-->
Black Ops II, İlk 24 Saatte Dünya Çapında 500 Milyon Dolardan Fazla Hasılat Elde Etti

Activision Blizzard, Inc.’in (Nasdaq: ATVI) sahibi olduğu Activision Publishing, Inc. bugün Call of Duty serisinin üst üste dördüncü yılında da yılın en büyük eğlence açılışına imza attığını duyurdu. Büyük bir heyecanla beklenen Call of Duty: Black Ops II, Chart-Track verilerine, perakende satış bilgilerine ve firma içi tahminlere göre piyasaya çıkışından itibaren ilk 24 saat içinde […]

17.11.2012 | ulasufuk

Activision Blizzard, Inc.’in (Nasdaq: ATVI) sahibi olduğu Activision Publishing, Inc. bugün Call of Duty serisinin üst üste dördüncü yılında da yılın en büyük eğlence açılışına imza attığını duyurdu. Büyük bir heyecanla beklenen Call of Duty: Black Ops II, Chart-Track verilerine, perakende satış bilgilerine ve firma içi tahminlere göre piyasaya çıkışından itibaren ilk 24 saat içinde dünya çapında 500 milyon doların üzerinde hasılat elde etti.

Dünya çapında ilk gün yarım milyar doların üzerinde hasılat elde eden Call of Duty’nin üst üste dördüncü yıl da yılın en büyük eğlence açılışına imza atmış olduğuna inandıklarını belirten Activision Blizzard, Inc. CEO’su Bobby Kotick “Call of Duty serisinin satışları tüm zamanların en başarılı iki film serisi “Harry Potter” ve “Star Wars” hasılatlarını geride bırakmayı başardı. Ancak günümüzün zorlu ekonomik koşullarını düşünürsek 2012 ve 2013 bilançosu hakkında temkinli olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

13 Kasım 2012 tarihinde milyonlarca oyuncu dünyanın dört bir yanındaki 16,000’den fazla mağazada düzenlenen gece yarısı satışlarına katıldı. Call of Duty: Black Ops II’nin tüm dünyayı etkisi altına alan heyecan dalgası kendisini sosyal medyada da gösterdi ve Twitter’da dünya çapında 23 şehirde top trend konusu olmayı başardı. Buna ek olarak oyunun 29 Ekim 2012’de YouTube üzerinden yayınlanan ‘Surprise’ çıkış fragmanı 30 milyondan fazla izlenme sayısına ulaştı.

 “Call of Duty sadece insanların satın aldığı bir ürün değil, insanların tamamen benimsedikleri bir marka. Her Kasım ayında piyasaya yeni bir oyun sürmekten çok daha fazlasını yapıyoruz; her yıl dünya çapında bir fenomen haline gelen Call of Duty sezonunu başlatıyoruz,” diye ekleyen Activision Publishing CEO’su Eric Hirshberg şöyle devam etti. “Treyarch’taki inanılmaz ekibimize böylesine harika bir oyun yarattıkları, Activision’daki herkese bu markayı bu denli güçlü hale getirdikleri ve perakende ortaklarımıza da seriye karşı gösterdikleri eşsiz destek için çok teşekkür etmek istiyorum. Ama daha da önemlisi, hiç bitmeyen destekleri ve sadakatleri için, her gün daha da iyiye gitmemizi sağladıkları için milyonlarca hayranımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”

Call of Duty: Black Ops II Microsoft Xbox® 360 video oyun ve eğlence sistemi, PlayStation®3 bilgisayar eğlence sistemi ve Windows PC için satışta.

Oyun ESRB tarafından “M” ile (Yetişkin – Kan ve Vahşet, Yoğun Şiddet, Argo Dil, Özendirici Temalar, Uyuşturucu Kullanımı – 18 yaş ve üstü kişilere uygun içerik) derecelendirilmiştir.

BASIN BÜLTENİ



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!