-->
Resident Evil 6 İnceleme

Diğer kahramanımız Chris’in mevzusu ise çok başka. Kendisi eski bir asker olan Chris yaşadığı üstü örtülü travmalar nedeniyle kendini içki masalarına vermiş durumdadır. Yaşadıkları ile ilgili detaylar kendi senaryosunda çok fazla bilgilendirici biçimde anlatılmıyor. Zaten Chris’in ana hikayesi çok yoğun ve şiddetli çatışmalar içeriyor. Bu bölüm Capcom’un Gears of War hayranlarını kendine çekme çabası şeklinde […]

16.10.2012 | ulasufuk

Diğer kahramanımız Chris’in mevzusu ise çok başka. Kendisi eski bir asker olan Chris yaşadığı üstü örtülü travmalar nedeniyle kendini içki masalarına vermiş durumdadır. Yaşadıkları ile ilgili detaylar kendi senaryosunda çok fazla bilgilendirici biçimde anlatılmıyor. Zaten Chris’in ana hikayesi çok yoğun ve şiddetli çatışmalar içeriyor. Bu bölüm Capcom’un Gears of War hayranlarını kendine çekme çabası şeklinde yorumlanabilir ki ben dahil bir çok kişi böyle yorumluyor. Chris’in yoldaşı ise Piers. Bu ikilinin düşmanları yani evrimleşmiş zombilerimiz tüm Resident Evil oyunlarının en uçuk kaçık karakterleri. Oyuncuların aksiyonu sonuna kadar hissettiği dakikalar Chris ve Piers’ın hikayesinde yer alıyor. Albert Wesker’ın oğlu Jake Muller ve ona yoldaş olan William Birkin’in kızı Sherry Bikrin ile ilerlediğimiz diğer senaryo ise biraz daha teknik kapışmalara yer veriyor. Tüm bu senaryoları bitirdiğimizde karşımıza çıkan Ada Wong hikayesi ise tam anlamıyla sakin ve suikast odaklı. Ada’nın hikayesi oyunun genel senaryosunda çok önemli detaylar barındırıyor. Bunu da belirtip heyecanı arttırayım.
 

 
Resdent Evil 6 oynanış dinamikleri açısından içinde birçok devrimsel yenilik barındırıyor. Ama takdir edersiniz ki her devrim iyi sonuçlar doğurmayabiliyor. Üzülerek söylemeliyim ki bu deneyimde hayal kırıklığı yaşatıyor. Öncelikle daha oyuna başladığımız ilk anda bize merhaba diyen ve oyunun son anına kadar yakamızı bırakmayan quick time event zorlamasından bahsedelim. Capcom’un zorlama olarak bizlere sunduğu ve biraz değil bayağı suyunu çıkardığı, hatta çoğu zaman yersiz ve anlamsız olan bir quick time event sistemi ile karşı karşıyayız. Bu sistem kendi içinde tutarlı olsa ve dozunda kullanılsa çok başarılı olabilirmiş. Ancak olmamış. Hatta çoğu anda oyunun adrenalini düşürecek şekilde zorlama olması da cabası olmuş.
 

 
Bildiğiniz gibi daha önceki oyunlarda karakterlerimizin hareket kabiliyetleri arttırılmıştı. Yani zombilerden kıvrak hareketlerle sıyrılabiliyorduk. Resident Evil 6’da ise resmen akıyoruz. Kahramanlarımız birçok farklı dövüş teknikleri ile zombileri hem alt edebiliyor hem de yeri geldiğinde kaçmayı başarabiliyor. Bu hareketler bütününe Finishing Moves denilen öldürücü son darbeler de eklenildiğinde kendimizi bir Hollywood filminde hissediyoruz. Yakın dövüş sistemi hiçbir Resident Evil oyununda olmadığı kadar etkili kullanılmış. Ancak şunu da belirtmek gerekir ki her karakterin belli bir yorulma sınırı var. Aşırı derecede yakın dövüşe girerseniz belli bir müddet sonra yorgun düşebilirsiniz.
 



Popüler Haberler


Son yılların en iyi bilim kurgu- aksiyon filmlerinden, 6 Oscar Ödüllü, küresel hit “Mad Max: Fury Road”


Sony, PlayStation Store’da Mart 2024 ayında en çok indirilen oyunları resmen açıkladı!


Uzun zamandır beklenen bilimkurgu temalı açık dünya aksiyon RPG’si Star Citizen’ın PC sistem gereksinimleri nihayet güncellendi!


NVIDIA’nın bulut oyun platformu GeForce Now (Game+), Nisan ayında 10 yeni oyunla kütüphanesini genişletmeye devam ediyor.