-->
Need for Speed: Most Wanted Oyun İnceleme

Oyunda birbirinden değerli onlarca lisanslı aracı kontrol edebiliyorsunuz. Her bir aracın da kendine özgü beş yarışı şehrin farklı noktalarına serpiştirilmiş bulunuyor. Kendi içinde zorluk derecelerine ayrılan bu yarışlarda elde edeceğiniz başarılar sayesinde geliştirmeleri açabiliyorsunuz. Bu yarış noktalarına isterseniz şehri serbestçe dolaşarak ulaşabilirsiniz isterseniz de oyunun en etkili yeniliği olan “easydrive” menüsü ile ulaşabiliyorsunuz. Bu yeni […]

27.11.2012 | ulasufuk

Oyunda birbirinden değerli onlarca lisanslı aracı kontrol edebiliyorsunuz. Her bir aracın da kendine özgü beş yarışı şehrin farklı noktalarına serpiştirilmiş bulunuyor. Kendi içinde zorluk derecelerine ayrılan bu yarışlarda elde edeceğiniz başarılar sayesinde geliştirmeleri açabiliyorsunuz. Bu yarış noktalarına isterseniz şehri serbestçe dolaşarak ulaşabilirsiniz isterseniz de oyunun en etkili yeniliği olan “easydrive” menüsü ile ulaşabiliyorsunuz. Bu yeni interaktif menü tasarımı gerçekten çok iyi düşünülmüş bir özellik. Oyunun her esnasında kolaylıkla ulaşabileceğiniz bu menü sayesinde istediğiniz yarışa, istediğiniz modifikasyona hızlıca geçebiliyorsunuz.
 

 
Oyunumuzun adı Most Wanted olunca en çok merak edilen konu da polis kovalamacaları idi. Aynasızlarla olan uzun soluklu kovalama anları yine oldukça heyecanlı olmuş. Hatta bu aşamada yapay zeka o kadar ileri gitmiş ki önünüze çıkan engeller ve polislerin yaptığı hamleler geliştirilmiş. Daha önceki oyunlardan hatırlayacağınız “Tutuklanma Ateşi” olarak tanımladığım aranma göstergesi aynen yerini koruyor. Polisler ne kadar peşinizde olursa ve siz bu esnada ne kadar çevreye ve polis araçlarına hasar verirseniz derece artıyor ve peşinize düşen polislerin sayısı, nitelikleri ve kurdukları barikatların nicelikleri artıyor. Bazen bu durum ciddi anlamda başınızı ağrıtabiliyor. Polislerden belli bir mesafe uzaklaşınca bu gösterge hızlıca azalıyor. Ayrıca bazı bölgeler bu durumu daha da hızlandırıyor. Peki harap ve bitap düştüğünüz bir kovalamadan sonra şaftı kayan aracımızın tipini nasıl düzelteceğiz. Merak etmeyin yapımcılar bu konuda da adeta sihirli dokunuşlar yapmışlar. Önünüze çıkan ilk benzinlikten geçtiğiniz anda gıcır gıcır ve yeni renkleriyle bir arabanız oluyor. Gerçek anlamda sihrin sınırları zorlanmış…
 

 
Tüm oyun boyunca neredeyse yaptığınız her hareketten puanlar kazanıyorsunuz. Bu hareketlerin büyük kısmı oynanışlar direk alakalı olsa da bir kısmı ise tamamen şova yönelik hareketler sonunda kazanılıyor. Mesela çok yüksek hızla kameralardan geçmek, belli noktalardaki billboardları kırmak ve daha bir sürü absürtlüğü yapmak gibi.
 



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!