bilgisayar, premium Surf Slider™ tasarımı ile nereye giderseniz gidin, ne yaparsanız yapın, en iyi bilgisayar kullanım deneyimini sunmak için klavye ile tablet modları arasında yumuşak geçiş sağlıyor. Seyahatteyken internete göz atmak veya şarkı ve videolarınızın tadını çıkarmak için VAIOTM Duo 11, tablet modunda kullanılabiliyor. Ofiste, klavyeyi kaydırarak çekip, gücünü en son nesil Intel® Core™ işlemcilerden alan, tam donanımlı bir kişisel bilgisayar ile verimliliği en üst düzeye çıkarma imkanı sunuyor. Yaklaşık 1,3 kg ağırlık ve 17,85 mm kalınlığı ile son derece ince ve hafif olan VAIOTM Duo 11 modeli, 11,6 inç geniş görüş açılı Full HD dokunmatik ekrana sahip.

Dokunma ve el yazısı hiç bu kadar ayrıcalıklı olmamıştı

VAIOTM Duo 11, dokunma ve el yazısını Windows 8 deneyiminizin tam merkezine yerleştiriyor. Hassas, dokunmaya duyarlı, süper parlak Full HD OptiContrast™ Panel üzerinde yazmayı, çizmeyi, medya ve uygulamalar ile etkileşime girmeyi olanaklı hale getiriyor. Basınca duyarlı eşsiz dijitalkalemi, elle yazı yazarken kendinizi ifade etmekten aldığınız büyük hazzı doğrudan dokunmatik ekran üzerinde veriyor. Sunumunuzu yaparken üzerinde notlar almayı, şekiller çizmeyi veya kilit noktaları daire içine almayı sağlıyor. Hatta akıllı metin tanıma, kolay arşivleme ve aramalar için el yazısıyla aldığınız  notlarınızı hızla metne dönüştürmenize imkan veriyor. Sadece Sony’nin sunabileceği işçilik kalitesine sahip bu model Japonya’da üretildi.

Ailenizin yeni dokunmatik eğlencesi: VAIOTM Tap 20

Sony’nin tüm aileye yönelik tasarladığı eğlence odaklı,çoklu dokunmatik panelli yeni tarz kişisel bilgisayar modeli VAIOTM Tap 20, herkesi etrafında topluyor. Windows 8’in sezgisel kolaylığından en iyi şekilde yararlanmak üzere tasarlanan çok yönlü VAIOTM Tap 20, yatak odalarından çocuklarınızın oyun alanlarına, mutfağa veya bahçeye kadar tüm yaşam alanlarına rahatlıkla sığıyor. VAIOTM Tap 20’de, sehpanızın üzerine yatırılarak büyük çoklu dokunmatik ekranı üzerinde herkesin katılabileceği oyunlar oynanabiliyor. Dahili standını açıp arkaya yaslayarak elde edeceğiniz rahat açıdan VAIOTM Tap 20, dokunuşlarla fotoğraf ve film düzenlemek, taramak ve eğlence için kullanılabiliyor. Dik hale getirilerek tam donanımlı bir masaüstü kişisel bilgisayara kavuşulabiliyor. Beraberinde verilen kablosuz klavye ve  Mouse u ile belgeler üzerinde çalışmak, internette dolaşmak veya e-postalarınızı kontrol etmek son derece kolay hale geliyor.

VAIOTM Tap 20’de ailecek içerik yaratın, sosyal ağlarda paylaşın

VAIOTM Tap 20, tasarımı ve özelliklerinin yanı sıra sahip olduğu uygulamalarla da tamamen aileye yönelik bir kişisel bilgisayar modeli. Family Paint uygulaması, büyük çoklu dokunmatik ekranının karşı kenarlarında iki kişinin aynı anda çizim, boyama, karalama yapmasına izin veriyor. Ortaya çıkan sonuçlar, tek bir dokunuşla Facebook veya Twitter üzerinden paylaşabiliyor. Fingertapps Organizer, herkesin günlük yapması gereken işleri güncel halde tutmayı çocuk oyuncağı haline getiriyor. Ailenin tüm üyeleri, kullanıcı dostu takvim üzerine not kağıtları yapıştırabiliyor, notlar alabiliyor ve tek bir bakışta herkesin neler planladığını görebiliyor.

Yüksek performans arayanlara: VAIO™ L Serisi 24

En eğlenceli all-in-one VAIO™ olarak öne çıkan VAIO™ L Serisi 24, muhteşem performansı şık tasarım ile buluşturuyor. Dokunma özelliği, bu serinin sunduğu tam donanımlı üst düzey bilgisayar deneyimini geliştiriyor. VAIO™ L sahipleri, BRAVIA TV’lerde bulunan X-Reality görüntü işleme teknolojisi sayesinde 24 inç büyüklüğündeki çoklu dokunmatik ekran üzerinde etkileyici şekilde net ve doğal görüntülerin keyfini çıkarıyor. Daha da tatminkâr bir eğlence deneyimi için VAIO L Serisi, S-Force Front Surround 3D kendi subwooferı’na sahip 2.1 ch hoparlör sistemi ile tüm odayı dolduran ses sunuyor. Belirli modeller, son nesil gözlüksüz 3D teknolojisine sahip. PlayMemories Home ve 3D Family Paint gibi 3D’ye hazır uygulamaların veya Blu-ray Disc™ ve diğer 2D içeriği tek bir tuşa dokunarak anında 3D’ye dönüştürmenin tadını çıkarmak için gözlüğe ihtiyacınız yok.

Duo 11’le birlikte taşınabilir iki VAIO™ daha: T13 ve E14P

Sony’nin ilk dokunmatik Ultrabook’u VAIO™ T13, alüminyum ve magnezyum karışımından üretilen gövdesi ile son derece sağlam olmasının yanı sıra ince, hafif, şık ve taşınabilir olmasıyla gittiğiniz her yerde size eşlik ediyor. Rapid Wake + Eco sayesinde saniyeler içinde kullanıma hazır hale geliyor. İster kampüste ister kafede isterse de katılmanız gereken çok önemli toplantılarda en büyük yardımcınız oluyor. Dokuz saate kadar pil ömrü ile daha uzun çalışma imkanı sunuyor. Zengin renkleri ile net, parlak, 13 inç  LCD ekran ile geliyor. SSD veya hibrit HDD/SSD ile verilere hızla erişim imkanı sunarken, xLOUD ve Clear Phase ile mükemmel ses kalitesi armağan ediyor.

Sony’nin günlük bilgisayar ihtiyaçlarını daha akıllı, daha kolay biçimde karşılamak amacıyla ürettiği 35,5 cm (14 inç) ekranlı VAIO E Serisi 14P dizüstü bilgisayarı, Bu bahar, herkesin kişisel tarzını yansıtan bir tasarıma sahip. Evde, kampüste veya kolaylıkla en yakın kafeye taşınabilen yeni Sony VAIO E 14P, kendine özgü tasarımı ile kalabalığın içinden rahatlıkla sıyrılıyor. Gri renkte sunulan dizüstü bilgisayarın kenarı, kapağı, touchpad’i (dokunmatik mouse) ve klavyesi etrafında kendini gösteren tamamlayıcı renkler ile ön plana çıkıyor. Şık ve özel nitelikler, alüminyum hoparlör yuvası ile daha da yoğun şekilde vurgulanıyor. Rapid Wake + Eco özelliği ekran başında bilgisayarın başlamasını beklemeye tahammül edemeyenler için çok ideal bir kullanım sunuyor.

 

BASIN BÜLTENİ

 

EKRAN GÖRÜNTÜLERİ



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!