-->
Resident Evil 6 İnceleme

Oyundaki kahraman sayısının fazlalığı kadar zomilerimizin çeşitliliği de had safhada. Daha önce gün yüzü görmemiş tiplerde zombilerle karşılaştığımızda aklımıza ilk gelen şey oyunu tasarlayan şahısın çocukluğuna inme fikriydi. Bu nasıl bir hayal dünyası denilecek türde yaratıklarla tanışıyorsunuz. Bunda oyunun hikayesinde önemli bir yere sahip olan C virüsünün etkisi yadsınamaz. C virüsü nedeniyle bazı zombiler aşırı […]

16.10.2012 | ulasufuk

Oyundaki kahraman sayısının fazlalığı kadar zomilerimizin çeşitliliği de had safhada. Daha önce gün yüzü görmemiş tiplerde zombilerle karşılaştığımızda aklımıza ilk gelen şey oyunu tasarlayan şahısın çocukluğuna inme fikriydi. Bu nasıl bir hayal dünyası denilecek türde yaratıklarla tanışıyorsunuz. Bunda oyunun hikayesinde önemli bir yere sahip olan C virüsünün etkisi yadsınamaz. C virüsü nedeniyle bazı zombiler aşırı yetenekli bir hale gelmiş. Öyle ki özellikle Chris bölümlerinde envayi çeşit silahı usta bir nişancı edasıyla kullanabilen zombiler gördüm. Silah kullanmada bu kadar zeki olan bu melun yaratıklar iş yapay zekaya geldiğinde burunlarının ucunu göremez hale geliyorlar. Bazen diplerine girmenize rağmen size hiçbir tepki vermiyorlar. Ta ki siz ateş edene kadar. Tabi bunda oyunun çizgisel ilerleyişe sahip olmasının da etkisi var.
 

 
Resident Evil oyunlarının vaz geçilmezi olan bitki ile iyileşme kurgusu yeni oyunumuzda da aynen devam ediyor. Oyun boyunca bulacağınız farklı renkteki bitkileri kombin ederek etkilerini arttırabiliyorsunuz. Ayrıca ilk kez yetenek sistemi Resident Evil dünyasına adım atıyor. Oyun boyunca topladığınız puanlar ile yeteneklerinizi geliştirebiliyorsunuz. Bu yetenekler daha iyi nişan almak gibi fiziksel olabileceği gibi silahınızın üzerindeki ekipmanları geliştirebilmek şeklinde de olabiliyor.
 

 
Hiç şüphe yok ki herkesin hem fikir olduğu konu Resident Evil 6’nın grafiksel olarak serinin en iyi oyunu olduğudur. Gerçekten de Capcom bu konuya çok önem vermiş. Zombi tasarımlarındaki büyük emek, çatışma ve patlama anlarındaki efektler, özellikle Leon senaryosundaki gölge oyunları kesinlikle çok başarılı olmuş. Ancak aynı başarıyı kamera açısının etkili kullanımında görmek çok zor. Aksiyonun zirve yaptığı durumlarda dibimize kadar giren zombilere karşı yakın dövüşe girişecekken kamera açısının sapıtması saç baş yoldurabiliyor. Bunun yanı sıra oyunda yer alan birçok bug komik anların yaşanmasına neden oluyor. Yine de özellikle atmosferin başarı ile hissettirilmesi, ana karakterlerin mükemmele yakın tasarlanması göze alınınca oyun tam bir şölene dönüşüyor.
 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!