-->
Efsane Oyun Ikariam Artık iPad’lerde

Ikariam iPad ile tarih yazıyor. Ikariam Geleceğe hazır: Gameforge çok sayıda ödül almış tarayıcı oyununun tablet sürümünü sunuyor Dünya çapında 51 milyonu aşkın kayıtlı oyuncuya sahip başarılı tarayıcı oyunlarından biri olan Ikariam mobil dünyaya geçmekle çok başarılı bir yol izliyor. Bunun nedeni, başta mobil oyunlar sektörü olmak üzere dijital eğlence pazarının gün geçtikçe gelişmesidir. Bir yere […]

14.11.2012 | ulasufuk

Ikariam iPad ile tarih yazıyor. Ikariam Geleceğe hazır: Gameforge çok sayıda ödül almış tarayıcı oyununun tablet sürümünü sunuyor

Dünya çapında 51 milyonu aşkın kayıtlı oyuncuya sahip başarılı tarayıcı oyunlarından biri olan Ikariam mobil dünyaya geçmekle çok başarılı bir yol izliyor. Bunun nedeni, başta mobil oyunlar sektörü olmak üzere dijital eğlence pazarının gün geçtikçe gelişmesidir. Bir yere bağlı olan PC ve konsollarda oynamayan insanların sayısı her gün artıyor: Digi-Capital analistlerine göre 2015 yılına kadar tüm dijital oyun pazarının cirosu 82 Milyon Amerikan Doları’na ulaşacak. Bu, 2011’den 2015 yılına uzanan süre içerisinde %14 gibi muhteşem bir büyümeye tekabül eder. Bu büyümeyi hızlandıran etkenlerin en başında online ve mobile oyunlar gösterilmektedir. Online ve mobil oyunların 2015 yılına kadar tüm pazar payının %50’sini, yani 41 Milyar Amerikan Doları’nı oluşturağı tahmin ediliyor.

Almanya’nın Karlsruhe şehrinde Gameforge tarafından geliştirilen inşa ve strateji oyunu İkariam, başarılı bir geçmişe: 2008’in başlarında Almanya’da start alan oyun şu anda 60’ı aşkın ülkede oynanıyor. Dünyanın her bir tarafından oyuncuların bu ada dünyasına canı gönülden bağlanmasının nedeni  Türkçe dahil 38 dilde oynanabilmesidir – Oyun severler artık Ikariam’ı yoldayken de oynayabilecekler..

Antik çağ harekete geçiriyor

Kasım 2012’de iPad sürümü çıkan oyunun odak noktası özellikle tabletin bireysel olanaklarına en iyi şekilde uyum sağlamak olacak. Bu sebepten oyuncuların tarayıcı sürümünden tanıdıkları ve değer verdikleri tüm fonksiyonları Ikariam’ın dokunmatik sürümünde de oyun severler için sağlandı.

“Ikariam, kolay oyun girişi, herkese hitap eden grafiğiyle ve gittikçe zorlaşan oyun mekanızmasıyla fark yaratıyor” diyen Gameforge’un Ürün Direktörü Sebastian Mayer sözlerine şöyle devam ediyor: “Geliştirici ve yayımcı olarak atacağımız en mantıklı adım Ikariam’ı mobil yapmaktı  ve sonucundan da oldukça memnunuz“.

 

Ikariam hakkında

Ikariam, oyuncuları antik bir ada sahnesine kaçıran ve ücretsiz oynanabilen bir strateji oyunudur. Üstün kültürlerin yükselmeyi hedeflediği, çığır açan buluşların ve yok edici muharebelerin yaşandığı bir çağda oyuncu kendi medeniyetini şan ve şöhrete ulaştırıyor. Öngörülü olup, iyi taktik uygulayarak, binlerce oyuncuyla savaşarak veya işbirliği yaparak devasa bir online dünya keşfedilip fethediliyor.

 

BASIN BÜLTENİ

 

İsim: Ikariam
Tür: İnşa Stratejisi Platform: PC, iPad
Yayımcı: Gameforge Productions GmbH Geliştirici: Gameforge
 
Yayın: 2008
 
USK: 0


Popüler Haberler


Outcast – A New Beginning, klasik bir oyuna modern bir dokunuşla yeniden hayat veriyor, derin hikayesi ve etkileyici grafikleriyle unutulmaz bir macera sunuyor.


Kıyamet sonrası Moskova’nın dehlizlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Artyom’un hikayesi Metro serisinde devam ediyor.


VSYNC, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilecek bir teknolojidir. Bu yazıda, VSYNC’nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve oyun


Marvel Games ve NetEase iş birliğiyle geliştirilen Marvel Rivals, Marvel evreninin sevilen karakterlerini karşı karşıya getiren ücretsiz