-->
Street Fighter X Tekken Ps Vita Oyun İnceleme

Büyük Kapışma Avuçlarınızda… Dövüş dünyasının iki dev markası bundan aylar önce ev konsollarındaki kapışması ile gönülleri fethetmişti. Sıra geldi el konsollarına. Street Fighter ve Tekken evreninin aralarındaki husumet Ps Vita platformuna taşındı. Tartışmasız oyun denildiğinde ilk akla gelen 5 oyun sayılsa listede Street Fighter kendine yer bulur. Tekken hayranları alınmasın ama dövüş oyunu denildiğinde yaş […]

23.11.2012 | ulasufuk

Büyük Kapışma Avuçlarınızda…

Dövüş dünyasının iki dev markası bundan aylar önce ev konsollarındaki kapışması ile gönülleri fethetmişti. Sıra geldi el konsollarına. Street Fighter ve Tekken evreninin aralarındaki husumet Ps Vita platformuna taşındı. Tartışmasız oyun denildiğinde ilk akla gelen 5 oyun sayılsa listede Street Fighter kendine yer bulur. Tekken hayranları alınmasın ama dövüş oyunu denildiğinde yaş itibariyle abisi konumunda bulunan Street Fighter akla gelir. Dile kolay 25 yıllık bir efsaneden bahsediyoruz. Ama bu iki efsaneyi bir araya getirme fikri Capcom tarafından somutlaşınca her iki serinin hayranları da gözlerini dört açmıştı. Aylardır diğer platformlarda oynadığımız oyun artık avuçlarımızın arasına gelmiş bulunuyor. Bize de düşen avucumuzun içinde tuttuğumuz bu efsanenin hakkını vermek…

Street Fighter X Tekken oynanış bakımından takım tabanlı ve iki dövüşçülü sistem üzerine kurulu. Bu oynanış tarzı zaten serinin ana kurgusunu oluşturuyor. İki karakteri kontrol ettiğiniz oyunda istediğiniz anda diğer karakterinizi oyuna dahil edebiliyorsunuz. Oyunda dlc lerle gelen karakterleri de sayarsak toplamda 55 karakteri kontrol edebiliyorsunuz. Yani hayranlık duyduğunuz neredeyse tüm karakterler emrinize amade. Bunlar arasında Infamous’dan hatırladığımız Cole, Blanka, Guy, Ken gibi tanınmış simalar var. Liste çok uzun olduğu için hepsini yazamıyorum. Ama şunu söyleyebilirim, karakter seçme ekranında çok kararsız kalabilirsiniz.
 

 
Oyunun genel sistemi ana platformlardaki büyük abisi ile aynı olduğu için daha fazla odaklanacağımız konu oyunun Ps Vita’da ne gibi özellikleri kullandığı yönünde olacak. Mesela Ps Vita’nın meşhur iki dokunmatik ekranını nasıl kullanıyor, çift analog destekli el konsolunda nasıl bir oynanış var, yüksek çözünürlüklü ekranında nasıl görünüyor. Ana odağımız bu sorulara cevap bulmak.

Öncelikle dokunmatik ekranların nasıl kullanıldığından başlayayım. Bildiğiniz gibi bu seri tamamen combolar üzerine kurulu. Her karakterin yaptığı combolar ise farklı farklı. Bu nedenle dokunmatik ekranlara tanımlanmış comboları iyi kullanmak oyunun zevkini de arttırıyor. Ekranın belli bölgeleri belli güçlükteki comboları yapmak için ayarlanmış. Ön panel daha çok hızlı ve orta güçlükteki comboları yapmanızı sağlıyor. Arka panel ise fırlatma ve sert saldırıları yapmanızı sağlıyor. Açıkçası benim deneyimlerime göre çok hızlı akan bir oyunda ekranları doğru zamanlı kullanarak oynamak biraz zaman alıyor. Buna bir de Ps Vita’nın ekranının genişliği eklenince her alanı kontrol edebilmek ve bu esnada hızlı olabilmek biraz zor. Ama alışıldığında ise oldukça keyifli.
 

 

Dokunmatik ekranları kullanmak oyunun daha fazla içine girmenizde etkili oluyor. Sanki kahramanlarımıza saldır komutlarını oradaymışız gibi vermemizi hissettiriyor. Ancak bu sisteme alışamayanlar için çift analog desteği ve fazla tuş kombinasyonları da işinizi görüyor. Çoğu dövüş oyununda karşılaştığımız combo çeşitliliği Ps Vita’nın getirdiği imkanlarla fazlasıyla kullanılıyor.

 



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!