-->
Need for Speed: Most Wanted Oyun İnceleme

Ana hikayesizliği ile boşlukta kalan Most Wanted en büyük kozunu çoklu oyuncu modunda oynuyor. Oyunun oldukça gelişmiş olan çoklu oyuncu modu sayesinde adrenalin zirve yapıyor. Her şeyden önce oyunun ana haritası çok güzel tasarlanmış. Sokakların tasarımı, fabrikalar, engeller, yan yollar, otobanlar v.s. kısacası her detay ustalıkla düşünülmüş. Bu durum en güzel etkisini de oyunun çoklu […]

27.11.2012 | ulasufuk

Ana hikayesizliği ile boşlukta kalan Most Wanted en büyük kozunu çoklu oyuncu modunda oynuyor. Oyunun oldukça gelişmiş olan çoklu oyuncu modu sayesinde adrenalin zirve yapıyor. Her şeyden önce oyunun ana haritası çok güzel tasarlanmış. Sokakların tasarımı, fabrikalar, engeller, yan yollar, otobanlar v.s. kısacası her detay ustalıkla düşünülmüş. Bu durum en güzel etkisini de oyunun çoklu oyuncu modunda gösteriyor. Aslına bakarsanız geneli itibariyle Most Wanted online odaklı bir yapım olmuş. Oyunda en çok arananlar listesi kurgulansa da asıl amaç oyuncuların kendi en çok arananlar listesini zamanla oluşturması olmuş. Oyun boyunca karşınıza çıkan bir çok etkinliği kendi arkadaşlarınız arasında rekabete dönüştürebiliyorsunuz. Mesela belli bir bölgedeki kamerada en hızlı geçme rekorunu ele geçirme gibi bir etkinliğe girişebiliyorsunuz. Ana senaryosuyla sınıfta kalan yapım çoklu oyuncu modlarının gelişmişliği ile durumu kurtarıyor.
 

 
Şimdiye kadar kurgu ve oynanışla ilgili serzenişte bulunduğum Most Wanted, teknik detaylar bakımından kesinlikle çok fazla övgüyü hak ediyor. Herkesin tahmin edeceği üzere bu kısımda aslan payı oyunun grafiklerine gidiyor. Zaten oyunun tanıtım videoları da bunu hissettiriyordu. Açıkçası kişisel olarak en çok hoşuma giden konu ise araç modellemeleri ve ışık efektleri oldu. Bu konuda adeta simülasyona yaklaşan bir gerçekçilik söz konusu. Her ne kadar oyunun kamera açıları çok ama çok kısıtlı olsa da özellikle asfaltla aynı seviyeye inen kamera açısındaki gördüğünüz detaylar muhteşem. Ayrıca başarı ile yansıtılan gece gündüz döngüsü de oyunun görsel olarak iddialı olan yönlerinden birisi.
 

 
Oyunun işitsel öğeleri hem müzikler hem de efektler açısından değerlendirildiğinde şöyle bir durum ortaya çıkıyor. Oyun müzik listesi bakımından serinin en iyileri arasına girecek cinsten. Özellikle çok zengin müzik listesi tempoyu en iyi hissettirecek şekilde hazırlanmış. Bunun yanı sıra bol bol çarpışma anı ile dolu olan oyunda duyduğunuz çarpışma efektleri de oldukça başarılı. Ancak araç sesleri sanki tek düze gibi. Her aracın motor sesi bir yerden sonra kulak tırmalamaya başlıyor.

İnişli çıkışlı bir inceleme yazısı oldu ama Need For Speed: Most Wanted’ın bedende bıraktığı etki de aynen bu şekildeydi. İlk başlarda görsellikle vurucu bir etki, sonra hikayesizlikle çarpıcı bir çöküş, daha sonra modifikasyon namına kayda değer bir şeyin olmayışını görmenin yapmış olduğu yıkım ve en sonunda mükemmel bir çoklu oyuncu deneyimi ile zirve yapan adrenalin. Neresinden bakarsanız bakın duygu harmonisi yaşatan bir oyun olmuş NFS: MW

  



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!