-->
Football Manager 2013 Oyun İnceleme

Football Manager 2013 yetki devri yeniliği ile işlerinizi kolaylaştırmanızı ve istediğiniz alana yoğunlaşmanızı sağlıyor. Oyunda sahip olduğunuz yardımcılarınızı çeşitli konularda lisans ve sertifika programlarına göndererek istedikleri alanda kendilerini geliştirmelerini ve böylelikle belirlediğiniz görevleri onlara bırakmayı sağlayabiliyorsunuz. Bu yetki devirlerini ayarladıktan sonra kendinizi istediğiniz konuya odaklayabiliyorsunuz. İsterseniz mali yöne ağırlık verebilir, isterseniz de yetenekleri geliştirerek takımınızı […]

08.11.2012 | ulasufuk

Football Manager 2013 yetki devri yeniliği ile işlerinizi kolaylaştırmanızı ve istediğiniz alana yoğunlaşmanızı sağlıyor. Oyunda sahip olduğunuz yardımcılarınızı çeşitli konularda lisans ve sertifika programlarına göndererek istedikleri alanda kendilerini geliştirmelerini ve böylelikle belirlediğiniz görevleri onlara bırakmayı sağlayabiliyorsunuz. Bu yetki devirlerini ayarladıktan sonra kendinizi istediğiniz konuya odaklayabiliyorsunuz. İsterseniz mali yöne ağırlık verebilir, isterseniz de yetenekleri geliştirerek takımınızı bir Porto haline getirebilirsiniz.

Mali durum demişken yeni oyundaki finans yönetimi de oldukça önemli bir hale getirilmiş. Özellikle oyuncu transferi aşamasında satın almak istediğiniz oyuncuya ödemeyi taahhüt ettiğiniz ücretin yanı sıra ülkenizin vergi sistemi de oyuncunun kararını etkiliyor. Ayrıca iyi bir oyuncuyu keşfedip yetiştirip star haline getirdiğinizde oyuncuya gelen tekliflere karşı oyuncunun kafası karışmaması açısından ücretinde de ayarlamalar yapmanız gerekiyor.
 

 
Her yıl olduğu gibi bu yıl da basın demeçleri oyunun kritik aşamalarından biri durumunda. Bazı oyuncular bu açıklamaları yapmaktan sıkılmış olsalar da gerçekçilik açısından yapımcı firma bu sistemin daha da detaylanacağını belirtmişti. Nitekim de öyle olmuş. Kimileri sevmese de benim için çok keyifli olan ve oyunun ana senaryosunda oldukça öneme sahip olan bu sistem yeni oyunla birlikte keyifli bir hal almış. Mesela milli takım seçmeleri sonucunda açıklanan aday kadroda bir sonraki maçta karşılaşacağınız takımdan bir oyuncunun yer aldığını gördüğünüzde o oyuncunun moralini bozmak için “Bence onun milli takıma seçilecek yeterlilikte olduğunu düşünmüyorum.” Şeklinde bir demeçte bulunabiliyorsunuz. Böylelikle rakibin yıldızı konumundaki bir oyuncunun moralini bozmayı başarabiliyorsunuz. Tabi bu durum ters tepip daha çok hırslanmasına da neden olabilir. Basın demeçlerinde bu örnekten çok daha fazlaları bulunuyor. Kısacası artık basınla ilişkinize daha fazla dikkat etmeniz gerek.
 

 
Oyundaki taktik sistemi de geliştirilmiş. Bu bölümde Türkçe taktikler içimizi kolaylaştırıyor. Takımın her anına verdiğiniz taktiklerle müdahale edebiliyorsunuz. İsterseniz bir maçtan önce son takım konuşmasında ses tonunuzla vereceğiniz taktikle takımı coşturabilir, hırslandırabilir ya da özgüven taşıyabilirsiniz. Ya da maçın yıldızı olabileceğine inandığınız bir oyuncu ile bireysel konuşma yaparak kilit bir taktiksel hamle yapabilirsiniz. Bu sistem oyunun her anında etkili bir şekilde çalışıyor. Mağlup durumda olduğunuz bir maçın son bölümlerinde takım kaptanınızı yanınıza çağırıp maçı lehinize çevirebilecek hamleyi yapabiliyorsunuz. Tabi ki her verdiğiniz taktik başarıya ulaşacak anlamına gelmiyor ama takıma etki ettiği gerçek.
 



Popüler Haberler


GTA 5’te hileler, oyunu daha eğlenceli hale getirmenin bir yolu. Araba hileleri, oyunculara anında belirli arabalara erişim imkanı sunarak onlara zaman kazandırır ve oyunu daha heyecanlı hale getirir.


Nixxes Software tarafından PC platformuna portlanan Horizon: Forbidden West için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Netflix’in popüler fantastik dizisi The Witcher, 5. sezonuyla final yapacak!


Bilim kurgu gerilim oyunu Deliver Us The Moon, 4 yıl önce iptal edilmesinin ardından Switch’e geri dönüyor!