-->
Assassin’s Creed 3 Oyun İnceleme

Gelelim AC 3 ile birlikte gelen en büyük yenilik olarak lanse edilen deniz savaşlarına. Açıkçası bir önceki oyunun ilk açılış sahnesinde İstanbul Boğazına bir geminin içinde süzüle süzüle girdiğimizde bir gün serinin deniz savaşları dinamiğine el atacağını tahmin etmiştim. Ancak bu kadar mükemmelini yapacağını tahmin etmiyordum. Oyunda adrenalinin, aksiyonun ve kalitenin zire yaptığı bir çok […]

17.11.2012 | ulasufuk

Gelelim AC 3 ile birlikte gelen en büyük yenilik olarak lanse edilen deniz savaşlarına. Açıkçası bir önceki oyunun ilk açılış sahnesinde İstanbul Boğazına bir geminin içinde süzüle süzüle girdiğimizde bir gün serinin deniz savaşları dinamiğine el atacağını tahmin etmiştim. Ancak bu kadar mükemmelini yapacağını tahmin etmiyordum. Oyunda adrenalinin, aksiyonun ve kalitenin zire yaptığı bir çok bölüm bulunuyorsa eğer bunlardan biri de deniz savaşları bölümüdür. Oyunun bu kısmında grafiksel detaylar ve ışık efektleri çok başarılı. Bazen koca bir geminin dümenine geçtiğimiz deniz savaşları bundan sonraki oyunlara da cesaret verecek kalitede tasarlanmış.

Şimdiye kadar oyunun başarılı birçok yönünü vurguladım. Bölüm bölüm gördüğüm aksaklıkları da dile getirdim. Oyunun teknik detaylarına geldiğimde ise işin rengi biraz değişiyor. Deniz savaşlarında ve oyunun dövüş anlarında çıtayı yükselten grafiksel detaylar oyunun geneline bakıldığında birçok hata barındırıyor. Hatta kullanıcı videolarından da görüleceği gibi grafiksel olarak akıllara ziyan buglar göze çarpıyor. Açıkçası bu tarz hatalar bu kadar büyük bütçeli ve geniş kadrolu bir yapıma yakışmamış. Ancak dikkat ederseniz tüm grafiksel olumsuzlukların hatalar şeklinde göze çarptığını belirtiyorum. Yani yayınlanacak birkaç yama ile bu hatalar minimize edilebilir.
 

 
Ses ve müzikler Assassin’s Creed serisinde her zaman belli bir standartın üzerinde olmuştur. Oyunun geçtiği dönemle uygun müzikler, ambiyansı en iyi şekilde yansıtan efektler ve üst düzey seslendirmeler şimdiye kadar serinin kalitesini başarı ile yansıttı. Bu durum birkaç ufak hata dışında AC 3’te de başarı ile devam ediyor. Hatta biraz iddialı olacak ama işitsel öğeler bakımından serinin en başarılı yapımı olmuş diyebilirim.

Son olarak oyunun çoklu oyuncu modundan bahsetmek istiyorum. Ama açık söylemek gerekirse oyunun ana hikayesi ve yan görevleri o kadar geniş ki, çoklu oyuncu moduna birçok oyuncunun zaman ayırabileceğini sanmıyorum. En azından belli bir süre için. Yine de biraz bahsetmek gerekirse çoklu oyuncu modunda göze çarpan ilk detay daha önceki oyunlardan da hatırladığımız Wolf Pack oynanış modu. Bu modda dostlarınızla birlikte npclere karşı bir rekabete giriyorsunuz. Kim daha kısa zamanda daha fazla npc öldürürse oyunu kazanıyor. Bir diğer mod olan Suikastçı modunda ise, kalabalık içindeki hedefinizi sessizce indirmeye odaklanıyorsunuz.
 

 
Biliyorum oldukça uzun bir inceleme oldu. Ama bu kadar yazıya rağmen değinemediğim birçok detay daha var. Başta belirttiğim gibi serinin en dolu dolu yapımı olan AC 3, oynanış süresi bakımından da rekor kırmaya yaklaşıyor. İçinde birçok sürpriz detay barındıran ana hikayenin yanı sıra sayısız yan görev sizlere sunuluyor. Sonuçta tarihin en karanlık ve en kanlı savaşlarını konu alan AC 3 serinin de en başarılı yapımlarından biri olmuş. AC 3, Yılın en iyi oyunu olur mu bilinmez ama son dönemin en başarılı oyunlarından biri olduğu kesin.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!