-->
Oyun ve Eğlence Tutkunları Sony PlayStation GameFest’te Buluştu

Sony tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk resmi PlayStation Festivali, PlayStation GameFest, geçtiğimiz hafta sonunun en renkli etkinliklerinden biri oldu. 2.000 m²’lik dev bir alanda gerçekleştirilen ve iki gün boyunca yaklaşık 3000 kişinin katıldığı Sony PlayStation GameFest’de  iki gün boyunca PlayStation oynandı. Sony tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk resmi PlayStation Festivali PlayStation® GameFest Oyun Festivali 17 – 18 […]

21.11.2012 | ulasufuk

Sony tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk resmi PlayStation Festivali, PlayStation GameFest, geçtiğimiz hafta sonunun en renkli etkinliklerinden biri oldu. 2.000 m²’lik dev bir alanda gerçekleştirilen ve iki gün boyunca yaklaşık 3000 kişinin katıldığı Sony PlayStation GameFest’de  iki gün boyunca PlayStation oynandı.

Sony tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk resmi PlayStation Festivali PlayStation® GameFest Oyun Festivali 17 – 18 Aralık 2012 tarihinde Maslak Refresh the Venue’de gerçekleşti. Oyuncuların, sabahın erken saatlerinde kuyruğa girip, kayıt yaptırdıkları festivale yaklaşık 3000 oyunsever katıldı. Festival kapsamında FIFA13 ve PES13 ana turnuvalarının yanı sıra PS Move’da DanceStar Party Hits, Sports Champions 2 ve PS VITA’da WIPEOUT: 2048 anlık turnuvaları yapıldı. Deneyim alanları, Bedük konseri, profesyonel dans gösterileri, amatör müzik grupları ve Dinamo FM DJ’lerinin performansları ile Sony PlayStation® GameFest iki gün boyunca oyun ve eğlencenin adresi oldu.

PES13’ün ve FIFA13’ün kazananları

Sony PlayStation® GameFest Oyun Festivali’nin ana turnuvalarından olan PES 2013’te birinciliği Osman Dağ göğüslerken, ikinciliği Osman Taşdemir, üçüncülüğü Mert Çakırhan ve dördüncülüğü Tekin Gökçe kazandı. Festivalin diğer ana turnuvası FIFA 2013’ün birincisi ise Emre Kayır, ikincisi Toygun Şenel, üçüncüsü Umur Müftüoğlu ve dördüncüsü Burak Usta oldu.

Sony PlayStation® GameFest Ödülleri 

Sony PlayStation® GameFest Oyun Festivali, eğlencenin yanı sıra ödülleri ile de çok konuşuldu.

  • PES ve FIFA birincilerine, Sony 46” LCD TV, PlayStation Vita  3G Konsol, PS Vita 4 GB Hafıza Kartı, PS Vita Oyun: Uncharted: Golden Abyss/EAS ve Little Big Planet Karting oyunları hediye edildi.
  • PES ve FIFA ikincileri, PlayStation3 3D Monitör iki gözlük, Killzone3 PLA, GT5 PLA, HDMI kablo, PlayStation Vita 3G Konsol, PS Vita 4 GB Hafıza Kartı, PS Vita Oyun: Uncharted: Golden Abyss/EAS ve Little Big Planet Karting oyunlarını kazandı.
  • PES ve FIFA üçüncüleri, PS3 Wireless Stereo Headset, PlayStation Vita  3G Konsol, PS Vita 4 GB Hafıza Kartı, PS Vita Oyun: Uncharted: Golden Abyss/EAS ve Little Big Planet Karting oyunlarını kazandı.
  • PES ve FIFA dördüncüler ise PlayStation Vita  3G Konsol, PS VITA 4 GB Hafıza Kartı, PS Vita Oyun: Uncharted: Golden Abyss/EAS ve Little Big Planet Karting oyunları ile ödüllendirildi.

Rakamlarla Sony PlayStation® GameFest

  • Festivale, 2.000 m²’lik dev bir alanda gerçekleşti.
  • İki gün boyunca festivale, yaklaşık 3000 kişi katıldı.
  • İki günlük festival boyunca 150 kişilik saha ekibi görev yaptı.
  • Planlama sürecinde 750 kutu enerji içeceği tüketildi,
  • GameFest’te gün boyu süren turnuvalarda 256 kişi FIFA, 256 kişi PES’te şampiyonluk için yarıştı. Etkinlik başlangıcından iki saat önce, sabah saat 8.00 itibariyle, kapı önünde uzun kuyruklar oluştu. Turnuva katılımcıları arasında dünyada dereceye giren isimler de vardı. FIFA birincisi, Bedük ile gösteri maçı yaptı ve yine kazandı.
  • Sony PlayStation GameFest Facebook ve Twitter’da da çok konuşuldu. Festival boyunca yaklaşık 7 bin tweet atılırken, 900 bin kişiye erişim sağlandı. Festival boyunca, Facebook ve Twitter sosyal ağları yoğun bir şekilde kullanıldı.  #PSGameFest, #kolbozuk, #psbahanesi hashtag’leri ile toplam 6.958 tweet atıldı. Yaklaşık 900 binlik Twitter kullanıcısında görünürlük sağlandı.
  • GameFest sahnesinde ve etkinlik alanında Bedük ve Julyen konserleri, lise ve üniversite müzik gruplarının performansları, dans gösterileri, zombi kızlar, Kratos & Nathen Drake & Cole Mcgrath oyun karakterleri ile hatıra fotoğrafı, Sony Center alanında indirimli ürün satışı gibi birbirinden eğlenceli aktivitelerle gençlere unutulmaz anlar yaşatıldı.
  • Bumads, Burn, Dinamo FM, izlesene.com, Nescafe, Ruffles ve Turkcell festivale destek verdi.
  • Festival katılımcıları, alandaki internet bağlantısı ile gün boyu deneyimlerini Facebook ve Twitter’dan paylaştı.
  • Yiyecek-içecek alanında Dükkân Burger, Domino’s ve New Frank’s, GameFest katılımcılarına özel indirimli menüler hazırladı.

Sony PlayStation® GameFest, sosyal medyayı da festival alanına çevirdi 

 

BASIN BÜLTENİ

 

EKRAN GÖRÜNTÜLERİ



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!