-->
Football Manager 2013 Oyun İnceleme

Oyunun kesinlikle en ilgi çekici bölümü ise Meydan Oku diye çevrilen challenge modu. Bu bölüm iddiaları seven oyun severler ve hünerlerini sergilemek isteyen hardcore oyuncular için çok iyi düşünülmüş. Sezonun ortasında devraldığınız bir takımı küme düşmekten kurtarmak, tamamen genç kadro ile şampiyon olmak gibi görevler sunuluyor ve bu görevleri başarmak sanıldığından çok daha zor. Ayrıca […]

08.11.2012 | ulasufuk

Oyunun kesinlikle en ilgi çekici bölümü ise Meydan Oku diye çevrilen challenge modu. Bu bölüm iddiaları seven oyun severler ve hünerlerini sergilemek isteyen hardcore oyuncular için çok iyi düşünülmüş. Sezonun ortasında devraldığınız bir takımı küme düşmekten kurtarmak, tamamen genç kadro ile şampiyon olmak gibi görevler sunuluyor ve bu görevleri başarmak sanıldığından çok daha zor. Ayrıca oyunda yer alan mağaza yardımı ile yeni görev paketleri de alabiliyorsunuz. Önümüzdeki günlerde bu görevlerin daha da çeşitleneceği müjdesini verebilirim.

Yıllardır oyuncuların ısrarla istedikleri kendi takımları ile arkadaşlarının takımlarını online olarak karşılaştırma imkanı da artık rekabet modu ile mümkün. Böylelikle “Abi Şebinkarahisar Spor ile bir kadro kurdum ki sorma” geyikleri artık yerini “Gel de sahada kapışalım bakalım kimin kadrosu daha iyi” sohbetine bırakacak gözüküyor. Bu yenilik kesinlikle ilerleyen günlerde oyuncuların en çok tercih edecekleri bölüm olacak. Bu bölümde isterseniz bir maç üzerinden kapışabileceksiniz ya da daha uzun soluklu bir mücadele istiyorsanız kendi liginizi kurabileceksiniz.
 

 
Oyunun sahip olduğu mod yeniliklerinden sonra gelelim oyun içi dinamiklerdeki yenilikleri incelemeye. Yapımcıların basın lansmanında belirttiği gibi oyun da yer alan 900 e yakın yeniliği burada açıklamaya kalksak roman olur. Bu nedenle ufak detaylardan ziyade ana yeniliklerden söz edeceğim. Oyun tamamen Türkçe olunca tüm para birimleri de TL’ye dönüştürülmüş. Ama bu detayı isterseniz dolar veya euroya istediğiniz anda dönüştürebiliyorsunuz. Euro’ya alışık olanlar bu şekilde devam edebilir. Oyunda en büyük gelişim menü çubuklarında olmuş. Arama çubuğundan tutunda tüm bilgi çubukları yenilenmiş. Buradaki amaç en önemli bilgiye en hızlı şekilde ulaşmak üzerine kurulmuş. Özellikle futbolcu arama seçenekleri daha da çeşitlendirilmiş. Ayrıca kendi futbolcunuzu başka bir takıma kiralama yoluna gittiğinizde kiralanan takımda hangi mevkide oynayacağına bile karar verebiliyorsunuz. Bu ufak detaylar oyunun gerçekçiliğini maksimuma çıkarmış.
 

 
Oyunun büyük yeniliklerinden biri de antrenman ekranında kendini gösteriyor. Oyun şimdiye kadar görülmemiş bir şekilde detaylı antrenman menüsü sunuyor. Oyuncuları bireysel olarak tek bir yetenek veya çalışma programında yoğunlaştırabiliyor, takım halinde spesifik antrenmanlar yapabiliyorsunuz. Her antrenmanın yoğunluk derecesini bireysel olarak değiştirebiliyorsunuz. Ayrıca işinizi haftalık olarak da programlayabiliyorsunuz. Maç günlerinin belirtildiği bir aylık takvim üzerinde belirlediğiniz günlerde belirlediğiniz konuda takımı çalıştırabiliyor ya da maçtan bir gün sonra rejenerasyon antrenmanı yaptırabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra antrenmanı yönetecek yardımcıları da tek tek belirleyebiliyorsunuz.
 



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!